mnenja o citroen C3
C3 sem kupila pred letom dni. 1,4 bencin, ABS in ročna klima. Za moje krajše razdalje je to čisto v redu. Zadovoljna sem s porabo, na daljše proge po našem izračunu ne rabi niti 6 litrov na 100 km. Tudi v mestni vožnji ne pije veliko več, je precej poskočen in živahen avtomobilček.
Zavore so fenomenalne, kar so potrdili tudi tisti redki vozniki, katerim sem dovolila vožnjo z mojim avtomobilčkom, so pa zato kvalitetni vozniki, ki delajo v stroki avtomobilizma in vedo, kaj govorijo.
Moj je svetlozelene kovinske barve, barva je zelo hvaležna. Notranjost je zame itak čudovita, prtljažnik je velik. Zraven sem dobila t. i. žamet paket, to so v bistvu le malce lepše prevlečeni sedeži pa super zadeva – naslon za roke na voznikovem in sovoznikovem sedežu. Res res komot.
Klima, sicer ročna, vendar za moje razmere čisto dovolj, prične hitro delovati, zračniki so gibljivi in omogočajo razprševanje izpihanega zraka, tako, da ni potrebno, da ti piha ravno v obraz.
Super je tudi možnost nastavitve višine sedeža. Jaz ga imam na najvišje. Imaš skoraj občutek, da voziš kombi :-))
Edina, ampak res edina “grajica” je, da sta sprednji koloni (torej tista dva robnika, ki zaobjemata prednjo šipo) precej debeli in da pri speljevanju v kakšnem nerodnem ovinku moraš najprej pogledati skozi sprednjo šipo in potem se še nagniti mimo kolone in pogledati še skozi stransko šipo.
Spet…niti ni tako napačno, če dvakrat preverimo, ali ne?