Mobilni internet— nevem kaj in kako
Živjo! Rada bi imela mobilni internet. Doma imam namizni računalnik in internet ( Teleing). Nobenega routerja in teh zadev. Na telefonu( Huawei Y5 II) imam wi fi ampak ne dela seveda.
Jaz bi šla na naročnino ampak, problem- delam na črno. Na Tušmobil sem že šla vprašat ampak me je zarad tega takoj odpikala. Baje na Telekomu tega ne sprašujejo? Ok recimo da grem na naročnino za paket neomejeno, kaj še rabim? Ali lahko kupim samo Router? Mogoče so butasta vprašanja ampak nimam pojma o teh stvareh 😀 Hvala vnaprej za nasvete!
Kot prvo bi vprašal zakaj bi potrebovala mobilni internet? Saj doma že imaš internet. Če ga potrebuješ samo doma, potem je brezveze plačevati še eno naročnino. Vse kar potrebuješ je en wifi router, kateri bo “razdelil internet” in boš lahko priklopila računalnik preko kabla in wifi dostopno točko boš imela, da se boš lahko s telefonom gor priklopila.
Če potrebuješ mobilni internet na terenu pa je druga stvar. Obstaja možnost da vzameš paket z internetnom in dvemi SIM karticami. Eno uporabljaš v telefonu, za drugo pa kupiš GSM router, kamor daš drugo SIM kartico. Tako se ti poraba interneta sešteva na obeh karticah, vendar plačaš le eno naročnino.
Forum je zaprt za komentiranje.