Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute mnenje

mnenje

Pozdravljeni,

za gradnjo hiše nameravava vzeti 62.000 eur hipotekarnega kredita na 15 let.
Ponujene imava 2 varianti:

12 mesečni libor:
pribitek: 1,65
stroški: 202 EUR
EOM: 4,31

pri drugi banki pa:
6 mesečni libor:
pribitek: 1,50
stroški: 210 EUR
EOM: se ne spomnim

Kaj mi svetujete??

Hvala in lp.

Pozdravljeni!

Kredit je zelo kompleksna zadeva in je potrebno upoštevati vse okoliščine. Če upoštevamo samo to, kar ste podali je kredit pri drugi banki precej ugodnejši, kar boste opazili v višini obroka.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Ninika – ali lahko poveš, kje si dobila tako ugodni ponudbi. Jaz sem namreč obredla kar nekaj bank, pa nikjer ni bilo blizu temu.

Ninika, kje si dobila ti ponudbi?

Nekateri so verjetno zaposleni na banki in imajo za zaposlene ugodnejše ponudbe ali pa imajo dobra poznanstva. S tem razlogom verjetno ne povejo ime banke, ker so za vse ostale so pogoji drugačni.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Moja ugibanja:

1. BACA
2. HYPO

Drži?

Kaj pa pravite na tole:

Višina kredita: 50.000,00 EUR
Doba odplačevanja: 240 mesecev (20let)
Višina obroka: 349,10 EUR
Način odplačila: anuiteten
Enkratni stroški: 0,6%
Efektivna obrestna mera: 5,91%

Kredit potrebujem za gradnjo objekta. Banka sicer ponuja samo kredit v €. Vendar pa na drugi nakažejo denar direktno na TR in ne potrebujem nikakršnih predračunov.

lp

Pozdravljeni!

Če vam veliko pomeni, da ne rabite predračunov in vam kar nakažejo gotovino, potem je to zelo soliden kredit.

Lep dan!

Nisem zaposlena na banki. Kredit bova vzela na ****, dobiva 80% gotovine, ostalo pa predračuni.
Kaj pravite da je dokaj ugoden? EOM je 3,84 to prejšnič nisem vedela, ker nisem imela ponudbe sabo. Sem pa dala nekaj bank skozi, no tu so bili najbolj flexibilni in prijazni.

Verjetno ste našli najkonkurenčnejšo ponudbo na trgu.

Lp,

New Report

Close