Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Mnenje – kredit

Mnenje – kredit

Zanima me, kaj menite, bi pri plači 750€ (bruto) – sicer mi pa pride plača 900 evrov brez dodatkov, ker je 150e na roko – lahko vzela kredit 50 tisoč evrov za stanovanje? Imam 70.000€, stanovanje bi kupila za slabih 120.000€.

Z minimalno plačo žal ne moreš dobiti kredita.

Pogoji za pridobivanje dolgoročnih kreditov so čedalje strožji, načeloma bi lahko dobila kredit za 30 let, vendar se sprašujem kaj bi imela od tega?

Če živiš sama, in če odštejemo kredit, ti za življenje ostane 500 evrov, od česar bi za 50-60 m2 stanovanja, plačevala dodatnih 200-300 evrov stroškov in ti za življenje ostane borih 200 evrov, praviš sicer da dobiš še 150 na roko, pa vseeno, 300 -350 evrov za cel mesec za vse kar človek potrebuje? Se splača biti skoraj dobesedno na kruhu in vodi zaradi par m2 stanovanja?
Zakaj ne kupiš garsonijero, malo starejše enoinpolsobno stanovanje z minimalnim ali nikakvim dodatkom in živiš kokr tok lepo?

Kriteriji banke so taki, da ti mora po plačilu mesečne anuitete ostati znesek v višini minimalne plače.

Ne.

Ne, na minimalca ne dobiš kredita. Na roko denarja ne upoštevajo.
Drugače pa za vse ki očitno nikoli niso kupovali….najemnine ne pridejo nič ceneje. Mene pride kredit toliko kot najemnina. In sem v enosobnem (ne vem od kje vam ideje da so poceni garsonjere/enosobna…..mogoče v prekmurju ja. Kredit 25 let. In ja trenutno mi po plačilu kredita+položnic ostane par sto €. Pa kar živim. Mi ni hudga.

Moje mnenje je, da sedaj niso casi za najemanje kreditov. In tudi, ce imas 750 € bruto, to ni placa, za tak kredit. Kupi si raje stanovanje za manj denarja, ki ga bos se vedno lahko prodala in si kupila vecjega, ce se bo situacija v drzavi izboljsala.

Konkretno v mojem primeru bi najemnina za tako stanovanje znašala 400 – 500 €, plačujemo pa 850 € kredita na mesec.

Konkretno v mojem primeru bi najemnina za tako stanovanje znašala 400 – 500 €, plačujemo pa 850 € kredita na mesec.[/quote]

Na koliko let pa imate?
Tako kot je moje se oddaja za 350-400€. V istem naselju. Jaz plačujem kredita 370€. Je pa res da so stroški nizki, ker je novogradnja. Imam sedaj pozimi vse skupaj max. 160€ stroškov vse skupaj. Lahko bi sicer kupila staro stanovanje, ampak tam so stroški višji, razporeditev bebasta, parkirišče pod vprašajem (tu imamo lastniška), obnove pridejo z leti kar orng denarja….moja računica se ni izšla takrat ko sem kupovala, tukaj mi je super.

http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=14&nep=1&posr=1&tip=35&tip=2&tip=3&cena=&offset=0&SID=&lev1=1&lev2=1&id_drzave=&page=detail&klasika=&brez_cene=1&sort=3&f24ur=&ind

Za 70.000 kot ima avtorica na voljo, dobi komot garsonijero do 30m2…..

http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=14&nep=1&posr=1&tip=35&tip=2&tip=3&cena=&offset=0&SID=&lev1=1&lev2=1&id_drzave=&page=detail&klasika=&brez_cene=1&sort=3&f24ur=&ind

Za 70.000 kot ima avtorica na voljo, dobi komot garsonijero do 30m2…..[/quote]

Mogoče je pa več članov in se nimajo kam dat na 30kvadratov?

Na unicredit imajo dobro pošlihtano..njih ne zanima kolk ima nekdo plače, važno da od neto plače brez vožnje in malice ostane še 600€…se pravi z 450 € neto nimaš niti najmanjše šanse…tistih 150 € na roko pa sploh ne vem zakaj dopisuješ…

V glavnem, eni pa res fantazirate do amena…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Se opravičujem, ker sem 150€ na roko dopisala. Zdaj živim v najemu in plačujem 400€. Če bi vzela na kredit bi se vezala na 10 let (več raje ne bi) in plačevala z obrestmi mesečno reci piši 450€. Če bi na 15 let, pa recimo okoli 300€ mesečno. Poleg plače imam še dve preživnini, otroški dodatek, štipendijo. Tako da so mesečni prilivi cca 1500€. S tem, da sin hodi v srednjo šolo in ne dela, hči pa je na fakulteti in poleg dela, tako da svoje potrebe razen hrane in stanovanja sama preživlja.

Konkretno v mojem primeru bi najemnina za tako stanovanje znašala 400 – 500 €, plačujemo pa 850 € kredita na mesec.[/quote]

Na koliko let pa imate?
Tako kot je moje se oddaja za 350-400€. V istem naselju. Jaz plačujem kredita 370€. Je pa res da so stroški nizki, ker je novogradnja. Imam sedaj pozimi vse skupaj max. 160€ stroškov vse skupaj. Lahko bi sicer kupila staro stanovanje, ampak tam so stroški višji, razporeditev bebasta, parkirišče pod vprašajem (tu imamo lastniška), obnove pridejo z leti kar orng denarja….moja računica se ni izšla takrat ko sem kupovala, tukaj mi je super.[/quote]

Vzeli smo na 15 let. Glede na novogradnjo imamo visoke stroške, ker nam upravnik zaračunava take stroške, da peče glava (30 € na mesec za golo upravljanje, čiščenje in kobajagi urejanje okolice – brez zimske službe in košnje trave), pa ne moremo nič pri tem spremeniti, ker je 2/3 lastnik stanovanj investitor. Pozimi plačujemo za 3 osebe in kvadraturo 52 kv.m.180-200 €, poleti pa od 100 – 150 €.

Napisali smo ti, da ni šans, da za to plačo dobiš kredit, otroški dodatki, preživnine ne štejejo.
Torej, če si si še tako fajn zamislila vse skupaj, kredita ne boš dobila.

Kupi si manjše dvosobno stanovanje malo izven LJ in od koga zanesljivega sposodi kak tisočak.
Študentka in najstnik bosta (hipotetično) čez leto, dve, tri lahko kam odšla skupaj s preživninami in dodatki, torej ostalo ti bo potem dejansko 100 za preživet in soba odveč, ter še vedno 7,8 let kredita, kaj boš pa potem????

Na koliko let pa imate?
Tako kot je moje se oddaja za 350-400€. V istem naselju. Jaz plačujem kredita 370€. Je pa res da so stroški nizki, ker je novogradnja. Imam sedaj pozimi vse skupaj max. 160€ stroškov vse skupaj. Lahko bi sicer kupila staro stanovanje, ampak tam so stroški višji, razporeditev bebasta, parkirišče pod vprašajem (tu imamo lastniška), obnove pridejo z leti kar orng denarja….moja računica se ni izšla takrat ko sem kupovala, tukaj mi je super.[/quote]

Vzeli smo na 15 let. Glede na novogradnjo imamo visoke stroške, ker nam upravnik zaračunava take stroške, da peče glava (30 € na mesec za golo upravljanje, čiščenje in kobajagi urejanje okolice – brez zimske službe in košnje trave), pa ne moremo nič pri tem spremeniti, ker je 2/3 lastnik stanovanj investitor. Pozimi plačujemo za 3 osebe in kvadraturo 52 kv.m.180-200 €, poleti pa od 100 – 150 €.[/quote]

Peče glava? za garsonijero plačujem stanovanjsko položnico cca 150 pozimi in 100 poleti za 26m2…………………pa starogradnja………….

Toliko jaz plačujem za 70 kvadratov, starogradnja, Lj.

Otroka bosta itak šla v roku par let od doma (jupi). Ti kupi za privarčevani denar garsonjero in jo daj v najem, ko bosta otroka tako daleč, da se bosta odselila, greš pa ti iz podnajema stanovat v garsonjero in živiš brez skrbi. Še otrokoma boš lahko plačevala svoj del preživnine.

S polnoletnimi otroki kupovat družinsko stanovanje se meni zdi slab načrt. Še toliko slabši, če se za to zakreditiraš (oziroma v tvojem primeru se itak ne moreš).

Sorry na socialno pomoc kredita ne dobis. Na nobeni banki.
Na prezivnino tudi ne.

New Report

Close