Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mobiteli?????

Mobiteli?????

Koliko ste pripravljeni dati za nov telefon? Gledam cene iphonov !!!!!! 1000€ ?
A res date toliko?

večina nas kupi telefon z vezavo pri operaterju. Jaz za moj iPhoneSE mesečno plačujem nekaj pod 6€.
nekaterim pa ni težko dat jurja za telefon, al pa dva, prioritete in finančno stanje posameznika pač, ane?

Ne, ne damo toliko.

1) Ce mas telefon za jurja zato, da si kul, potem je drag
2) Ce imas telefon za jurja kot delovno orodje, potem je poceni

Ne stekam problema? A ni to priblizno enako vprasanje kot “Zakaj sploh imajo Land Roverje, ce je pa Dacia ravno tako avto?”

torej 144 EUR?

Ne štekam tudi jaz ne tebe. Delovno orodje ali ne, tisočak za nek telefon ni poceni. Sploh ker tak za tisočaka ne opravlja stvari nujno boljše od tistih za polovico manj.

Daj povej mi, kakšna zahtevna opravila ti opravljaš na iPhonu. 🙂

Ne štekam tudi jaz ne tebe. Delovno orodje ali ne, tisočak za nek telefon ni poceni. Sploh ker tak za tisočaka ne opravlja stvari nujno boljše od tistih za polovico manj.

[/quote]

In? A zdaj pa zato, ker eni bi pa ne morejo drugi ne smejo? 😀

Jasno, da je 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cene to, da je “nov, kul in best-iphone-ever”, ampak ce lahko, zakaj ne bi? 🙂

To kar zna iphone za 1000€, zna vsak android za 500€ z enako hitrostjo. Tako da bilo kak obrneš, je iphone za 1000€ preseravanje

Večinoma telefonov ne kupujem pri operaterjih in z vezavo, ampak direktno. Dam nekje do 100 Eur, zadnji je bil kupljen za 90 Eur, cca 2 leti nazaj.

Jaz imam telefone za (skoraj) tisočaka, kot delovno orodje. Procesor, spomin, ekran, baterija – vse je boljše kot pri tistem za 200e – in te karakteristike potrebujem, saj delam na aplikacijah in veliko testiram. Testiram tudi na precej slabših telefonih (ker more delati na vseh) in je razlika v performancu zelo velika.

Večna debata:):):)

Če mi je všeč in imam €, kupim. Pa je vseeno ali je govor o telefonih, vodni postelji, počitnicah, avtih, psih, oblačilih in parfumih:):):)

Točno tako. Imam občutek, da se te fone kupuje samo zaradi preseravanja. Imaš enako zmogljive fone v rangu 300- 500€. Gledam, fon za 1000€ in ima kamero 12MP? Prednjo 1,2MP? WTF

Čakaj, ti bodo napisali, da si revež. Ker samo to znajo, argumentov pa nimajo.

torej 144 EUR?
[/quote]
ja zgleda res, nikol nisem računala 🙂

Pri 200 gotovo, pri 500 pa ne drži več.

To, da mi je všeč in imam €, še ne pomeni, da bom kupil. Pa je vseeno o čem je govora.

jaz se s tabo strinjam, če imaš keš in veliko željo, boš pač kupil ane. Tako kot marsikatera ženska kupi torbico za 500€, pa imajo tiste za 15€ čist isto funkcijo 🙂

[/quote]

In? A zdaj pa zato, ker eni bi pa ne morejo drugi ne smejo? 😀

Jasno, da je 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cene to, da je “nov, kul in best-iphone-ever”, ampak ce lahko, zakaj ne bi? 🙂
[/quote]

Zakaj ne bi? Ni razloga. Racionalno pa ni (ne glede na to ali imaš denarja preveč ali nič).

Pa saj tole je tudi res. Lahko gre samo za to, da pač imaš nekaj kar drugi nimajo. Zakaj pa ne?

jaz se s tabo strinjam, če imaš keš in veliko željo, boš pač kupil ane. Tako kot marsikatera ženska kupi torbico za 500€, pa imajo tiste za 15€ čist isto funkcijo 🙂
[/quote]

Nima. To vem še jaz, ki sem dec. Razlika v materialu, in posledično obstojnosti, je pri torbicah velika. Če hočeš ženski kupit torbico, moraš dati 200 EUR.

Radi se pokažejo, tako sem jaz ugotovila pri tistih, ki ga imajo. Imajo nek kompleks manjvrednosti.
No, pa otroci ga tudi imajo, ampak njim ni za zameriti.
Pred časom sem vzela novega Androida, pogledala za hec k Applu in me je na r vrglo, koliko stane primerljiv telefon. Enkrat vec. Hvala lepa.

Sredstvo kurčenja. Včasih so bili to propelerji in zvezde. Danes je to postalo predrago in je vskočilo jabolko.

[/quote]

Nima. To vem še jaz, ki sem dec. Razlika v materialu, in posledično obstojnosti, je pri torbicah velika. Če hočeš ženski kupit torbico, moraš dati 200 EUR.
[/quote]

meni je velik bolj pomembno na kakšen način bi mi dal, s kakšnimi besedami in leskom v očeh 🙂 sama torbica je zgolj predmet, ki mora služit namenu, pa ne glede koliko denarja si dal za to.

material in obstojnost? dej nehi no, to je namnaj pomembno. Saj ne bom imela ene torbice 50 let 🙂
pa spet … če ti je material in obstojnost pomembna in če si jo lahko privoščiš, lahko zarad mene zanjo daš tudi 2k€, ampak pazi, kako mi jo boš dal 🙂

Popolnoma zanemarljiv je razlog nakupa.

Ima se, može se:)

Telefoniraš tako z Androidom kot Apple
Od točke A do točke B se pripelješ tako z Dacio kot Land Roverjem
Tvoj dom je stanovanje ali hiša
V službo greš lahko v hlačah iz HM kot Armani
Torbico imaš lahko iz tržnice ali pa kupljeno pri Pradi
Obut v čevlje prideš normalno ali so Daichman ali pa Loubutin
Za kremo lahko imaš olivno olje ali pa Chanel kremo
Koncert lahko poslušaš na železniški v podhodu ali pa greš na Adele
Z avionom se na isto destinacijo pripelješ v turističnem kot v prvem razredu

Ni važno…če si to želiš…go for it!

[/quote]

meni je velik bolj pomembno na kakšen način bi mi dal, s kakšnimi besedami in leskom v očeh 🙂 sama torbica je zgolj predmet, ki mora služit namenu, pa ne glede koliko denarja si dal za to.

material in obstojnost? dej nehi no, to je namnaj pomembno. Saj ne bom imela ene torbice 50 let 🙂
pa spet … če ti je material in obstojnost pomembna in če si jo lahko privoščiš, lahko zarad mene zanjo daš tudi 2k€, ampak pazi, kako mi jo boš dal 🙂
[/quote]

Ah ne prodajaj buč! Nisem še srečal ženske, da bi vihala nos nad spodobno torbico (pa ne mislim na podpisane L&V, DKNY in podobne).

Razlike v kakovosti med jabolčnim in ostalimi flagshipi praktično ni ali pa so ostali celo boljši. Razlike med torbicami za 15 EUR in tistimi za 200 EUR pa so precej večje.

New Report

Close