mobing v E. Leclerc
Ah, kaakšna antipropaganda le, jaz sem izkusila na lastni koži enako in še kaj hujšega, pa to ne v Leclercu, ampak pri njegovem konkurentu.
Zakaj to ne pride v javnost? Ker si le redkokdo upa povedati kaj o tem. Mene ni več tam, pa si še vedno ne upam napisati imena te verige, niti anonimno ne.
Kdor ve , kaj je RES s strahom iti v službo, bo razumel in tak delavec, ki je žrtev groženj in izkoriščanja, si že zaradi strahu ne bo upal o tem govoriti.
Fikret je pa nek direktor Leclerca za Slovenijo ali nekaj takega.
Meni je trgovina E. Leclerc Maribor ena zelo dobra in cenovno primerljiva z ostalimi trgovinski. Predvsem z Mecatorjem. Tudi zalozena je dobro s slovensko, francosko in ostalo robo. S samim načinom prodaje se lahko od njih nauči marsikateri trgovec.
Trgovke se mi zdijo prijazne in predvsem nezamorjene.
5-6-7 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nezadovoljnih je povsod.
Če še niste opazili, se tukaj pojavlja kup klevetačev zoper Leclerca. Značilno z anjih je, da imajo enak slog pisanja, da vsi udrihajo po trgovcu, da pritrjujejo eden drugemu, da je njihov nick sestavljen iz imena, ki mu sledi nekaj številk. Vsi tu ljudje so v resnici ena in ista oseba, ki se očitno pod različnimi nicki maščuje delodajalcu.
ne vem, če bo to držalo! bila na razgovoru in ko so mi ljudje, ki so vodili razgovore, predstavili svoje kupce kot (citiram) CIGANE, ki se malo manj kot stepejo ob akcijah, sem mirno vstala se zahvalila in dejala, tudi jaz sem vaša stranka bila do sedaj…mislim kakšen odnos do strank, kaj lahko pričakujem če bi bila zaposlena tam????
A Fikret je direktor in lastnik Leclerca? Haha, jaz ga poznam kot stranko in lahko rečem, da bolj koleričnega, nadutega, nepotrpežljivega, težkega človeka še nisem srečala. Njegova tajnica je vsakič ko je klicala bila na robu solz. Tako da čisto verjamem, da se njegov odnos prenaša naprej do zaposlenih. Drugače pa grem rada v Leclerc, imajo marsikaj, česar drugje ne najdem, zelo dober izbor vin in sirov (logično), pa tudi kartica zvestobe je še najbolj enostavna in jasna – dobiš popust, naslednjič porabiš. Ne pa tiste pike, pa nalepke, pa taki in drugačni popusti na kartico, pa obdobja, pragovi… s tem se mi ne da ukvarjat.
Tisti anex bi pa jaz spravila, si pisala delovne ure vsak dan in če zagusti v tožbo za izplačilo. Še najbolje bi bilo, če bi se zaposleni povezali in skupaj tožili.
ja očitno to ni “navadna živilska trgovina”
sm slišala od znanke da naj bi tale trgovina bla samo krinka, baje da majo not v kleti ene štiri nadstropja dol v LJ. leclercu ubistvu sedež obveščevalne francoske službe, ker zakaj sta sam dve poslovalnici?? le zakaj?? družbo pa vodijo amaterji brez primere, ker le zakaj bi trgovina pregledovala torbice ob vhodu, prodajalke naj bi imele (preverjeno) kamere da te snema od mednožja navzdol, če nimaš kartice sploh cenej ne morš kupt- če je ne predložiš je to najdražja trgovina…. hahaha pol pa stranke vabjo, a dej ne seri, boli jih k***** za stranke, zato kle v tem keudru ne kupujem
Zato pa smo tam kjer smo, bi se lahko reklo.
Preveč razlogov imate da ostanete na takem delavnem mestu in premalo da ga zapustite!
Name se je šef v prvi službi pri 22letih samo enkrat zadrl, pa nikoli več. Postavite se zase, ne pa da jamrate kako hudo je. Če imaš dokaze da je mobing, podaj kazensko ovadbo in stoj za tem. Jamranje po forumih ne pomaga kaj dosti razen tega da bo mogoče {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kupcev manjši, kar pa ne pomeni da bo lastnik na slabšem, lastnik bo primanjklja dobil nekje nazaj, če seštejete 1+1 veste kje je najlažje.
Kako da ne? Spar in Tuš imata enak lojalnostni sistem nalaganja denarja na kartice, koristiš naslednji dan, pa prav tako do konca nekega časovnega obdobja moraš pokoristit ta denar potem. Torej jih tudi “financiraš”, če ne porabiš naslednji dan ali pa v dveh mesecih…[/quote]
Nimam nobene kartice zvestobe, zato pač ne vem, kaj trenutno naši trgovci nudijo.
ma pismo bom še jz povedala kako to gre!! ta dnar na karticah ima irak že vsaka trgovina (pike, {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} itd.) mene kot kupca zanima kakovost, cena in odnos do zaposlenih
ko take forume betem se mi obrne dvakrat, če zahtevajo od vas take reči kot so že drugi povedal pejte na pop tv!!! ima dosti piznanih po drugih trgovinah pa mi nkol niso kj tazga povedale!! postavite se zase!! tisti ki pa pišejo da se nekdo sam s sabo pogovarja je pa to le tisti ki take kozlarije piše
osebno ne hodim v leclerc ker imam hvala bogu kot potrošnica izbiro, je pa to res svinjsko kar z vami delajo v leclercu!!!!!!
zgodbo Stanke lahko potrdim ker sm nekaj let delala v tem podjetju kot tajnica, 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mojega časa je šlo sam za to da sm printala te klinčeve anekse, non stop in potem sm jih mogla še nost na okol ipd.
na vsake 3 mesece smo podaljševali pogodbe vsem ki niso bili v opravi (drugače bi mogla sama seb printat aneks:S
potem sm mogla kuhat instant kave tem francozom glupim, veliko je bilo tudi nenajavljenih obiskov inšpekcij (največ pa iz urada za varno hrano) kr mi nabavimo večje količine sira in imamo sam dve poslovalnici in če sir ta cajt zgnije imamo izgubo, zato smo mogl in verjetno še delajo dajat nalepke s starim datumom dol ali pa kr prelepi z drugo nalepko z novejšim datumom in ni čudno da jim tolikokrat kaj odkrijejo
to je na kratko, če kdo hoče še kaj pa naj kr reče
Pa joj, ti pa res ne zapustiš Slovenije ali pa domačega okolja prav pogosto in se ne ozreš malo okoli sebe, ko si v “civilizaciji”?
V tujini so kamere povsod nad zaposlenimi, nameščene tako, da pokrivajo področje blagajne – bodisi zato, da ne kradejo zaposleni, ali pa če je kak rop, da so zavarovani predvsem zaposleni, da se dokaže, da je bil denar odtujen.
Tudi pri nas so kamere, največkrat opažene na bencinskih servisih, potem v barih in gostilnah z veliko frekvenco, pa seveda v trgovinah z oblačili in obutvijo, nad blagajnami…. Ne samo zaradi zaposlenih, tudi zaradi kupcev, da je pod kontrolo, kjer se opravlja z denarjem.
Tak nadzor s kamerami je dovoljen.
Kako da ne? Spar in Tuš imata enak lojalnostni sistem nalaganja denarja na kartice, koristiš naslednji dan, pa prav tako do konca nekega časovnega obdobja moraš pokoristit ta denar potem. Torej jih tudi “financiraš”, če ne porabiš naslednji dan ali pa v dveh mesecih…[/quote]
Nimam nobene kartice zvestobe, zato pač ne vem, kaj trenutno naši trgovci nudijo.[/quote]
Jah, potem se pa prepričaj drugič, predno naklafenčeš po tipkovnici neresnice.
Iz tvojega zapisa je razvidno, da si ravno ti ena glupa, neprofesionalna takemu delu in nalogam nedorasla oseba. Kaj si se sploh prijavila na to razpisano delovno mesto, če dela nisi sposobna opravljat profesionalno in brez “pizdakanja in šimfanja” čez druge? Pometi najprej pred svojim pragom nezrelosti za zmožnost opravljanja nekega dela. Ti kot tajnica nimaš pravie določati, kaj boš delala – če so ti dali za printat anekse, printač anekse, in čao. Saj zato pa je tako, če dobijo tak nekvaliteten kader za opravljat njim zaupane naloge. Samo šimfanje, kako so bogi. Eh, to je pa zato, ker niste delali še nič konkretnega,res stresnega, pa nikoli se pretegnili niste pri svojem delu nekateri, da bi imeli za primerjat.
Sam potem se nekateri Slovenci ne čudite in ne zavijajte z očmi, ko bo za vas kmalu zmanjkalo delovnih mest, ko bodo tudi k nam prišli v Slovenijo priseljenci vseh barv in oblik oči in pričeli delati namesto vas na takih delovnih mestih, kot so prodajalci, tajnice, zaposleni v logističnih centrih, v gostilnah, po kafičih, v obratih hotre prehrane – prišli bodo iz Romunije, Bolgarije, Afrike – bodo bolj pridni, tiho in delovni, kot ste nekateri vi tukaj. Tako je že v Angliji, Ameriki, Aziji, Avstriji, Italiji, Nemčiji, …..samo še vprašanje časa je. Vi še sploh ne veste, še predobo vam gre nekaterim.
Iz tvojega zapisa je razvidno, da si ravno ti ena glupa, neprofesionalna takemu delu in nalogam nedorasla oseba. Kaj si se sploh prijavila na to razpisano delovno mesto, če dela nisi sposobna opravljat profesionalno in brez “pizdakanja in šimfanja” čez druge? Pometi najprej pred svojim pragom nezrelosti za zmožnost opravljanja nekega dela. Ti kot tajnica nimaš pravie določati, kaj boš delala – če so ti dali za printat anekse, printač anekse, in čao. Saj zato pa je tako, če dobijo tak nekvaliteten kader za opravljat njim zaupane naloge. Samo šimfanje, kako so bogi. Eh, to je pa zato, ker niste delali še nič konkretnega,res stresnega, pa nikoli se pretegnili niste pri svojem delu nekateri, da bi imeli za primerjat.
.[/quote]
Pa ne, da si ji nasedla. Tako nepismene babnice nihče ne bi na mestu tajnice gledal niti dve uri, kaj šele nekaj let. To je kar lepo tista revica iz prvega posta, ki očitno vseeno ne dela od ponedeljka do sobote po 16 ur na dan, če ima ves dan čas menjavat nicke in si izmišljevat bolne zgodbice.