Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mleko baby love

mleko baby love

Katera uporablja?
Kaj je razlika na primer od mleka Aptamil, ki stane recimo okrog 9 eur za 400 g, cena baby love mleka pa je za 600g malo manj kot 5 eur. Je vseno če nadomestim ampamil s tem cenejšim mlekom. Moj otrok je star tri mesece, dojen je bil 2 meseca, nato pa na Aptamilu

Jaz sem uporabljala, otroku je bolj ustrezal kot Aptamil, po njem ni bil zaprt, raje ga je pil. Smo bili zelo zadovoljni z njim.

vem da je okusnejši, in da je sladkan. moji sicer dojeni sem po 10 mes. ko so rekli da lahko poskusim dat tudi adaptirano mleko (pred tem bila vodena v gastro. amb. in preventivno na brezmelči dieti- jaz- zaradi potencialne alergije na KM ki jo ima starjši otrok), aptamil ni odgovarjal, oz. ga ni hotela niti poskusit, med tem ko baby love je takoj sprejela in sem ga pol tudi probala sama.

sem pa že slišala da je dobro bebe hipoalergeno, ma ga nismo nikoli probali.

Razlika z drugimi AM je predvsem v ceni, po sestavi in kakovosti pa je na istem kot bolj priznane znamke. Mi smo bili 1 mesec na mleku baby love, a ker le-tega velikokrat zmanjka in ga tudi po teden ali dva ni za dobit, smo sedaj na Milumilu.

Heh, itak da vsako AM vsebuje sladkorje. Pa saj jih materino mleko tudi, a ne? :-))
Drugače pa je sestava malo drugačna:
http://www.dm.de/de_homepage/babylove/produkte/babynahrung_kategorien/milchnahrung/91772/babylove-bio-anfangsmilch-1.html

http://www.milupa4med.at/SITES/DE/Aptamil/IK_AM1.pdf

Sicer pa je Aptamil pri nas najbolj reklamiran, kar pa ne pomeni, da je res najboljši (isto velja tudi za Novalac, ki je svinjsko drag). Najboljše mleko je tisto, ki ga tvoj otrok sprejme. Ja, tudi naš mlajši ga je (Babylove) z veseljem pil, pri starejšem pa smo bili na Beba Sensitive in potem na Beba. Poskusili pa smo še druge – kasneje so bila dobra tudi druga, npr. Bebivita iz Muellerja, ki je sploh najcenejše,

Kljub dojenju je bilo potrebno še malo dodajati. Najprej Novalac, pa ga je začela zavračati. Poskusili smo Babylove, ji je zelo odgovarjal. Dokler ga za par tednov ni zmanjkalo v DM. Takrat smo kupili Hipp in na njem ostali, ker je prisoten v več trgovinah. Se pa k sreči 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dojimo.

[

Adaptirano mlebo Babylove NE VSEBUJE AMINOKISLIN (TAVRIN…), zato je cenejši , po katerem naj bi bili otroci bolj pametni. Če bojo pa res , se bo pa videlo čez 10 let. To je meni rekel pediater. . Kar poglej na aptamil. Drugače je pa cena Aptamila 1 800 g v Mercatorju 12 EUR, pa če ga kupiš ko je kupon , popust na en izdelek 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} te pa pride 8,4 EUR, pa smo skor na istem računano na 100 g.

Ja, zato bodo ziher bolj pametni 🙂 Drugače pa taurin vsebuje tudi Beba, pa še katero mleko, je pa to pač bolj marketinška fora…da se pač lahko dražje prodaja. Je pa zanimivo, da pediatri “svetujejo” največkrat Novalac, pa potem Aptamil,,,, ostalih mlek pa npr. sploh ne poznajo, kljub temu pa jih odsvetujejo.

Mi smo do 6. meseca uporabljali Hipp ( za dohranjevanje), potem pa Bbabylove – brez vsakih problemov. Punca je lepo rastla. Aptamil smo pa tudi poskusili, vendar jo je zapiral in povzročal krče.

Najcenejše mleko (vsaj pred kakšnima dvema letoma je bilo) Bebivita ima tudi ta velecenjeni taurin. Aja, mogoče pa nima LCPUFA, pa je zato takšna razlika v ceni? 🙂 Skratka – kr neki! Najboljše mleko je res tisto, ki ga otrok prenaša in kar najbolj reklamirajo.

Ups, stavek bi moral biti: najboljše mleko je tisto, ki ga otrok prenaša in ne tisto, ki je najbolj reklamirano!
Mogoče je komu zanimiva tale tabela, kjer je napisano, kaj ima katero mleko (sicer je za vsa mleka na nemškem trgu, vseeno pa so tu tudi mleka, ki jih lahko kupiš pri nas):
http://www.babytipps24.de/Herstellertabelle.pdf

In če ima neko mleko pro in prebiotike, še ne pomeni, da bo to boljše za otroka – nekateri pač imajo konkretne težave s tem (kot tudi marsikateri odrasli).

Zdravo,

vidim, da je tukaj veliko zadovoljnih uporabnic babylove mleka – po 6 mesecih dojenja smo tudi mi pristali na dodajanju AM. Seveda smo najprej kupili Aptamil Confort, ker ima naša punčka še vedno težave s prebavo – mleka ni marala, normalno – saj že smrdi iz flaške ven, okus pa tudi ni prijeten.
Po nasvetih smo le kupili babylove mleko – takoj ji je bil všeč. Me pa sedaj zanima naslednje – vprašanje predvsem za tiste, ki ste najprej dojile in potem presedlale na babylove – se je dojenček ob tem mleku začel kaj bolj rediti? Je teža naraščala hitreje kot prej ali je bilo kot pri dojenju?

Hvala,
Katja

zdravo,

imam 4 mesece starega fanta in sva od rojstva na Novalacu 1, res da je imel krčke prva dva meseca (ki smo jih uspešno odpravili z Bownovo terapijo), moram pa povedati, da mu to mleko resnično odgovarja. Na forumu sem zasledila da izredno hvalijo babylove mleko in sem ga tudi sama kupila, naredila sem primerjavo sestavin v mleku in ugotovila da Novalac mleko vsebuje tavrin in L-karnitin ki sta izrednega pomena za naše najdražje (lahko kar same poiščete na netu kako pomembni sestavini sta)…jaz bom mleko babylove uporabljala samo za dodatek redčenja kašic ne pa kot samostojni obrok…nisem pripadnica farmacevtskega lobija, ampak bom še naprej probala raziskat zakaj je eno mleko od drugega ceneje tudi do 3x, ker hudo dvomim da sta po kvaliteti enaki…vam poročam

Petra v v,

Kaj si ugotovila? Kateri je boljsi?

New Report

Close