Mleti pšenični kalčki Gesundeplus
mleti pšenični kalčki so nekaj posebnega in dajo svojevrsten okus irskemu polnozrnatemu kruhu …. tisti, ki ste bili na Irskem, boste vedeli o čem govorim, če ste ga le poskusili :))))
res je fantastičen, v ustih se kar topi, še posebno če je namazan z njihovim maslom (oni imajo sicer slano maslo) … pa še recept:
2 skodelici polnozrnate moke
1/2 skodelice bele moke
1/4 skodelice pšeničnih otrobov
1/4 skodelice pšeničnih kalčkov
1 žlica sode bikarbone
2 skodelici pinjenca
1 žlička soli (oz. po okusu)
nahitro zmešaj v primerni posodi, maso daj v naoljen model za kruh, po vrhu potrosi sezam ali druga semena, peči 1 uro na 180 C
dokler je kruh še vroč, je skorja malo bolj trda, ko se ohladi se zmehča (jaz ga dam kar v vrečko, ko je še topel)
poskusite ga samo na rahlo namazanega z maslom … njamiiii :)))
evo pinjenec – jaz kupijem tega http://www.pomurske-mlekarne.si/sl/informacija.asp?id_meta_type=27&id_informacija=51
imajo ga v vsaki trgovini, tam med jogutri, kefirji
nič kvasa, na Irskem ne uporabljajo kvas za peko kruha, je pa tule video, kako enostaven je tale kruh: http://www.youtube.com/watch?v=808Gfh481MU
je narejen mimogrede…
pri nas ga enostavno obožujemo, odkar smo ga prvič jedli na Irskem
LP