Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mobing v E. Leclerc

mobing v E. Leclerc

😂😂😂Podpišem. Sole itak nimajo neke vodilni…sam v rit znajo lezt pravim osebam . in Fiki je en takih…

Kakšno je kaj sedaj stanje? Se kaj spremenilo na bolje ali spet vse isto?

Sem iz okolice LJ, do Leclerca se tradicionalno podam vsako leto decembra.

Sem iz manjšega kraja, kjer so trgovci vljudni in za par rezin sira oz. salame ne čakaš eno uro v vrsti.

Nazadnje se, kot vedno, med letnim pregledom štacune ustavim tudi na oddelku delikates, s košarico v roki pogledam kakšne dobrote se dandanašnji nahajajo v hladilnikih v velikih trgovskih centrih. Bolj iz firbca kot iz potrebe, ker zaradi narave dela vedno kupujem samo robo, ki zdrži v hladilniku več kot par dni, ampak v hladilnikih res vse izgleda zapeljivo…

…stojim tam mogoče 10 sekund in razmišljam kaj bi kupila, če bi me kaj res premamilo, nakar izza pulta zaslišim nepotrebno in osorno komando prodajalke “CIFRO MORATE VZET!”.
Pogledam desno, cela kolona ljudi čaka na tisto narezano salamo.
Kaj, a niti pogledat ne smem kaj je v ponudbi, ne da bi vzela številko in se potem eno gnetla v vrsti, nakar bi ugotovila, da pravzaprav ničesar od tega nočem?

Med kolono živčnih čakajočih in mano na skrajnem robu oddelka je bilo sigurno vsaj 4m prostega prostora, tako da je bilo menda jasno, da si robo ogledujem, ne da se poskušam vrinit med čakajoče.

Ne vem, še danes se mi zdi zamalo. Tisto prodajalkino bevskanje me je instantno preusmerilo proti policam že narezanih in zapakiranih delikates. Pošteno delam in zaslužim vsak evro, nikoli v življenju nisem ničesar ukradla, vse pošteno plačam in si le redko kaj privoščim z minimalno plačo… ampak to je pa zabolelo, počutila sem se tretjerazredno in odgnano, kakor da imam namen kaj ukrasti.

Mislim, da letos decembra ne bom šla nazaj.

Sem doma 19 km stran od Leclercka.

Če ti ne znaš nakupovati z listkom za čakalno vrsto, na delikatesi, kruhu, mesnici, ni moj problem. Jaz znam. Ker sem tega navajena že iz italijanksih in avstrijskih trgovin ( Carrefour Auchan, IperCoop, Merkur Ihr markt, ….).

Četudi jih je v slovenskem Leclerku 10, 15 pred menoj v vrsti ( kar je redko, ker ob sobotah in pred prazniki ne hodim tja, grem kak dan prej), vzamem za to namenjen razvrstitveni listek za vrsto, grem nato mimovoz ob vitrinah, da si ogledam, kaj z listka je tam v ponudbi, nato pa grem med policami opravim vse ostalo in se vrnem nazaj proti vrsti, ko jih je nekje 3-5 pred menoj. In ne, ne stojim v vrsti. ko pokliče, pridem zraven :))). Zakaj le bi stal človek v vrsti, če pa že ima listek za vrtstni red?? DDDD?:))) Je treba pač izkoristiti tisti čas za jemanje drugih stvari s polic z nakupovalnega seznama… Ne pa tukaj potem robantit, kako je problem stat v vrsti, v rokah imate pa razvrstitvene listke… Smešno, res…

Meni je Leclerc trgovina pri nas edina na ravni trgovin, kot so v tujini- že prej omenjene – facing imajo ogromen ( veliko prostora na policah za enake artikle različnih proizvajalcev), veliko je tujih izdelkov ( tudi francoskih – v predbožinem času so imeli naprimer edini v Sloveniji na voljo kopune po zmernih cenah, preverjeno sledenje in poreklo, kot vse ostalo meso, ne pa po 27eur za kg, po kolikor jih prodajajo po naših tržnicah, pa še to “po naročilu pod pultom”…..).
Včasih je treba malo dlje kot “do lat domačega plota it” in videt, kako to drugje funkcionira, kjer imajo to že desetletja, da se ne boste tukaj preveč pritoževali……

Ja ti pa si ena snežinka. Prodajalka ti je rekla, da vzemi številko, v bistvu ti je hotela dobro, da ne bi čakala več kot je potrebno, ti si pa sedaj užaljena in prizadeta in se počutiš tretjerazredno, pa hudiča no. Kako ti sploh rata preživet v tem času, če te ena taka dobronamerna izjava prodajalke spravi tako iz tira?

Daj mi razloži, kako se lahko počutiš, kot da imaš namen kaj ukrasti, če si za steklenimi policami. Pa pišuka no, če bi hotla ne bi mogla. In prodajalka to točno ve. Ženska tile tvoji občutki manjvrednosti morajo imeti neko težko ozadje, če jih sproži ena neškodljiva izjava prodajalke. Razpucaj z njimi. Prodajalka pač ni kriva zanje.

In nimaš pojma, koliko ljudi še vedno ne ve, da je treba vzet številko in da si na vrsti, ko pride tvoja številka na vrsto, ampak kar stojijo v vrsti potem pa čukasto gledajo in nadirajo prodajalke, da so bili oni prej.

A zdaj sem jaz special snowflake, ker sem stopila do vitrine in pogledala kaj je notri?

Ene 3-4m stran od čakajočih, kjer nisem nikogar ovirala? Da vidim, če se je sploh smiselno postavit v vrsto?

Ja, res se počutiš manjvredno, ko te nekdo oblaja zaradi gledanja.

Nisi snowflake zato, ker si gledala, ampak zato, ker te je čisto dobronamerna opazka trgovke tako spravila iz tira in ti vpodbudila občutke manjvrednosti. Tu je problem, in problem je v tebi, ne v prodajalki, ki je bila mogoče res osorna, tega pač ne moremo preveriti. Zagotovo ti pa ni hotela nič hudega, še najmanj, da se počutiš, kot se pač počutiš. Amak za svoje počutje si kriva sama, ne krivit prodajalke za to.

Meni bi lahko prodajalka rekla še marsikaj drugega, lahko bi me tudi obtožila kraje ali pa kaj vem kaj še vsega, pa če jaz vem, da to ni res, se ne bi počutila manjvredno. Ti pa, čeprav nisi storila ničesar narobe, imaš sedaj travme in se počutiš manjvredno.

Zakaj že? Se ti to večkrat dogaja? Mogoče je pa čas, da se s tem spopadeš.

Uf, neštetokrat v Leclercu, zmeraj si ogledam vitrino brez listka, pa se mi to še ni zgodilo. Nekateri imate pa vedno smolo. 🙂 je pa res z nama stal en gospod, čisti izgubljen, ni vedel, kako naj pride do robe. In njemu ni rekla za listek. Pa je spet grda, a ne?

Aja, tebi je važno le, da dobiš tistih 10 dag salame, pa tudi, če te vsi po vrsti tretirajo kot govno.

In zdaj očitno jaz potrebujem najmanj psihoanalizo in terapijo z antidepresivi, ker me je zmotil odziv prodajalke, ki očitno nikakor ni mogla razumeti, da se nekdo tako oddaljil od vrste posortiranih ovc s številkami, ker bi samo rad pogledal ponudbo?

Res sem iz manjšega kraja, ampak tudi mi kmetavzarji razumemo, da se je za kruh in meso potrebno postaviti v vrsto.

Sem doma 19 km stran od Leclercka.

Če ti ne znaš nakupovati z listkom za čakalno vrsto, na delikatesi, kruhu, mesnici, ni moj problem. Jaz znam. Ker sem tega navajena že iz italijanksih in avstrijskih trgovin ( Carrefour Auchan, IperCoop, Merkur Ihr markt, ….).

Četudi jih je v slovenskem Leclerku 10, 15 pred menoj v vrsti ( kar je redko, ker ob sobotah in pred prazniki ne hodim tja, grem kak dan prej), vzamem za to namenjen razvrstitveni listek za vrsto, grem nato mimovoz ob vitrinah, da si ogledam, kaj z listka je tam v ponudbi, nato pa grem med policami opravim vse ostalo in se vrnem nazaj proti vrsti, ko jih je nekje 3-5 pred menoj. In ne, ne stojim v vrsti. ko pokliče, pridem zraven :))). Zakaj le bi stal človek v vrsti, če pa že ima listek za vrtstni red?? DDDD?:))) Je treba pač izkoristiti tisti čas za jemanje drugih stvari s polic z nakupovalnega seznama… Ne pa tukaj potem robantit, kako je problem stat v vrsti, v rokah imate pa razvrstitvene listke… Smešno, res…

Meni je Leclerc trgovina pri nas edina na ravni trgovin, kot so v tujini- že prej omenjene – facing imajo ogromen ( veliko prostora na policah za enake artikle različnih proizvajalcev), veliko je tujih izdelkov ( tudi francoskih – v predbožinem času so imeli naprimer edini v Sloveniji na voljo kopune po zmernih cenah, preverjeno sledenje in poreklo, kot vse ostalo meso, ne pa po 27eur za kg, po kolikor jih prodajajo po naših tržnicah, pa še to “po naročilu pod pultom”…..).
Včasih je treba malo dlje kot “do lat domačega plota it” in videt, kako to drugje funkcionira, kjer imajo to že desetletja, da se ne boste tukaj preveč pritoževali……
[/quote]

Tak argument zame nima nobene teže. Gledat, kako je drugje (sem prepričana, da ne misliš držav južno od nas) in to kopirat … Kaj pa, če bi najprej razmislili, a je to tudi pri nas smiselno ali ne?
Jaz v Leclerc skorajda ne hodim več (morda 1x na 2 leti), pa so bila leta, ko sem bila tam skorajda tedensko, čeprav imam do tja kakšnih 20 km. In sem tam tudi pustila kar nekaj denarja.
Teženje s temi listki tudi takrat, ko pred pultom ni nikogar!!! kdo je tu nor? Je rekla trgovka naj grem najprej po listek, potem bo postregla, a tam sem bila edina! Zajxxxx vi koga drugega. Potem nesramna trgovka pri kruhu/pecivu, ki se ji je komaj dalo premaknit, nespoštljivost do strank … Pa še kaj … in tja ne hodim več že leta.

Sočustvujem s tabo ! Tako je če je lastnik podjetja cigan direktor pa bosanc.

Če bi me tretirali kot govno, bi jim to povedala in ne bi več hodila v njihovo trgovino. Nikakor se pa ne bi počutila manjvredne. Taka izjava trgovke bi šla mimo mene.

Ti pa si se po treh mesecih spravila na mon in napisala cel spis, kako se počutiš oz. si se počutila manjvredno zaradi njene izjave. Če vidiš ali ne, imaš problem. Od kje ti ta občutek manjvrednosti?

Če te je zmotil moj spis, verjetno ne pričakuješ, da ti bom šla pisat še svojo življenjsko zgodbo.

Sem zelo toleranten človek, ampak sikanje in javno sramotenje me pa zmoti (seveda da se je cela vrsta čakajočih s svojimi zaničljivimi pogledi takrat obrnila proti meni).

Se opravičujem, da nimam tako debele kože kot meščani, ki se očitno pustite **bat v glavo in vam je to samoumevno.

Tak argument zame nima nobene teže. Gledat, kako je drugje (sem prepričana, da ne misliš držav južno od nas) in to kopirat … Kaj pa, če bi najprej razmislili, a je to tudi pri nas smiselno ali ne?
Jaz v Leclerc skorajda ne hodim več (morda 1x na 2 leti), pa so bila leta, ko sem bila tam skorajda tedensko, čeprav imam do tja kakšnih 20 km. In sem tam tudi pustila kar nekaj denarja.
Teženje s temi listki tudi takrat, ko pred pultom ni nikogar!!! kdo je tu nor? Je rekla trgovka naj grem najprej po listek, potem bo postregla, a tam sem bila edina! Zajxxxx vi koga drugega. Potem nesramna trgovka pri kruhu/pecivu, ki se ji je komaj dalo premaknit, nespoštljivost do strank … Pa še kaj … in tja ne hodim več že leta.
[/quote]

Nič ni kopiranje, to je režim, ki v italiji in Avstriji funkcionira. Pa če se ti še tako z vsemi 4imi braniš :)))))

Listki za formiranje vrstnega reda Leclerc pri kruhu, delikatesi in postrežnemu mesu so pa fajn – ravno zaradi takih, kot si tudi ti… Ki povesijo nos, ker mislijo, da za njih niso potrebni :P. Ker mislijo, da jih s tem zajebavajo

V bistvu maš pa tako kratko lajtung, da bi lahko vedela, da če imaš pred seboj če cca 7-10 ljudi, da lahko v miru narediš 3 kroge med policami in dol pobereš, kar imaš za pobrat, pa prideš nazaj, pa boš kmalu na vrsti.

Kakšna nespoštljivost do strank torej? Samo tvoja omejenost, prepričanje v tvoj prav. :).

Pa uživaj. KAr hodi drugam, saj za v take trgovine očitno res nisi :)))))

Ni ti treba pisat, ker je iz vsakega tvojega zapisa razvidno, da imaš probleme, ki jih nisi predelala. Se ne zavedaš, ampak tvoj manjvrednostni kompleks prav ven seka iz tvojih zapisov.

Ljudje, ki čakajo v vrsti so te zaničljivo gledali, ker ti je rekla prodajalka, da vzemi številko? To si si naslikala v svoji glavi. Grem stavit, da jih 99 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} še porajtalo ni, ne tebe, ne prodajalke, niti kaj se dogaja. Ti pa pišeš, da se je cela vrsta obrnila in te zaničljivo gledala. In prodajalka te je javno sramotila. Resno? Če ti nekdo reče, da vzemi številko, te javno sramoti, vsi ostali te pa zaničljivo gledajo.

In tebi še vedno ni jasno, kaj je s to sliko narobe?

Ja, ampak ne razumeš ravno, zakaj so listki tam. Zao, da jih vzame, tko kot ostali….. In zakaj se imenuješ kmetavzarka? A ker ne znaš logično razmišljat in vzet tistega listka, ali kako?

[/quote]

Sistem je čisto OK. Meni še nikoli ni težila za listek, če sem bila pri pultu sama, pa tudi na nesramne prodajalke še nisem naletela. Enim imate pa res smolo.

In seveda je sistem smiseln. Dosti bolj, kot pa čakat 10 minut in več v vrsti, kadar je gneča.

Prodajalka je mislila, da si tako neumna, da še nisi dojela sistema z listki in da bodo s tabo problemi, ko boš želela svojih 5 dag posebne. Zato te je opozorila. Očitno si buljila kot tele v tisto vitrino nekaj časa in se nisi samo sprehodila mimo. Desno od tebe pa vrsta….

Če je vse res kar pišeš ti svetujem da greš raje nazaj v Mercator. Poznam nekaj ljudi že 15 let in več zaposlene v Mercatorju in ne jamrajo glede mobinga. Druga stvar pa je, da si naredila napako glede navedenih podatkov o sebi. Podpisana si z imenom, na katerem oddelku delas in zgodovino prejšnjih zaposlitev. Pričakuj še več mobinga če kdo izmed nadrejenih bere ta forum. Teh podatkov ti ne bi bilo treba navesti, ker sama sebi škoduješ. Seveda če so sploh resnični.
V Leclercu ne kupujem ker ni nič ceneje kot drugje kljub kartici. Kupujem v Mercatorju in Sparu.

Od začetka kar je Leclerc v Lj kupujem pri njih in niti enkrat še nisem naletela na neprijazno zaposleno oz zaposlenega! Pa sem tedensko pri njih v nakupih.

Z listki ni nobenega problema, dejansko prihraniš čas, ker lahko vmes še druge stvari pogledaš.

Zanimivo, pri nas prišleki lezejo na vodilna delovna mesta, v Franciji en šiptar ne bi drugega delal, kot zlagal robo in čistil prostore, pa še to, če bi znal francosko. Tu pa ne govorijo slovenskega jezika ali pa na pol, ne sprejemajo kulture države, ki jim daje kruh, potem pa še podrejene Slovence in Slovenke, če jih je sploh še kaj, najahavajo. Narobe svet.

V konkretno trgovino grem 2 x letno, v glavnem po sir, ko to berem, me je minilo, da bi sploh še kdaj šla. Najbrž pa tudi ne bom.

Mogoče pa se je eni Stanka zamerila in sedaj piše pod njenim imenom

mobinga je povsod

Jaz sem delala 1 mesec na tekstilu..pred mano so se zamenjale 2 punce in še študentke..Doživela sem bosing in mobing že prvi teden.
Za tako ušivo plačo in tak urnik vam priporočam da grete stran.Jaz sem šla stran, ker so me na koncu že poniževali in zavijale z očmi ženske na tem oddelku..Najhujša je gospa Vesna.
Ni vreden…dokazat itak nisem mogla…sam stran..pa ne se pustit jebat v glavo..sluzbe so!

Frendica je delala v lekleru in to je nečloveško delo. Doživela poniževanje, zmerjanje, delala za dva in šla stran.

New Report

Close