Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Mnoge žene se zaljube u pogrešne muškarce

Mnoge žene se zaljube u pogrešne muškarce

“Mnoge žene se zaljube u pogrešne muškarce samo zato što pogrešni muškarci kažu prave stvari.”

A zna kaksna obrazloziti?

Jasno.
Tisto, čemur folk pravi “moška baraba”, je v resnici samo moški z jajci, ki nima napihnjenega ega in si upa z ženskami na veliko komunicirat. Ker dela dosti vaje od mladih nog, je pogruntal, kaj pri ženskah pali in to “izkorišča” – ženski pove to, kar hoče sama slišat in zna tudi precenit, da nočejo vse ženske slišat istega.
Zato alfa samec ne bo nikoli trdil, da ženske padajo na denar ali 6-pack, ker ve, da se vsaka na nekaj drugega zagreje.
Jaz se sicer ne zaljubljam, jim pa zato dam z veseljem. 🙂

Ko boš končal oš boš razumel.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Povej v knjižni slovenščini.

Saj ni kaj za obrazložit; vse je jasno. 🙂

Ni kaj razlagat. Ženske so naivne. Potem pa jokajo, kakšne barabe so moški. 🙂

Poglej recimo Verlusscconija, on je ziher ono 25 letno dobo na ”true” love…. oziroma na besede….. yea right

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Mogoče, če ne bi današnji deci bli sami poženščeni fegeti, k jokcajo za računalnikom na kaj vse padajo babe, bi si še sami dobil kšno. In to ne kr eno.

V ‘napačne’ se zaljubijo ženske, ki so imele slab vzor v očetu. Potek izbire partnerja pri takšnih je izrazito nezaveden – napogosteje po ključu starševskih (negativnih) lastnosti. Torej če so imele nezdrave oz. kvarne odnose v družini, je velika verjetnost, da bo enak njihov partner, dokler ozavestijo, kaj jih vodi v takšne izbire, in osebnostno-partnersko ne dozorijo.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

mladostna naivnost

V mlajših letih se itak vsi zaljjubljamo v “napačne”. Tudi sami nismo kaj dost “pravilni”, ne more bit drugače. 🙂
Koliko % jih pa ostane skupaj od najstniških let? 1%, 2%?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

pristanejo na tem forumu 🙂

Bistvo je, da smo mi vedno in v vsakem slučaju in razmerju vedno tapravi.

Z vsemi ostalimi pa je nekaj narobe a ne? Paradoks. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

‘Napačnih’ moških ali žensk ni; zapletejo se s takšnimi, ki ustrezajo njihovi osebnostni zrelosti.
Modri iz teh izkušenj kaj potegnejo oz. se naučijo – čeprav bridke izkušnje, so življenjsko pomembne. Tisti, ki se pa nič ne naučijo, jih ponavljajo in o(b)stanejo tam, kamor jih je narava umestila – npr. med ‘večno samske’, ker niso dozorevali preko življenjskih izkušenj in priložnosti, da bi ozavestili, kaj počnejo narobe in se po lestvici zorenja pomikali navzgor po klinčkih – kjer bi srečevali tudi drugačne (kvalitetnejše) partnerje.

Delčate iz muhe slona. Baba se zaljubi v to, kar trenutno potrebuje. Nobene velike znanosti ni. Zato zveze razpadajo. Ker čez 5 let ljduje rabijo nekaj drugega, ista oseba pa jim tega ne more dati.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ženske dozorimo veliko prej, tko in tko. Zato imamo večino izdelan tip partnerstva, ki bi lahko funkcioniralo na dolgi rok. A kaj, ko moški nihajo in imajo več pubertet.

LOL.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Verjetno bo držalo, da si ga izdelate na dolgi rok in ne le enkrat ampak v vsakem obdobju posebej. :-))

Za moške pubertete se značilni določeni znaki, kar pa ne pomeni, da jih ne doživljajo več tudi ženske. Morda je za ženske pubertete značilno prav izdelovanje planov dolgoročnih partnerstev – vsakič. :-))

Razlogi, zakaj sta dva skupaj, se stalno spreminjajo. Pritegne nas eno, poveze nas drugo, cez leto dni si skupaj zaradi necesa cisto tretjega, itd.

Verjemem pa, do se ti razlogi pri preprostih, skromnih in neambicioznih ljudeh bolj malo spreminjajo. 🙂

Ambiciozen ali po domače kompliciran, kar je nasprotno od preprost. 😉

Razlogi, zakaj sta dva skupaj, se stalno spreminjajo. Pritegne nas eno, poveze nas drugo, cez leto dni si skupaj zaradi necesa cisto tretjega, itd.

Verjemem pa, do se ti razlogi pri preprostih, skromnih in neambicioznih ljudeh bolj malo spreminjajo. :)[/quote]

Ojej, da bi bil ti zmožen 1x samkrat obiti lastno hvalo in poveličevanje. DX, ti si zelo ‘zapletena’ osebnost, ker si promiskuiteten!? Kakšen intelektualno ‘zapleten’ sklep…. Tudi ambicioznost se veže na področje dela in se ne enači z izmenjavo velikega št. partnerjev, pravzaprav nima nobene veze, kakor 1. sklep, je tudi 2. namenjen racionaliziranju (osmišljevanju naših slabosti s spreminjanjem jih v navidezne prednosti in odlike).

Tale navidezna varnost osebne neodvisnosti in svobode (letanje iz cveta na svet) v srednjih letih ni nič drugega kot strah pred odnosom, pred ženskimi aspekti in prvinami, ki izvira iz strahu podrejenosti materi, da bo moškega ‘požrla’ in oropala svobode (nesposobnost osvoboditve psihične energije, ki je vezana na odnos mati-sin, ki onemogoča zrel odnos z žensko). Veliko zahtevneje je z nekom graditi odnos v trajnejši zvezi, npr. v zakonu in družini, ker zahteva precejšnjo mero osebne odgovornosti in zrelosti (prilagajanje, dopolnjevanje, usklajevanje, vzdrževanje, odrekanje…) . Po liniji najmanjšega odpora in iskanje ležernosti se človek ‘psihološko ne razvija’ in osebnostno ne izgrajuje ali plemeniti.

Verjemem pa, do se ti razlogi pri preprostih, skromnih in neambicioznih ljudeh bolj malo spreminjajo. :)[/quote]

Ojej, da bi bil ti zmožen 1x samkrat obiti lastno hvalo in poveličevanje. DX, ti si zelo ‘zapletena’ osebnost, ker si promiskuiteten!? Kakšen intelektualno ‘zapleten’ sklep…. Tudi ambicioznost se veže na področje dela in se ne enači z izmenjavo velikega št. partnerjev, pravzaprav nima nobene veze, kakor 1. sklep, je tudi 2. namenjen racionaliziranju (osmišljevanju naših slabosti s spreminjanjem jih v navidezne prednosti in odlike).

Tale navidezna varnost osebne neodvisnosti in svobode (letanje iz cveta na svet) v srednjih letih ni nič drugega kot strah pred odnosom, pred ženskimi aspekti in prvinami, ki izvira iz strahu podrejenosti materi, da bo moškega ‘požrla’ in oropala svobode (nesposobnost osvoboditve psihične energije, ki je vezana na odnos mati-sin, ki onemogoča zrel odnos z žensko). Veliko zahtevneje je z nekom graditi odnos v trajnejši zvezi, npr. v zakonu in družini, ker zahteva precejšnjo mero osebne odgovornosti in zrelosti (prilagajanje, dopolnjevanje, usklajevanje, vzdrževanje, odrekanje…) . Po liniji najmanjšega odpora in iskanje ležernosti se človek ‘psihološko ne razvija’ in osebnostno ne izgrajuje ali plemeniti.[/quote]
Kaj ko bi ti, matjazko, se enkrat prebral svoje prispevek in se vprasal naslednje:
1. Kje sem v napisanam jaz kakorkoli sebe hvalil??
2. Kje sem se v prispevku dodatnil KARKOLI od tega kar potem nakladas?

Za razliko od tebe, prepotentneza, ki se vec cas HVALI in VSILJUJE !VSEM! s svojo laicno psihologijo, !o kateri nimas pojma!, sem v svojem prispevku v bistvu dobesedno CITIRAL, ceprav tega nisem navedel, znanega ph.d. psihologa s katerim se dolga leta delal.

Moj prispevek nima ama nobene veze s kakrsnokoli promiskuiteto. To je le plod tvoje samovsecnosti in tega, da me ne prenasas, ker sem ti pred vec kot letom dni s par odlomki iz svojega aktualnega zivljenja pac stopil na bolec tur tvoje nedojebane riti, drugace povedano, tvoje nezmosti imeti kakrsenkoli odnos s kakrsnokoli zensko, nedvomno tudi zaradi sicersnje vsesplosne neuspesnosti, kar je logicna posledica zaplankanih enoumnih pogledov s katerimi ze celo vecnost vse nas posiljujes.

Ti toliko tega o zivljenju ne razumes, da si v svoji samovsecnosti res preprican, da s svojimi priholoskimi analizami poves karkoli pametnejsega kot zgolj razkazujes svoja enoumna prepricanja, osebne travne in predsodke. Get over yourself, and me! Moje zivljenje je dosti vec, kot X avantur. Ne sodi vse po sebi. Nismo vsi 1 race ponnies. 😉

Ta pojem “ambiciozen” se res malo preveč zlorablja. Pa dobro, naj bo, ker so pred vrati prazniki. 🙂
Človek je lahko ambiciozen v smeri urejevanja, vzdrževanja družine oziroma odnosa s partnerjem/ko ali pa je ambiciozen v smeri iskanja čimvečje svobode zase in tekanju iz cveta na cvet. Oboje se lahko iz subjektivnega vidika smatra za ambiciozno. Človek je lahko recimo ambiciozen pri vzdrževanju svoje lenobe, če je to zanj uspeh. Vse je relativno. :))

:))

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close