Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Mnenja o električnih avtomobilih?

Mnenja o električnih avtomobilih?

Kakšna so vaša mnenja glede električnih avtomobilov? S sosedom sva imela zanimivo debato – on je proti jaz pa za in me zanimajo še vaša mnenja. Dajmo začeti eno zanimivo temo 🙂

Jaz sem bil vedno proti, ker mi princip električnih avtomobilov nikoli ni bil privlačen. Nisem razumel zakaj bi kdo želel imeti tih avto, ki ga moraš polniti vsak dan tako kot telefon. Prejšni teden sva si pa z ženo za foro za par dni sposodila od renaulta zoe in sem bil precej šokiran, da mi tudi električna avtomobila ustrezajo…. očitno sem se konkretno zmotil 😀

Kako sposodil? A ti ga je kak sosed/znanec dal ali so spet odprli rentAcarje?

Kako sposodil? A ti ga je kak sosed/znanec dal ali so spet odprli rentAcarje?
[/quote]

Ne, rent-a-carjev se izogibam od kar so me ogoljufali na izletu v Grčiji. Peko aplikacije Giro sem si sposodil Zoe – zdaj majo tudi neke popuste tako, da se mi je zdelo smiselno, da jih izkoristim in končno poskusim e-avto 😀

meni električni avtomobili nikoli ne bodo všeč, imam raje bencin kot pa baterijo pod sabo 🙂 pa še baterija se kvari kot pri mobitelu, na začetku je dobra počasi se pa slabša, pa od tega da bi polnil na črpalki 30 minut kje v tujini od tega da nebi smel stran od avta mi je pa mal mimo. Ko greš na črpalko napolniš tistih 50 l pa se odpelješ, z električnim avtom je pa mal težava, kje imajo polnilnice, kolk dolg bo polnilo baterijo itd.

– 13 let star 1.9 TDI brez dpf-ja in kakšne posebne elektronike je zakon. Pa kaj če kadi kot TEŠ6, porabi pa zato 4,5 litra dizla in se ne kvari.

– en mesec star električni skiro se je 2x pokvaril. Popravilo je stalo preko 100€.

Kar imejte elektriko in uživajte v njej. Jaz vam privoščim. Sam ostajam naslednjih xxx let na dizlu. Me nihče ne prepriča v nasprotno.

Srečno, štromarji! Rabili jo boste.

Ne, rent-a-carjev se izogibam od kar so me ogoljufali na izletu v Grčiji. Peko aplikacije Giro sem si sposodil Zoe – zdaj majo tudi neke popuste tako, da se mi je zdelo smiselno, da jih izkoristim in končno poskusim e-avto 😀
[/quote]

Ooo! Jaz sem si tudi njihovo Zoe sposodil zaradi popusta in je zelo simpatična zadeva. Če ne drugega je vsaj nepozabna izkušnja, čeprav bom vseeno ostal na bencinarjih

Ooo! Jaz sem si tudi njihovo Zoe sposodil zaradi popusta in je zelo simpatična zadeva. Če ne drugega je vsaj nepozabna izkušnja, čeprav bom vseeno ostal na bencinarjih
[/quote]

Zdaj imajo nagradno igro v kateri lahko zmagaš za cel vikend brezplačno izposojo Zoe in držim pesti, da bom lahko tudi jaz preizkusil kako in kaj

Zdaj imajo nagradno igro v kateri lahko zmagaš za cel vikend brezplačno izposojo Zoe in držim pesti, da bom lahko tudi jaz preizkusil kako in kaj
[/quote]

Kje pa lahk najdem to nagradno igro? Jst bi tudi sodelovau….

Kje pa lahk najdem to nagradno igro? Jst bi tudi sodelovau….
[/quote]

Na njihovi fb strani imajo navodila: https://www.facebook.com/girocarshare/photos/a.1969565056397192/3010112612342426/?type=3&theater

Na njihovi fb strani imajo navodila: https://www.facebook.com/girocarshare/photos/a.1969565056397192/3010112612342426/?type=3&theater
[/quote]

Hvala, da ste tole delili. Jaz sem se ravno danes prijavil na njihovo aplikacijo in izpolnil vse podatke. Zdaj pa samo še upam, da zmagam, ker si res želim preizkusiti električen avto – držim pesti

Hvala, da ste tole delili. Jaz sem se ravno danes prijavil na njihovo aplikacijo in izpolnil vse podatke. Zdaj pa samo še upam, da zmagam, ker si res želim preizkusiti električen avto – držim pesti
[/quote]

Držim pesti zate. 🙂 Mi imamo Zoe doma in je res odličen avto, kljub mišljenju ljudi ki so anti električni avtomobili

Držim pesti zate. 🙂 Mi imamo Zoe doma in je res odličen avto, kljub mišljenju ljudi ki so anti električni avtomobili
[/quote]

Zoe je res super avto, ja. 50km/h pod štirimi sekundami pa še nekaj dobrega za okolje delaš namesto da onesnažuješ okolje…

Sem za oldskul.
Kaj je pozitivnega pri električnem avtu?

To kar delaš danes, te pelje tja kjer želiš biti jutri?

Meni se zdi ideja o električnih avtomobilih super, vendar priznam, da ga doma nimamo. Na primer Tesla avtomobili so mi izredno lepi po zunanjosti in notranjosti, vendar si ga žal ne bom mogel nikoli privoščiti. S celim srcem vseeno podpiram vse, ki se odločijo za električno alternativo saj me skrbi kako bojo živeli naši otroci v okolju, ki počasi umira…

To, da se uničuje okolje, se popolnoma strinjam. Pa vendar je treba pojasniti nekaj stvari. Veliko več in večjih onesnaževalcev je na svetu kot pa naši avtomobili in stari umazani dizli. Kaj pa mobiteli? Kam jih damo, ko jih zavržemo? Kam gredó njihove baterije? In kam bodo šli vsi ti izrabljeni avtomobilski akumulatorji oziroma njihove baterije? Pa še nekaj: zakaj se politiki vozijo z avtomobili najvišjega cenovnega razreda? A se kdo kdaj vpraša, koliko gramov CO2 in koliko NOx-ov izpustijo v zrak? Pa koliko letal leti dnevno v Bruselj, Haag in še kam drugam? Ko se bo kakšen predsednik države ali vlade vozil z električnim Zoe-om, me bo morda prepričal za elektrificiran promet. Saj veste staro slovensko frazo “Zgledi vlečejo”, mar ne? Do takrat pa me bo vozil stari dobri dizel. Toliko v razmislek …

Hoi davudus,
saj ni nujno, da bi se vozil na el. pogon na dolgo voznjo. Na dolgo voznjo z organskim, v naseljih pa z el. pogonom. Pa el. avtomobili z avtomatskim polnjenjem baterije so tudi.
Obstajajo el. avtomobili, ki imajo ze 250 K na stevcu in se zmeraj s prvimi baterijami.
Seveda je pa (kakor vecina stvari), stvar osebnega prepricanja.

Vidim da maš ti tud 1.9 gofla tdi , moj stric ga ma tud sam da njegov je hujš ko smetišče , ps enkrat sem ga vidu ko je psa u šupak pofuko . Lp

New Report

Close