Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mleko brez laktoze

mleko brez laktoze

Včeraj sem v H… pomotoma kupila brezlaktozno mleko, a se mi zdi njegov okus naravnost ogaben. Je mleko brez laktoze na splošno tako grozno sladko? Zakaj?

Ja, nagravžno sladko je, ker je poln sladkorja. Pač ven vzamejo laktozo in jo nadomestijo s cukrom. Enkrat mi je zmanjkalo navadnega (delam sama kefir, ki je narejen v 24 urah), pa probam s tem brez laktoze. Kefir je skoraj ponorel, narejen v parih urah.

Ja, žal dodajajo sladkor. Ne vem zakaj, ker je res presladko in predvsem je neumno to.
Ampak jaz ga pač moram kupovat takšnega kot je, kadar ga rabim 🙁

Ker laktoza pa ni sladkor, ali kako ste mislile? Meni se ne zdi to mleko po okusu nic kaj bolj sladko od navadnega.

Laktoza je mlečni sladkor.

Ma je ful bolj sladko. Zdaj se sicer ne spomnim za vse, ker jih je več znamk, ampak tisto kar sem imela doma je bilo. Verjetno je bil Hoferjev ali pa Sparov (Free From). Lj. Mlekarne pa ne kupujem nikdar.

Pri nas ga uporabljamo, ker hči ne prenese laktoze.

Res je ogabno sladko, od vseh sprobanih, ima najsladkejši okus Alpsko.
Ampak, če primerjate specifikacijo sladkorja, pri mleku z in mleku brez laktoze, je vsebnost sladkorja ista.

Pa še to, kolikor je meni znano, v mleku, na katerem piše brez laktoze- laktoza je, vendar je že razgrajena in na tak način ne obremenjuje črevesja.

Sladkor mleku ni dodatno dodan

Nobenega sladkorja se NE dodaja!!!ne da se mi razlagat zakaj je bolj sladkega okusa,sej imate net…

Najbolj sladko je Hoferjevo in Lidlovo. Kupujem Sparovo (Free From), ki ga za Spar proizvajajo in polnijo Ljubljanske mlekarne. Tako da “samska”, očitno kupuješ mleko Lj. mlekarne, samo tega ne veš. Enkrat preberi na embalaži. Jaz priznam da sem bila presenečena 😉

Najboljše je Sparovo.

Nehaj lagat! Vsem je mleko brez laktoze sladko, kaj si ti mogoce cukerblind?

Nehaj lagat! Vsem je mleko brez laktoze sladko, kaj si ti mogoce cukerblind?[/quote]

Na tole temo bi imela pa res razlog lagat, ja. Mogoce ne obcutim razlike, ker navadnega mleka ze dolgo ne pijem. Glede na tvojo zolcno reakcijo te imam na sumu, da to noc nisi pila mleka 😉

New Report

Close