Mlinci
Ja, je hudo, če si skoz na hrenovkah, pol pa bi še kaj druga rad probal alias skuhal.[/quote]
Joj, ste žleht, ta prave monovke, še k sreči, da se ne štejem k vam.
Jaz se šele sedaj učim kuhati, pa sem nekje Acjominih let. Sem na dieti in če hočeš jesti zdravo moraš kuhati. Čeprav priznam, da so včasih boljše hrenovke, pa kos kruha, kot vse kupe zelenjave v takšni in drugačeni obliki.
Še dobro da vem da se ne sme nič vprašati.
Acjom, dober tek, mlince bi pa tudi jaz.
Če si pekla pečenko, piščanca, raco… vzameš meso iz pekača, vržeš v pekač odcejene mlince, potreseš s peteršiljem in premešaš. Lahko še malo pregreješ v pečici, medtem ko režeš meso.
Če nimaš omake od pečenja, segreješ v ponvi par žlic olja, dodaš sesekljan česen (1 manjši strok), takoj zaliješ s par žlicami vode, malo soliš (ali potreseš z vegeto), popraš, streseš v to mešanico mlince in jih še na hitro prepražiš. Nazadnje spet vmešaš sesekljan peteršilj.
Namesto peteršilja lahko kdaj uporabiš drobnjak, ali pa kar oboje.