Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mobilna denarnica – je uporabno?

Mobilna denarnica – je uporabno?

Je zdaj že kaj več takih, ki imate mobilno denarnico? A se to obnese?

Jah seveda, zakaj a ne, če se da. Na telefonu imaš praktično že čisto vse, od budilke, zemljevida, fotiča, monete. Saj to je ena vrsta monete.

Imaš vse na enem mestu, ja. Enostavno. Moraš pa gledat, da imaš skoz napolnjen telefon:-)

A rabiš prej gor naložiti denar, ali gre to potem pri plačilu mesečnega računa za telefon?
Lp

Katero mobilno denarnico imaš v mislih? Jih je več!

Misliš na NLB pay?

Več jih je, ja. Petrol ima pa mbills, mislim da bom v kratkem sprobala.

Mobilne denarnice bodo uporabne, ko bo več plačilnih mest na katerih lahko plačuješ. mBills od Petrola lahko uporabiš na njihovih pumpah pa mogoče še kje kakšna trgovina (na Ptuju npr. je poleg bencinskih servisov Pertol še Komunala, Baby center in Kalia, in to je to). Tako da na pijačo še vedno ne moreš brez klasične denarnice. Valú ima nekaj več prodajnih mest, se še da iti na pijačo :-). Se pa še mreža širi in ko bo mogoče plačati z mobilno denarnico na večini prodajnih mest, bodo le-te postale dejansko uporabne.

Zakaj pravzaprav je plačevanje s telefonom tako zelo fajn? Meni je čisto enako, ali iz torbice potegnem telefon (ga moram pri tem še vklopit pa najbrž še kakšno geslo vtipkat) ali pa iz torbice potegnem denarnico in iz nje vzamem kartico. Dajte mi razložit, kakšna je razlika. Sem si že nainštalirala NLBpay na telefon, pa sem vse zbrisala, ker se mi zdi plačevanje s kartico (oziroma več njih) bolj priročno. Poleg Maestro in Mastercard kartice imam še Diners pa Mercator piko za plačevanje.

da ni uporabno

New Report

Close