Mobing in neenaka obravnava
Prosim za mnenje, ali gre za mobing in zakaj je temu tako. Delam kot učiteljica v šoli. Zaposlena sem za določen čas. Veljam za strogo učiteljico, ki otroke ogromno nauči, vsaj tako so mi povedali bivši učenci. Natančno naredim vse, kar mi ravnatelj naroči. Sem zelo natančna in imam vedno urejeno dokumentacijo (priprave na ure …). Na prejšnjih šolah so bili ravnatelji vedno zadovoljni in so mi dajali najlepše ocene. Odkar pa sem zaposlena tu, me ta ravnatelj ves čas daje v nič: da ni zadovoljen z mano, da se ne trudim dovolj, da me učenci baje nimajo radi (tudi ne vem, od kod mu ta informacija, ker sama tega občutka nisem dobila, celo zahvaljujejo se mi, ker jih ogromno naučim). In vsako leto se na razgovoru zgodi, da me popolnoma potepta in prikaže kot neprimernega delavca. Kljub temu mi pogodbo vedno podaljša. Cel kup zadev mi ne plačuje (vodenje interesne dejavnoti, bralne značke ipd.), medtem ko imajo moje kolegice to vse plačano. Njegov odgovor za to je, da ne dosegam realizacije. A drugi pa jo vedno? Na prejšnjih šolah sem dobivala to vse plačano. Ko prosi učiteljski zbor za pomoč, sem edina, ki mu takoj priskoči in opravim delo med vikendom, ker me prosi še to. Ni mi težko, samo na koncu sem še vedno zanič. Enostavno nisem več motivirana in ne vem, kaj naj naredim. Trudim se in naredim vse, kot mi reče, pa za to nisem nagrajena. V čem je problem?
Forum je zaprt za komentiranje.