Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mlinci

Mlinci

Ko so skuhani, jih pripravite na kak poseben način, ?
Sama drugega recepta ne poznam , kot, da jih zmešaš z “ostanki” pečenega mesa. Obstaja še kak drugi način?

Joj, acjom, ti se rajp hrenovk drž. Tm ne mnorš falit.
🙂

Ne, jaz jih kar poparim, zraven pa recimo rdeče zelje. ampak priznam, da so meni tudi sami zelo dobri.

Jaz jih prelijem s stopljeno zaseko, lahko tudi z maslom in drobtinami. Kuham jih ne, dam jih v vrelo vodo in pustim nekaj minut in odlijem. Potem je fino, da še malo pokriti stojijo. Govorim o kupljenih mlincih. Tako kot praviš, lahko jih poliješ tudi s sokom pečenke.

Dodaj poparjene suhe slive, zmešaj in ponudi k pečenki.

Ja, je hudo, če si skoz na hrenovkah, pol pa bi še kaj druga rad probal alias skuhal.

Zakaj pa ne? Eni kuhajo/mo prej, drugi kasneje. acjom, kar korajžno.

Jaz jih nič ne kuham, ampak samo prelijem s kropom in pustim stati nekaj minut.
Nato jih zabelim z ocvirki in/ali sokom od pečenke, potem pa še za 15 minut v pečico.
Kalorična bomba, ampak je vredno. 🙂

Ja, je hudo, če si skoz na hrenovkah, pol pa bi še kaj druga rad probal alias skuhal.[/quote]

Joj, ste žleht, ta prave monovke, še k sreči, da se ne štejem k vam.
Jaz se šele sedaj učim kuhati, pa sem nekje Acjominih let. Sem na dieti in če hočeš jesti zdravo moraš kuhati. 😉 Čeprav priznam, da so včasih boljše hrenovke, pa kos kruha, kot vse kupe zelenjave v takšni in drugačeni obliki.
Še dobro da vem da se ne sme nič vprašati. 🙂

Acjom, dober tek, mlince bi pa tudi jaz. 😉

Saj ni tako hudo! Kar vprašaj, bomo pomagale. Več let sem bila na forumu Prehrana in tam so/smo bile skoraj vse prijazne…in pomagale ;).Mimogrede:hrenovke in kruh-izhod v sili:))

Če si pekla pečenko, piščanca, raco… vzameš meso iz pekača, vržeš v pekač odcejene mlince, potreseš s peteršiljem in premešaš. Lahko še malo pregreješ v pečici, medtem ko režeš meso.

Če nimaš omake od pečenja, segreješ v ponvi par žlic olja, dodaš sesekljan česen (1 manjši strok), takoj zaliješ s par žlicami vode, malo soliš (ali potreseš z vegeto), popraš, streseš v to mešanico mlince in jih še na hitro prepražiš. Nazadnje spet vmešaš sesekljan peteršilj.

Namesto peteršilja lahko kdaj uporabiš drobnjak, ali pa kar oboje.

New Report

Close