Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mleti pšenični kalčki Gesundeplus

Mleti pšenični kalčki Gesundeplus

Kupila sem jih v Dm-u, so v obliki kosmičev kot ovseni naprimer. Zdaj pa ne vem kaj naj z njimi, v bistvu sploh ne vem zakaj sem jih kupila.

Kam jih vi daste, v katero hrano?

lahko jih ješ kar tako…

niso dobrega okusa.

Jih daš v kakšen jogurt itd.

mleti pšenični kalčki so nekaj posebnega in dajo svojevrsten okus irskemu polnozrnatemu kruhu …. tisti, ki ste bili na Irskem, boste vedeli o čem govorim, če ste ga le poskusili :))))

res je fantastičen, v ustih se kar topi, še posebno če je namazan z njihovim maslom (oni imajo sicer slano maslo) … pa še recept:

2 skodelici polnozrnate moke
1/2 skodelice bele moke
1/4 skodelice pšeničnih otrobov
1/4 skodelice pšeničnih kalčkov
1 žlica sode bikarbone
2 skodelici pinjenca
1 žlička soli (oz. po okusu)

nahitro zmešaj v primerni posodi, maso daj v naoljen model za kruh, po vrhu potrosi sezam ali druga semena, peči 1 uro na 180 C

dokler je kruh še vroč, je skorja malo bolj trda, ko se ohladi se zmehča (jaz ga dam kar v vrečko, ko je še topel)

poskusite ga samo na rahlo namazanega z maslom … njamiiii :)))

Spomin hvala, ampak kaj pa je pinjenec? Kje se pa kupi? A kvasa pa nič?

evo pinjenec – jaz kupijem tega http://www.pomurske-mlekarne.si/sl/informacija.asp?id_meta_type=27&id_informacija=51

imajo ga v vsaki trgovini, tam med jogutri, kefirji

nič kvasa, na Irskem ne uporabljajo kvas za peko kruha, je pa tule video, kako enostaven je tale kruh: http://www.youtube.com/watch?v=808Gfh481MU

je narejen mimogrede…
pri nas ga enostavno obožujemo, odkar smo ga prvič jedli na Irskem

LP

Hvala spomin na irsko. Ravnokar sem ga dala v pečico, ti sporočim kakšen se nam bo zdel. Aja, pa nič vzhajat ni treba, to je pa res na hitro narejen :))

New Report

Close