Mobilni internet, WIFI, tablice, mini prenosniki
Ne spoznam se na te zadeve, zato imam par vprašanj.
Za mobilni internet kaj rabim poleg naštetega:
računalnik (je vsaka tablica in vsak prenosnik ok?), SIM kartico, modem
WIFi:
tablico oz. računalnik, ki ima to za WIFI že vgrajeno
Ali modem kupljen pri recimo Simobil, deluje tudi pri Mobitelu? Če recimo kupim en paket in se potem čez čas premislim in grem k drugemu ponudniku, rabim nov modem in vse?
Ali tablice delujejo ok? Ali je bolje kupit mini prenosnik?
V vprašanju si natrosila tem za disertacijo na temo sodobnih komunikacij. Ker nismo plačani po številu natipkanih besed, bi ti vrnil žogico: kaj potrebuješ? Kaj te žuli, da razmišljaš o teh opcijah? Kaj bi rada delala? Kateri paket in pri katerem operaterju uporabljaš? Kateri telefon imaš (točen tip)?
Rabim internet na prenosniku ali tablici. Tablice oz. prenosnika še nimam.
Uporabljala bi WiFi in pa mobilni internet. Verjetno preplačniški paket, ker bi ga rabila tu in tam.
Rabim internet na računalniku oz. tablici za pošiljanje mailov, za pregledovanje kakih spletnih strani, potegnit dol kako stvar, ampak to le kak manjši dokument.
Internet prek mobilnega telefona mi ni dovolj. Rabim nekaj bolj konkretnega.
Po tipu telefona sem te spraševal, ker lahko precej telefonov uporabiš kot modem, to pomeni, da računalnik do interneta dostopa preko telefona preko bluetootha.
Jaz bi ti na osnovi tvojih zahtev predlagal bigbob+podatkovno opcijo 1 GB + asus transformer hibrid med tablico in prenosnikom. link
Za kaj več pa povej več
Sicer luštna zadeva, ampak močno predraga.
Vseeno me zanima, če imam tole zadevo, WiFi deluje brez kake dodatne opreme, a ne? Samo to tablico kupiš in lahko uporabljaš WiFi?
Za mobilni internet pa bi potem rabila še SIM in modem, drži?
Bob, na katero omrežej je vezan? Zanima me predvsem za Mobitel, ker ima najboljšo pokristost. Tako, da bi kupovala nekaj, kar dela na Mobitelovem omrežju.
Brezžični internet (wi-fi) deluje v krogu do 30 m okrog ruterja, ki je priključen v internet preko žice (siol, t-2, amis,…). Če tega nimaš, pozabi wi-fi.
Ponovno prosim, napiši, kateri telefon in kateri paket uporabljaš. Lahko da že imaš zakupljenega toliko prenosa podatkov, da ne rabiš nič novega.
Namesto tablice lahko kupuješ rabljen prenosnik.
Potrebuješ Office ali ne?
Mimo grede, simobil je v zadnjih letih zelo napredoval. Jaz praktično nikjer nimam težav.
Brezžični internet (wi-fi) deluje v krogu do 30 m okrog ruterja, ki je priključen v internet preko žice (siol, t-2, amis,…). Če tega nimaš, pozabi wi-fi.
Ponovno prosim, napiši, kateri telefon in kateri paket uporabljaš. Lahko da že imaš zakupljenega toliko prenosa podatkov, da ne rabiš nič novega.
Namesto tablice lahko kupuješ rabljen prenosnik.
Potrebuješ Windows/Office ali ne?
Mimo grede, simobil je v zadnjih letih zelo napredoval. Jaz praktično nikjer nimam težav.
Ja, vem, da WiFi deluje samo ponekod :). Samo zanima me, če vse tablice, prenosniki že imajo pravo opremo za ta WiFi.
Ne, nimam ustreznega telefona in paketa.
Se pa najbolj nagibam ja k nakupu malega prenosnika, tistega mini ali pa kakega rabljenega pravega prenosnika.
Office je zaželen, lahko je tudi open office ali kaj podobnega. V glavnem, da se da tudi kak doc dokument odpret in pa poslat prek neta. Zaželeno je, da so windowsi gor.
Mobitel ima slabo omrežje, vem z izkušenj, da je ogromno območij, kjer ne dela mobitel, ampak še vseeno bolje deluje kot simobil. Ta ima še vedno slabšo pokritost.
Wifi na prenosnikih in tablicah deluje brez druge opreme – ker imajo vse potrebno že vgrajeno.
To seveda velja za odjem signala – client. Nekdo mora še vedno oddajati signal in zagotavljati povezanost v Internet.
Za mobilni internet pa rabiš samo ustrezen paket pri svojem ponudniku mobilnega signala )Mobitel, Simobil, itd). Samostojen SIM rabiš le, če želiš samostojen paket za prenos podatkov, ki ni v povezavi s tvojim mobitelom oz. paketom.
Modem je pa lahko kar tvoj telefon – večina android telefonov ima to možnost, reče pa se ji “tethering” oz. “deljenje internet povezave”. Tak telefon lahko uporabiš tudi samo kot modem – če vanj vstaviš SIM, ki ima le prenos podatkov.
Na tak telefon ali modem, pa se potem priklopiš preko WiFi-ja.
tukaj so mobitel paketi, lahko začneš z S
http://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/paketi/vsi-paketi/paketi-narocniski-mobilni-internet/prednosti
Rabljen notesnik + paket + huawei naprava bo najbrž odgovor na tvoje zahteve. Tablica na androidu je v tvojem primeru drugorazredna rešitev, ker boš slej ko prej naletela na težavo, sploh, če nimaš druge primarne naprave.
Ja, oz. tole bo bolje, samo v USB ga vtakneš, tisti Huawei je bil mišljen, da ga uporablja več hkrati…
Modri dirkač jaz bi te pa nekaj vprašala. Imam predplačniški mobi kjer mi seveda takoj pobere ves denar, ki ga imam naloženega, če se povežem na internet, sem samo posodobila vreme (par sekund) pa mi je vzelo več kot 5eur, skratka vse kar sem imela naloženo. Imam pa tudi prenosnik z internetom neomejeno in tablico z internetom neomejeno, oziroma prenos podatkov 4G (wi fi). Ali se lahko z mobijem preko katere od teh naprav povžem brezplačno na internet? In kako? Aja za vse troje pa je ponudnik Mobitel. Hvala.
pogojno lahko. Najbolj elegantno bi to bilo s ta prvim Huaweijem zgoraj, ampak tisto je v igri, če bi vse želela uporabljati le doma.
Drugače pa običajno lahko npr. prenosnik z Windowsi konfiguriraš kot brezžično dostopno točko in potem deliš internetno povezavo. Seveda mora telefon podpirati wi-fi.
Po moje bi ti to lahko uredil kakšen nadebudni sosed