Mnenja Berlingo, Partner
Pozdarvljeni
Nujno potrebujemo večji avto. Odločam se med Citroen Berlingom, Peugeotom Partnerjem in ostalimi podobnimi modeli.
Gledam letnik 2010-2012. Gorivo diesel.
Tisti ki se spoznate na avto… zanima me na kaj moram biti pozorna. Kateri motor je najboljši za čimnižjo porabo, cena rednega servisa, kaj se kvari…. skratka zanima me vse, zato ker avto kupujem za 5 let +
Hvala in lep sončen dan želim
Mi imamo Partnerja in nimam pripomb. Dizel, 1,6 , 90 konjev, sicer prejšnji model (moraš upoštevat, da novejši partner je nekoliko večji in težji zato znajo biti razlike v pospeških v primerjavi z našim). Do sedaj (star je dobrih 5 let) še ni bilo nobenih okvar. Na redni servis ga pelje mož, zato nimam tri čiste koliko pride (ga bom vprašala). Pije pa malo, pod 6 litrov (primestna in mestna vožnja), z njim tudi vlečemo počitniško prikolico in tedaj spije malo več, ampak še vedno pod ali okoli 8 litrov, skratka varčen avtek.
Je pa to za nas večinoma avto za družinsko rabo in pri tem se (za nas) maksimalno obnese. Dvojna drsna vrata zadaj so zlata vredna, višina zadnje klopi idealna za vstop otrok, prostoren za na dopust in za vsakodnevno rabo, z njim smo pretovorili še pa še pohištva, ko smo kupovali novo, tako da jaz ga zlepa ne zamenjam, pa čeprav je to nek “poltovornjak”. Sicer moram reči, da me moti, da ima tako velik “obračalni krog” (mislim, da se reče tako, ko ga obračaš v U naprimer, gre kar na široko) in kot ženska mu zamerim, da nima ogledalca na voznikovi strani
partner in berlingo sta en in isti avto, sam značko mata drugo. doma mamo berlingota, starga mal več kot eno leto. za ist denar smo dobili bistveno več dodatne opreme kot bi ga pri partnerju.
moj je naredu celo znanost preden smo ga kupil.
torej:
– je mal višji…zame super, ker sem bila takrat noseča, pa sem sedela na višjem in me ni nič tiščalo, sedaj super ker dobro vidim
– mamo dizla…mala poraba, nardimo cca 1000 km z enim tankom
– cel voziček primem in ga dam v prtljažnik…nobenega razstavljanja in drugega zajeb…
– drsna vrata, ki jih ne zamenjam za noben denar
– če podreš zadnje sedeže (lahko tudi vsakega posebej) je ogromno prostora
– mam nek baby paket opreme z dodatnimi ogledali in mizicami…top
– ne dam ga za noben denar, imeli ga bomo dokler bo šel
http://avtonasveti.com/ tle poklilki malo.
Moj mož ima berlingota. Za vozit je sicer čisto fajn, ampak meni ta tip avta enostavno ne sede in ga jaz osebno zase ne bi nikoli kupila. To je dostavni avto.
Drži, da ima majhno porabo, je prostoren in pregleden, drsna vrata so zakon, sploh če imaš otroke, zadaj imaš tri posamezne sedeže, kar je tudi fletno … Potegne čisto okej, seveda pa ne moreš z njim vsakovat in prehitevat kot s kakim športnikom.
Imamo Berlinga, starega 2 leti, in sem z vsem zadovoljna.
Ogromno plusov: zadaj 3 sedeži, drsna vrata, visok, pregleden, senzorji za parkiranje zadaj, zatemnjene šipe + rolete zadaj, mizice, zelo priročna (odstranljiva) škatla na sredini, neprevelika poraba (imam dizel), če poderem dva sedeža spravim notri dve kolesi, ugodna cena …
En minus: ne potegne tako, kot je prejšnji (Ford focus karavan).