Moc misli in zakon privlacnosti
Zakaj pa ne bi verjela?
Naše misli so v osnovi električni impulzi v naših možganih, ki ob sproščanju v okoliški prostor “sevajo” elektromagnetno (in mogoče še kakšno nam še neznano 😉 valovanje, ki ga mimoidoči ali nemara celo tisti na kogar mislimo, sprejema.
e=mc2 je znanstveno dokazano, da smo zgolj skupek energije, ki seva, valovi tako ali drugače. ;)[/quote]
No, ne verjamem, da bi s tem, ko bi tako kot Rhonda Byrne popucala do konca račun in denar razdala mimoidočim, potem bila deležna bogastva in mi nikoli več ne bi manjkalo denarja. Res sem poskusila v njenem delu najti tudi drobce modrosti zase in marsikaj sem sposobna prenesti na abstraktno raven, razumeti simbolično (tudi sveto pismo, na primer, v njem je veliko soli), ampak na eni stopnji se pa to neha. Recimo na stopnji, ko namiguje, da dvigneš denar in ga razdaš, ker potem po zakonu privlačnosti privlačiš denar. Meni je to kr neki.
Zakaj pa ne bi verjela?
Naše misli so v osnovi električni impulzi v naših možganih, ki ob sproščanju v okoliški prostor “sevajo” elektromagnetno (in mogoče še kakšno nam še neznano 😉 valovanje, ki ga mimoidoči ali nemara celo tisti na kogar mislimo, sprejema.
e=mc2 je znanstveno dokazano, da smo zgolj skupek energije, ki seva, valovi tako ali drugače. ;)[/quote]
No, ne verjamem, da bi s tem, ko bi tako kot Rhonda Byrne popucala do konca račun in denar razdala mimoidočim, potem bila deležna bogastva in mi nikoli več ne bi manjkalo denarja. Res sem poskusila v njenem delu najti tudi drobce modrosti zase in marsikaj sem sposobna prenesti na abstraktno raven, razumeti simbolično (tudi sveto pismo, na primer, v njem je veliko soli), ampak na eni stopnji se pa to neha. Recimo na stopnji, ko namiguje, da dvigneš denar in ga razdaš, ker potem po zakonu privlačnosti privlačiš denar. Meni je to kr neki.[/quote]
Eni tudi SP jemljejo dobesedno in po njem pišejo knjige…. 😉
Verjetno tako direk ta privlačnost res ne deluje, pa vendar…. jaz tudi vsak mesec dvignem ves denar in ga razdelim – med položnice in glej! drug mesec imam spet na računu, da lahko dvignem in jaz ga spet razdelim med položnice….. 😛
Eno je “še neodkrit svet energij”, drugo pa potrošniška miselnost in njena obsedenost z denarjem.
Tudi jaz mislim, da nekdo, ki je napisal toliko modrosti v eno knjigo, ne bi napisal take neumnosti in je pač stvar posameznika, kako si stvar interpretira. Verjetno je šlo za kako prispodobo, sicer pa bo le Rhonda točno vedela, mi lahko le povemo, kako smo napisano razumeli. 🙂
Prispodobe so pač včasih (če ne vedno) napisane tako, da se jih da razumeti širše ali pa dobesedno. Tudi na tem forumu se to redno dogaja. :))
Prepisujem iz knjige njene knjige Moč.
Pred nekaj leti sem bila tako na tesnem z denarjem kot še nikoli v življenju. Na več kreditnih karticah sem porabila skrajni limit, stanovanje je bilo obremenjeno z najvišjo možno hipoteko in moje podjetje je imelo več milijonov dolarjev dolgov, ker sem snemala film z naslovom Skrivnost. Mislim, da slabše ne bi mogol iti nikomur. Želela sem si denar, da bi dokončala film, poznala sem zakon privlačnosti in vedela sem, da moram imeti dober občutek glede denarja, če ga hočem kaj dobiti. Ni bilo preprosto, saj sem se vsak dan spoprijemala s čedalje višjim dolgom, ljudje so me klicali zaradi poplačila in niti sanjalo se mi ni, kako bom plačala zaposlene. zato sem se odločila za drastičen ukrep.
Šla sem na bankomat in s kreditno kartico dvignila nekaj sto dolarjev. Denar sem krvavo potregbovala za plačilo računov in hrano, venda sem z bankvci v rokah stopila na živahno ulico in denar razdala mimoidočim.
V roki sem držala bankovec za 50 dolarjev in med hojo opazovala obraze ljudi, ki so mi prihajali naproti, ter se skušala odločiti, komu naj dam denar. Najraje bi ga dala vsem, vendar sem imela le omejen znesek. Pustila sem srcu, naj odloči, in denar dala najrazličnejšim ljudem. Prvič v življenju sem začtuila ljubezen do denarja. A vzbudila se ni zaradi samega denarja, temveč zato, ker sem ga djala ljudem. Bil je petek in ves konec tedna sem jokala od veselja nad ugodnim občutkom, ki se mi je vzbudil ob darovanju denarja.
V ponedeljek popoldne se je zgodilo nekaj neverjetnega: na mojem bančnem računu se je zaradi presenetljivega spleta dogodkov znašlo 25.000 dolarjev. Padli so tako rekoč z neba na moj račun. Nekaj let prej sem kupila delnice v prijateljevem podjetju in pozabila na to, saj njihova vrednost ni nikoli narasla. Tisti ponedeljek dopoldne pa so me poklicali po telefonu in vprašali, ali bi prodala delnice, saj so se vrtoglavo podražile. V ponedeljek popoldne je bil denar za delnice že na mojem računu.
Za On-ega:
Če nimate veliko denarja, se ne počutite najbolje, ko dobite račune. A ko se negativno odzovete ob visokem računu, oddajate slabe občutke in zagotovo boste prejeli še vičje račune. Kar dajete, tudi dobite. Najpomembnejše pa je, da najdete način, kako se počutiti dobro, ko plačate račune. Ne plačujte jih, ko se počutite slabo, ker vam bo to prineslo samo višje račune.
Občutek boste spremenili s pomočjo domišljije. Račune si zamislite kot nekaj, ob čemer se počutite v redu. Lahko si predstavljate, da to niso pravi računi, temveč da ste se iz gole dobrosrčnosti odločili darovati denar podjetjem oziroma osebam, ker ponujajo tako izvrstne storitve.
….
Ko račun plačate, nanj lahko napišete:
“Hvala – plačano.” Če nimate denarja, da bi račun poravnali takoj, nanj napišite: “Hvala za denar.” Zakon privlačnosti ni odvisen od tega, ali je to, kar si predstavljat ein čutite, resnično ali ne. Odzove se na tisto, kar dajete, in pika.
Marko, same prispodobe, a ne?
Modrosti?????????????????????????????????????
Ok, hvala za prepis. Ja, tudi sam ne vem, če razumem njeno dejanje. Mogoče pa ne razumem zakona. :)) Kakorkoli, denar ji ni padel z neba, pač pa je bil ves čas tam, le očitno ga je imela toliko (razpršenega), da je pozabila, kje vse ga ima. V resnici sploh ni bila v dolgovih, kot je pisala preden se je spomnila, da ima denar v delnicah. :))
Eli hvala za prijazno pojasnilo… 😉
To je seveda neumnost, ki nima nobene veze z realnostjo, ampak so le prijazne pravljice za pridige in ustvarjanje ovčic in sužnjev.
Bolj se boš zahvaljeval plačevanju položnic, višji bodo zneski, ker se bo na drugi strani nekdo še bolj zahvaljeval tako pridnim in hvaležnim plačnikom, da bo z višanjem cifre, plačnikom dal še več veselja in seveda tudi sebi še več materialne koristi. 🙂
Če boš samo razmišljal pozitivno, boš postal še bolj razočaran, ker bo še večji prepad med tvojimi pričakovanji in med realnostjo.
Nič ne pomaga samo sanjariti, če ne dvigneš riti in svojih misli ne realiziraš.
Pa še okrog naključij…Naključij ni, ker deluje vse na-ključ.
Če bi vesolje delovalo naključno, ne bi poznali nobenih teorij, ne zakonov…Ker niti dveh poskusov ne bi bilo možno ponoviti in česarkoli dokazati.
Naključje je samo naš občutek zaradi našega omejenega zavedanja.
Zato življenje postane bolj logično, sorazmerno s poznavanjem in zavedanjem sebe.
Vem, da deluje, ker imam eno izkušnjo še iz otroških časov, ko sem imela 10 let in še sploh ni bilo knjig in ničesar za prebrati o tej tematiki. 10 let kasneje, ko mi je knjiga prišla v roke, sem se spomnila, da sem takrat v otroštvu za neko stvar, ki sem si jo želela, delovala točno po principu, ki je opisan v knjigi.
Ne da se opisat, kako sem takrat čutila, ker je bil to takšen občutek, kot še za nobeno stvar. V glavnem, sem točno vedela, da mi bo uspelo tako, kot sem si zamislila. Bila sem brez dvomov, dihala s to željo in čutila, kako bo, ko se mi uresniči. Prav ena takšna posebna energija se je takrat okoli te želje čutila. No, potem se je vse zrealiziralo. Šlo pa je za zadevo, ki bi jo lahko že kdaj prej ali kasneje prav tako manifestirala, ampak ne, izbrala sem si, da to dosežem točno takrat in tako se je zgodilo.
Tudi kasneje se je zgodilo, da sem si nekaj močno želela in je to nekako prišlo v moj svet. Včasih kaj več, kot samo to, da sem imela močno željo, ki sem jo čutila in “dihala” niti nisem naredila. Tako, da ne gre v vseh primerih tako, da se moraš za nekaj potem zelo truditi.
a ne bi ti tole malo bolj direktno postavil(a) vprašanja? Recimo takole: če zelo intenzivno mislim na to, kako bi se z nekom dal(a) dol – po možnosti tako, da mi že od tega pride, ali se bo to tudi zgodilo?
Res je, včasih je dovolj, da se “pojavi” določena priložnost, ki jo izkoristiš z znanjem, ki ga že imaš o tej stvari. Takrat uresničitev postane prijeten izziv. Vedno pa ni tako preprosto. Še vedno pa bi nekdo za to isto stvar moral garati in to samo zato, ker še ne poseduje dovolj znanja. Tako da to je relativno, koliko je treba vložiti napora v uresničitev neke želje.
Aha, torej potem, če si skupaj zelo močno zaželimo in začnemo z vizualizacijo, bo Sadni / NekulturenSamozavestnež / Kulturnez, končno izginil? Pa če rata, vajo še z Matjazkotom ponovimo.
Govoriš v množini, množina parih ljudi, ki so preveč obsedeni z mano. Po eni strani si želite da bi se pobral, po drugi bi me pa pogrešal, ker se ne bi več mel s kom za prepirat, mwa 😉
Ne to ne gre tako.
Ne moreš z drugimi manipulirat, da bi uresničila sebi želje. Lahko si samo hvaležna, da si se skozi niju naučila kakšne vrste tičev ne želiš v svojem.
Verjetno si si nekoč zaželela, da bi bila sposobna ločevati “zrnje od pleveli” in sedaj se ti je to uresničilo. 🙂
Lahko si samo hvaležna, da si ju “srečala” 😉
Tisto kar si ti predlagala meji že na woodoo magic 😛
Slednja vizualizacijska želja pa je ja čisto skregana z logiko? Katera ženska, za božjo voljo, pa bi si želela odkrižati simpatičnega, inteligentnega, šarmantnega, neponovljivega, mikavnega, enkratnega, miselno bleščečega, željenega in skromnega moškega? 🙂 Ana, ti ga toliko mimo pihaš, bi te moral jaz spet to malo psihološko razčlenit pa potipat, da vidim, v kateri luknji tiči zajčica. Mogoče pa je to ravno ta klic po pomoči, ker me omenjaš in verjetno rabiš? Tu sem ti na razpolago, ti kar na ZS.
Ali Ana z vajo še ni začela ali pa deluje ravno obratno na njene želje. :))
Mislim, da štrika lutke…. 😉
Mislim, da štrika lutke…. ;)[/quote]
Saj me je lepega naštrikala z ustreznimi proporci alfa samca, sem na las podoben spodnji lutki, le barvo las ni zadela. 🙂
[img]http://www.trueivoryblue.com/uploads/2/0/2/0/20204903/s869460816310018641_p70_i2_w320.jpeg[/img]
Ampak s črno magijo štrikanja vudu lutk, bom kontra udaril in jo preobrazil v perfektno žensko, usta sem že zašil, kakor je razvidno iz spodnje slike, le manjše kozmetične napake še odpravim, kot je prsno-košna ploščatost: 🙂
[img]http://oi43.tinypic.com/21c9g1f.jpg[/img]
Zelo veliko različnih mnenj. Kdo ima prav? Ne vem, ali so komentarji samo mnenje na prvo žogo, tako čez palec, ali so rezultat nekega razmišljanja in delovanja v to smer.
31.5.2016 ob 20:00 je na to temo internetni seminar. Brezplačen. Dostop preko http://fotkar.com/zakonprivlacnosti
Ali se splača vzet nekaj časa in si to pogledat? Ne vem, vaša stvar.
Forum je zaprt za komentiranje.