Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Moc misli in zakon privlacnosti

Moc misli in zakon privlacnosti

Zivjo

Zanima me, ce koga od vas zanima zakon privlacnosti ter moc misli? Po naravi sem bolj pesimist in me to ni pripeljalo dalec. Zelim si spremembe, zelim razmisljati bolj pozitivno, zanima pa me tudi zakon privlacnosti. Verjamete, da deluje? Kaj pa moc misli?

Lep vecer vsem skupaj

A ni to bullshit ? S tem služijo samo ljudje k to isto prodajajo. Edino bogastvo k ga majo, tisto začetno, kasneje že denar dela denar, jasno… je točno tako, da druge nategujejo v moč pozitivnih misli. Kako si ti največji avtorji prišli do večjega/začetnega premoženja ? S prodajo knjig/lekcij/seminarjev “moč pozitivnih misli” 🙂 Kot denarna veriga. Oni te nategnejo, ti organiziraš seminar z novimi ovcami, še njih nategneš v moč pozitivnih misli in glej ga zlomka, dejansko dobiš denar od seminarja, tako da si sporočilo preprodal naprej 🙂 Pol k maš kapital pa ga lohk v “prave” stvari vložiš 🙂

Deluje, če verjamemo. Ampak svet in situacije ne bodo nič drugačne, ne glede, kako razmišljamo,, vendar če smo pozitivno na nekaj osredotočeni, bomo videli vse v lepši luči. Seveda ne, da postanemo naiven nerealist in se delamo, kako je vse lepo in super, ampak preganjati negativne misli se pa vsekakor splača, če praviš, da na vse preveč črno gledaš.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Poznam osebo, ki je zelo pozitivna ze po naravi in tudi, ko si nekaj zamisli se to uresnici, sledi tem ciljem brez pretiranega truda in mu uspe. Vsi ga imajo radi, ker je vedno nasmejan in prijazen do njih, zato ga obcudujejo in hocejo v svoji druzbi s tem se odpirajo nova poznanstva, nove veze,…uspe mu vecina kar si zeli. Nisem imela v mislih te seminarje in avtorje raznih knjig skrivnost itd. Vem da ljudje sluzijo na to temo, ker je pac dobra trzna nisa za ljudje v stiski, tako kot sluzijo razni terapevti in vedezevalc pa vseeno verjamem da obstajajo nekateri, ki imajo bolj razvite te spodobnosti od drugih, sluzijo pa psc tisti, ki se znajdejo…

Poglej, kako je deloval Robin Williams, zabaven, komik, prijeten, vedno v središču pozornosti, ampak je naredil samomor. Nekomu pač ne vidimo v glavo, ker vsi nosimo neke (zaščitne) socialne maske, tako da ne veš, kaj se je z njim dogajalo. Če bi bili vsi pozitivni dobrovoljčki, po moje ne bi bilo tudi toliko veličastnih del na različnih umetniških področjih, kjer se je umetnik moral spustiti v “globine svoje duše” (nezavednega) in potem najti pot nazaj z lučjo kreativnosti, ki jo je kanaliziral v svojih stvaritvah.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Sej bi tud ti naredu samomor, če bi ti ex-žena ves denar pobrala.

Topleje 🙂 To je dost znano, tile komiki so depresivni kot… Poglej Mr.Beana pa vse, o poglej ta post si spacal brez nasmeškov. Folk k se pretirano smeje/veseli je vedno sumljiv 🙂 Ker je sorodna teme bioenergiji
“V življenju je potrebna zmernost. Tisti, ki se smeji glasno, se tudi joče glasno. To je enostavno pravilo, vendar težko dostopno zapletenemu ljudskemu umu.”
http://www.delo.si/clanek/61615

Ja o čem točno govoriš, a o pozitivnem razmišljanju, dobri volje, družabnosti (kar seveda normalno statistično dviguje možnost za uspeh), na dom bo težko kdo prišel kajne, ni pa nemogoče 🙂 Ali govoriš o “nadnaravnih” pojavih, v smislu, da nekaj dejansko privabimo, dogodke, osebe etc ?

Moč pozitivnih misli seveda deluje, ampak to ne pomeni, da ti o nečem pozitivno razmišljaš in brez da premakneš svojo rit, tisto dobiš oziroma se ti nekako pojavi pred nosom.
Ampak to pomeni, da verjameš v svoje sposobnosti (in tudi v druge ljudi), da najdeš (imaš) voljo in si nekaj dovolj močno želiš, da tisto udejaniš z lastnim delom, ustavarjanjem, naporom. Moč pozitivnih misli pomeni, da ovržeš vse negativne misli na morebiten neuspeh, ki se ti pri tem pojavijo in jih z delom pretvoriš v uspeh. Pomeni, da ne odnehaš ob prvem neuspelem poskusu, ampak dotedanje izkušnje uporabiš za vnovični uspeh.
Ampak eni ljudje so bolj nagnjeni k obupavanju, drugi pa “nikoli” ne odnehajo, zato imajo prvi s tem odganjanjem negativnih misli večje težave, se morajo bolj trudit, kot tisti, ki je že kot tak “gor zrasel”.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kaj pa drugi del, “zakon privlačnosti” ?

Za zakon velja enako. Ko je nek pogoj izpolnjen, se drugi lahko uresniči. Se pravi, samo če delaš, je delo lahko narejeno in posledično nek rezultat. To je zakon.
Če ti samo razmišljaš, kako bi bilo fino, če bi se kup peska prestavil na drug konec, se ti zelo verjetno ne bo nikoli, pa če še tako napenjaš misli in razmišljaš pozitivno. Razen, če lahko z mislimi fizično prestavljaš stvari. 🙂
Najprej je pozitivno razmišljanje, potem delo in potem pride rezultat.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Saj ravno to je, eni pravijo, da so mislili zgolj pozitivno naravnanost, medtem ko razne knjige kot The Secret in vse, namigujejo, da obstaja “drugi internet”, wifi imamo v glavi, in si samo zamisliš kaj si zaželiš, to se potam posta na tvoj “facebook” in ljudje/vreme/šanse se nezavedno postavijo v tvojo korist, tako da slej ko prej dobiš kar si želel/objavil 🙂 Obema pristopoma je skupno, da moraš še migati zraven. Tukaj se po moje sprašuje ali gre zgolj za ločeno naravnanost (pozitivnost, vztrajnost, pogum, delo) ali je še kaj BEYOND, se pravi obstaja kaj nad tem ? 🙂
Če ma kdo kakšno konkretno izkušnjo oz več takih, ko je kaj mislil in ko ni, ker posameznih naklučij je veliko in si ljudje velikrat napačno razlagajo “čudež”.

Problem je, če si nekdo naklučje razlaga, kot da je bilo nekaj nad. Tega je dosto v igralnici, nekajkrat morda zadanejo in že govorijo “poštudiral sem sistem”. Tam so sami vraževerci, verjamejo v vplivanje na šanse 🙂

Veš kaj si vse ljudje pripisujejo, kot posledica njihovih misli. Od tega, da kaj pade na tla oz. se odlepi, do sprememb vremena 🙂 Če bi hotel kaj dokazati bi moral veliko primerov naresti in delati stvari čimbolj podobno, enkrat misliti tako, drugič drugače, pa videti če kaj vpliva…

Zakon privlačnosti ravno tako deluje kot zakon težnosti. Zakon privlačnosti je izredno močna sila in se jo splača obrniti sebi v prid. Tudi tvoj pesimizem je po zakonu privlačnosti v tvoj svet privabil še več negativnih stvari. Nauči se drugače gledati na svet. Na začetku bo zagotovo težko, a se boš navadil. Naša edinstvena moč je, da lahko s svojimi mislimi spreminjamo svoja življenja. Podobno privlači podobno. Če boš imel ljubeče misli ali pa zlobne misli boš zagotovo k sebi pritegnil različni izkušnji. To je vsa skrivnost, ki so jo poznali že pred toliko tisočletji. Kar pogumno, ne boj se vse lepote, ki jo lahko privabiš v svoje življenje.

Kot težnost ? Na kakšen način pa deluje točno ? In kako veš, da ni bilo vse naklučje oz le pozitivna naravnanost ?

Kot težnost ? Na kakšen način pa deluje točno ? In kako veš, da ni bilo vse naklučje oz le pozitivna naravnanost ?[/quote]

Lahko tudi rečeš, da je vse naključje, torej ti življenje ponuja tisočere naključne možnosti in če ti nisi “pozitivno naravnan” jih pač ne boš nikoli zgrabil / izrabil in boš večno ždel v svoji črni luknji oz boš potonil…

—————–

Pade v morje en zelo veren človek in kliče na pomoč, ker ni znal plavati.
Pride nekdo mimo in mu ponudi roko in ta, ki se je utapljal, reče:
“Ne, meni bo bog pomagal”
In pride mimo policaj, ki mu želi pomagat in utapljajoči ga spet zavrne.
Pridejo še gasilci in tudi njih zavrne in človek se naposled utopi.
Seveda pride v nebesa in tam vpraša boga zakaj mu ni on pomagal, ko je pa bil tako veren in je živel po božjih zapovedih.
Pa reče bog, saj sem ti poslal gasilce, policista in tistega, ki je prišel mimo….

Ja to že, samo se mi zdi, da eni verjamejo, da obstaja neka dejanska sila, k vpliva na dogodke, ne samo da s pozitivno naravnanostjo izrabljaš prilike. No saj ne vem kako bi to dokazali ali ovrgli. Nekaj vem da so delali z generatorjem števil, samo ne vem kok je kaj res.

Ja to že, samo se mi zdi, da eni verjamejo, da obstaja neka dejanska sila, k vpliva na dogodke, ne samo da s pozitivno naravnanostjo izrabljaš prilike. No saj ne vem kako bi to dokazali ali ovrgli. Nekaj vem da so delali z generatorjem števil, samo ne vem kok je kaj res.[/quote]

Če izhajaš iz predpostavke, da smo odkrili že vse “sile” in da nič druga več ne obstaja potem pač ne obstaja…. 😉

Ne ne, nobene predpostavke nimam, vem da je vse možno, zato pa sprašujem 🙂

se pač vsega ne da znanstveno dokazati, pa to ne pomeni, da tisto nekaj ne obstaja. Zakon privlačnosti pač je sila, pa če jo priznavaš ali ne. Zagotovo je pa življenje boljše, če misliš in čutiš pozitivno kot negativno.

Saj lahko napišeš neznanstveno, kakšno neverjetno izkušnjo, lastno, tujo ?

No, mar ni logično, da če se nečesa lotiš z voljo in prepričanjem, da boš to speljal, da potem že najdeš način, moč, energijo, da načrt tudi uresničiš?
Če pa že na začetku rečeš, ah, saj mi ne bo ratalo, potem ti pač ne rata, ker v to ne vlagaš potrebne energije.
Poleg tega naš um in naša naravnanost (optimistična, pesimistična) vpliva na naše telo. To je znano in dokazano, da je psiha zelo močen dejavnik pri telesnem zdravju. Torej, pozitivno naravnan človek je bolj “zdrav” tudi na telesni ravni in potem lažje uresničuje svoje načrte, želje.
Dokazano je tudi to, da npr. če narediš grimaso, kot da se smejiš, s tem napneš mišice, ki sodelujejo pri smejanju in možgani dobijo sporočilo, da se smejiš (kar je refleks ob nečem, kar nas veseli, razvedri). In pošljejo potem po vseh možganih in telesih signale, da si dobre volje, sproščajo se temu ustrezne snovi in to potem ugodno vpliva na tvoj um in telo. Grimaso za smeh pa menda znaš narediti?
Tudi pozitivnega razmišljanja se lahko naučiš tako, da nadzoruješ svoje misli. Ko nekomu uspe, ne bodi fovš, ampak si reci: Bravo, uspelo mu je, in če je njemu, potem lahko tudi meni. Nasmehni se otroku, razveseli se psa, ki stopi proti tebi, ker se mu zdiš zanimiv … Začni se oblačit samo v oblačila, ki so ti res všeč in ti zbujajo dobro voljo … Mah marsikaj lahko ozavestimo in s tem ugodno vplivamo nase.
V zakon privlačnosti kot v fizikalno silo pa ne verjamem. Sem prebrala vse od Rhonde Byrne (avtorice Skrivnosti) in ženska naklada, da se kar kadi. Da je šla na bankomat, dvignila še zadnji denar in ga razdajala mimoidočim, potem je pa sama dobila kupe denarja prav zaradi tega? Ma prav res no.

Mogoče si ti to narobe razlagaš. Sicer sem knjigo bral že zelo dolgo nazaj, tako da sem pozabil kako je to napisala oziroma mislila. Verjetno pa sem takrat tudi sam marsikaj razumel drugače, kot je bilo mišljeno.
Mogoče je ona dvignila denar, da investira v knjigo, katere je potem podarila določenim ljudem in si s tem povečala reklamo. S povečano reklamo pa se ji je povečala prodaja knjig in s tem je dobila kup denarja. :))

Zakaj pa ne bi verjela?
Naše misli so v osnovi električni impulzi v naših možganih, ki ob sproščanju v okoliški prostor “sevajo” elektromagnetno (in mogoče še kakšno nam še neznano 😉 valovanje, ki ga mimoidoči ali nemara celo tisti na kogar mislimo, sprejema.

e=mc2 je znanstveno dokazano, da smo zgolj skupek energije, ki seva, valovi tako ali drugače. 😉

Mogoče si ti to narobe razlagaš. Sicer sem knjigo bral že zelo dolgo nazaj, tako da sem pozabil kako je to napisala oziroma mislila. Verjetno pa sem takrat tudi sam marsikaj razumel drugače, kot je bilo mišljeno.
Mogoče je ona dvignila denar, da investira v knjigo, katere je potem podarila določenim ljudem in si s tem povečala reklamo. S povečano reklamo pa se ji je povečala prodaja knjig in s tem je dobila kup denarja. :))[/quote]

Ne, dobesedno je denar razdajala na ulici mimoidočim – direkt iz bankomata je vse, kar je dvignila, tudi razdala, tistim, ki so tisti moment pač prišli mimo. Ni pa imela dovolj denarja, da bi plačala sodelujoče pri filmu (mislim, da je bil film prej kot knjiga).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close