mleko – steklenica
iščem, pa ne najdem. kje se dobijo kakšne steklenice za mleko, da bi lahko mleko prelila iz tetra v steklenico?
sem nekaj spraševala, pa so mi rekli, da če bi hotla iz tetra mleko prelivati v steklenico, da bi ga mogla prekuhati, da ne postane kisel. to se pravi, rabim tako, da bom samo prelila mleko iz tetra, brez dodatnega dela.
sem ravno danes, ko sem bla v šparu spraševala, če jih imajo. in je rekla, da že nekaj časa ne.
mlekomatov ne poznam – a se dobijo tud prazne? ker če ne, pol ne vem kdo bo tisto mleko pil? mleka namreč ne maram, ga imam pa rada v kavi.
in v steklenici držijo stvari dalj časa kot v tetra.
bom še mal potavhala, pa mogoče se še tuki kdo javi in pove kak info.
NAJCENEJŠE IZDELKE IZ STEKLA DOBIŠ V TRZINU
Točno tako. Oziroma še slabše bo, ker boš prelila neoporečno mleko v oporečno steklenico (ki je vedno rahlo oporečna, razen če je sterilizirana), pa naj bo steklena ali ne.
Sicer imaš prav, da v steklenih zadevah stvari zdržijo dlje, a to je bol zaradi boljega učinka pranja, ne pa samega materiala. Tudi jaz mleko iz mlekomata prekuham in nato nalijem v steklenice (kupila sem par sokov n steklenice pomila) – sem enkrat en del pustila v lončku v hladilniku in je bilo dejansko mal čudno. Da pa bi prelivala iz tetrapaka, je pa neumnost.