Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Mleko brez laktoze

Mleko brez laktoze

Ali mogoce kdo ve kje se da kupiti mleko brez laktoze??

LP

Če misliš na kravje mleko, prvič slišim za to.
Mleka brez laktoze so: sojino, riževo, osatno. Kupijo se v trgovinah z zdravo ali bio ali dietno prehrano in bolje založenih supermarketih.

V lekarni !

Comp, kaj se da kupiti v lekarni ?A je to mleko kravje?

Lp Mojca

Mislim,da je.

Seveda pa maš tudi sojino.

Kolk pa ma beljakovin sojino mleko? Pa kolk stane?

14 % – Beljakovin
55 % – OH
25 % – Maščob
Ter še ostale minerale in vitamine.
600 gramov prahu stane 3000 SIT

Comp, prvic slisim za mleko ( kravje brez laktoze )…mogoce imas v mislih Pregomin ?

Lp Mojca

O hudo ej! Predrag vir beljakovin, poleg tega se ma prevec mascob, se pravi da to odpade!
Kolk pa kaj pride ono rizevo in osatno(kako te to je??) mleko? Pa kaka je kaj sestava?

LP

Nekaj takega,ne spomnim se več imena

En liter riževega mleka pride od 600 do 900 SIT, odvisno od proizvajalca in trgovca. Sojino kupujemo v malih tetrapakih, čokoladno ali bananino od Granovite je približno 200 SIT za 2,5 dcl. A seveda je takšno mleko drago, saj ga moramo kupovati tisti, ki imamo dietno prehrano in država ter trgovine mastno služijo na naš račun.

sojino mleko lahko narediš sam iz sveže soje in je zelo poceni v primerjavi s kupljenim……tudi maščobo lahko dol pobereš če te moti…..pobrskaj malo po arhivu, sem že ene dvakrat napisal kako ga jaz delam……

Kaj vam pa bo mleko brez laktoze????

Če iščeš vir beljakovin priporočam beljakovine iz sirotke.

Dobiš v trgovinah z športnimi dodatki.

1 kila čistih 90% beljakovin = 5000SIT

LP Oliver

No zdej pa že mal pretiravate vsi skupej ali pa neveste o čem sploh govorite!
Sama pijem sojino ali pa rženo mleko ker ne prenesem kravjega mleka in vseh izdelkov iz njega. Temu je kriva peobčutljivost na laktozo, mečno maščobo….
Sojino mleko lahko kupiš sedaj že v praktično vsaki samopostrežni, medtem ko ostale ki ne vsebujejo laktoze lahko poiščeš v bolje založenih trgovinah, imaš jih tudi z dodatki vanilije…, tako da se na njihov okus kar hitro navadiš. Ni ti jih treba iskati v lekarni! Cena je seveda višja kot pri ostalem mleku in se giblje tam okrog 400-500 sit na liter, ki pa ga imaš lahko dalj časa odprtega, razen če ga boš uporabljala za muslije in podobno.
Sestava je neprimerno bolj zdrava kot pri klasičnem kravjem mleku, torej: v 100 ml je energijska vrednost 149kj (36 kcal), 3,6g beljakovin, 0,6g ogljikovih hidratov, maščobe 2,1g, od tega 0,4g nasičene maščobne kisline, vlaknine 1,0g, natrij 0,02g, holesterola ne vsebuje za razliko od navadnega mleka! Sojina zrna so pridelana pod strogo kontrolo. Če se bojiš da ima to mleko veliko maščob, naj te opozorim, da se boš prej zredila zaradi navadnega mleka, kot pa tega!

Mleko brez laktoze, ki povzroča težave pri preobčutljivosti na mleko, imajo v Intesparu , na posebni polici, kjer imajo tudi druge izdelke brez laktoze. To je hladilna vitrina in v njej ni riževega, sojinega mleka.

Opis: oglata embalaža, modra, z rumenimi in zelenimi baločki ter napisom:
Minus L, Laktosefrei, Halntbare voll milch, 3°8% mit dem natuerichen CAlciumdehalt der milch. Poizvajalec: Omira, Ravensburg. Trajno mleko. Ceba : pribl. 1,3€.

Po novem ga proizvajajo tudi v Ljubljanskih mlekarnah.

lp

Imajo ga tudi v Juiceboxu in vam iz njega lahko naredijo smoothie. Zame je to super, saj mlekA drugače ne smem.

Lp,

Sem videla, da ga imajo tudi v Mercatorju.

zdaj prodajajo tudi alpsko mleko brez laktoze. cena podobna ostalim.

Zanima me če je mleko brez laktoze primerno za sladkorne bolnike ,če nima slućajno več glukoze.
Hvala
Tavzentroza

New Report

Close