Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mleko – steklenica

mleko – steklenica

iščem, pa ne najdem. kje se dobijo kakšne steklenice za mleko, da bi lahko mleko prelila iz tetra v steklenico?
sem nekaj spraševala, pa so mi rekli, da če bi hotla iz tetra mleko prelivati v steklenico, da bi ga mogla prekuhati, da ne postane kisel. to se pravi, rabim tako, da bom samo prelila mleko iz tetra, brez dodatnega dela.

Jst sem jo kupila v šparu. So mel ful lepe za 1-2€. Nikol ne prekuhavam mleka in se mi še ni skisalo. Drugač jih pa dobiš tut na mlekomatu. Al pa kup kšn sok v literski steklenici, popij, pomij in nalij. :))))

sem ravno danes, ko sem bla v šparu spraševala, če jih imajo. in je rekla, da že nekaj časa ne.
mlekomatov ne poznam – a se dobijo tud prazne? ker če ne, pol ne vem kdo bo tisto mleko pil? mleka namreč ne maram, ga imam pa rada v kavi.
in v steklenici držijo stvari dalj časa kot v tetra.
bom še mal potavhala, pa mogoče se še tuki kdo javi in pove kak info.

Na vsakem mlekomatu se jih da kupit. Na “našem mlekomatu” stane 50 centov. Sva jih šli z mami enkrat iskat več, ker je kuhala grozdjev sok.
Sicer pa tam kupujem mleko in grem iskat s steklenico, ki jo imam in jo po uporabi umijem.

ma ne komplicirajte…enkrat kupte sadni sok od presada, imajo stekleno embalažo, pol pa pomijete in imate steklenico za mleko.

thx za infoje. bom šla v akcijo.

na mlekomatih dobiš samo plastične posode. ne pa steklenic, kot si napisala.

na 4 mlekomatih (Šiška, Moste, Btc, Koseze), kjer sem najpogosteje, imajo povsod tudi steklene steklenice.

Na mlekomatu pri tržnici BTC pa tud v mercatorju v Šiški majo na mlekomatu te steklenice, mi mamo za mleko od domačga jabolčnega soka steklenico

Jaz pa vseeno ne vidim razloga, zakaj bi mleko iz tetrapaka prelivala v steklenico.
Omenila si, da se dlje drži. To enostavno ni res.
Rok uporabe je popolnoma enak oz. ni razloga, da bi bil v steklenici daljši.

NAJCENEJŠE IZDELKE IZ STEKLA DOBIŠ V TRZINU

http://www.stenko.si/

Kupiš fructalov jabolčni nektar v litrski steklenici, sok popiješ in stekelnico opereš. Midva sva pred par leti kupila na tak način dve in še danes odlično služita.

Točno tako. Oziroma še slabše bo, ker boš prelila neoporečno mleko v oporečno steklenico (ki je vedno rahlo oporečna, razen če je sterilizirana), pa naj bo steklena ali ne.

Sicer imaš prav, da v steklenih zadevah stvari zdržijo dlje, a to je bol zaradi boljega učinka pranja, ne pa samega materiala. Tudi jaz mleko iz mlekomata prekuham in nato nalijem v steklenice (kupila sem par sokov n steklenice pomila) – sem enkrat en del pustila v lončku v hladilniku in je bilo dejansko mal čudno. Da pa bi prelivala iz tetrapaka, je pa neumnost.

New Report

Close