Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mobilni internet v tujini

mobilni internet v tujini

Če bi si kdo vzel čas in mi tole step-by-step razložil, kako gre?
Kako si v tujini (ne Hrvaška) zrihtat internet za tablico, v katero ne moreš vtaknit sim kartice? Sem brala o nekih ključkih, kako to gre? Tablica Prestigio, če kaj pomaga.
Kako gre pa to s telefonom? Kupim sim kartico za mobilni internet al kako?
ker namreč nimam pojma, še v Sloveniji ne bi znala tega kupit, kaj šele v tujini… 🙁

najbolš da greš do svojega operaterja in ti tam podrobno razložijo možnosti za državo, v katero greš, ter pokažejo, kako se na napravi to uporablja.

1. možnost:
Kupiš SIM kartico za internet in jo vtakneš v telefon. S tem si seveda brez telefona za tisti čas in telefon ne sme biti zaklenjen na tvojega domačega operaterja, sicer ne bo delalo. Če je to android telefon in ima to možnost (večina ima) potem vklopiš deljenje internet povezave (Tethering) in vzpostaviš WLAN oz WI-FI omrežje, na katero se priklopiš s tvojo tablico.

2. možnost
Kupiš si brezžično dostopno točko oz. telefonski routerček (gledaš da ima baterijo, ne le da deluje le priključen na elektriko) in zanj potem nabaviš SIM za internet, vključiš WLAN… in ti deluje enako.
Te zadeve tudi izgledajo skoraj kot telefoni… npr tole:
Mobilna dostopna točka

Z USB ključkom (ki je namenjen prvotno prenosnim računalnikom) bo šlo pa le, če ti tablica podpira njegov priklop. Pri večini tablic je s tem problem.

P.S. Pri točki 1… SIM kartico kupiš v tisti državi kamor greš. Skoraj povsod v EU imajo te zadeve kar poceni.

Samo ne jemlji kake akcije, ki jo tako na široko oglašujeta Simobil kot tudi Telekom. Ne splača se ti tega vzet, ker je nateg. V tisti državi kjer boš si kupil lokalno sim kartico (so poceni) in potem si na telefonu narediš dostopno točko preko modema in svar dela. Na Hrvaškem maš recimo Bonbon, vrhunska stvar in zlo poceni!

Hvala za odgovore.
Tale zadeva preko telefona zgleda pravzaprav čist simpl, sem že prečekirala, kako to nastavit.
Zdaj moram samo še raziskat ponudnike v Franciji/Španiji, pa sem zmagala!

telekom ima za HR neomejen dostop in prenos podatkov za 10e na mesec

simobil pa na minute, kar res pride drago

Mone pravijo, da v tujini ni interneta. 🙂

New Report

Close