Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Mobing-prijava

Mobing-prijava

Pozdravljeni,
Zanima me ali se je kdo že soočal z mobingom nizjega vodje v veliki firmi in prijavo. Kako to poteka? Jaz imam namen dati odpoved, hkrati pa sem razmišljal da ob odhodu napišem eno elektronsko sporočilo o dogajanju ki smo ga bili deležni praktično vsi v oddelku (veliko jih je že dalo odpoved v zadnjih letih) in ga naslovim na direktorje in nekaj drugih zaposlenih v firmi. Je to pravno ok? Me lahko vodja toži, da sem ji pokvaril ugled ali kaj takega?

piši inšpektorju za delo in naj on reši. nenazadnje lahko tudi anonimno pišeš inšpektorju. lahko pišeš oz. podaš porijavo tudi varuhu človekovih pravic. pri prijavi bodi čim bolj temeljit, detajlen kaj vse se je dogajalo. morda bo še sodišče iz tega, čeprav je mobbing težko dokazati. s snemanjem bi se dalo najlažje, a kaj ko ni dovoljeno nevede snemati in niti na sodišču to ne velja kot dokaz (razen včasih). ali pa rečeš da se je kamera/diktafon slučajno vklopil, da psloh nisi vedel.

zgolj direktorju ali drugim uslužbencem se mi zdi brez veze, nič se ne bo rešilo, razen da se malo pogovorijo o tem. če pa želiš pravi učinek, pa je idealno podati prijavo zgoraj omenjenima. ampak upam, da imaš utemeljene in upravičene tožbe.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close