Močni osvežilci prostora?
NEEEE!!! NE DIŠAV
pr nam je nekrat dal en model v enmu laboratoruiju na odzračevalno napravo, t.i. hladilnik nekega večjega analizatorja dišečo smrekco (vanilijo) tista stvar se stalno hladi, torej stalno piha…. blo je kt v taborišču. Dušilo, sapo jemalo in grozen sladkobni okus
če se da (če maš kje v bližini prezračevalni jašk) kupi ventilator in naj on opravlja to poslantsvo.
kaj pa če maš kake vejičke sivke, rožmarina in podobnega? eterična olja v izparilnuiku? to zna bit opcija, sam jaz bi vseeno gledal na to, kako ali od kje dobit svež luft
Sama imam tak problem z hodnikom. Namreč ni okna in tako je zračenje kr oteženo in posledično pride do “čudnega” vonja. Zadevo sem rešila tako,da zjutraj pač prezračim na edini možni način,to je,da med prostori naredim prepih (pač kolikor ga lahko) potem sem pa nabavila air wick osvežilec,ki vsake toliko špricne ven osvežilni vonj (je na baterijo). Imam ga na min in pa tudi vonj osvežilca je osvežujoč in edino tako sem za silo lahko rešila težavo, Tko da probaj na tak način. Samo pazi pri izbiri vonja,ker kaka vanilija ali cimet ali kaj močnega lahko naredijo še slabše kot je sedaj.
Ko te ni doma, puščaj vrata kopalnice odprta.
Drugače jaz umivalnik, WC pomivam z alkoholnim kisom. Je sicer takoj močan vonj, ko pa se razdiši, imaš pa prav občutek totalne razkuženosti.
Umetnih vonjav nikar, nimam dokazane alergije ali težav z dihali, pa mi je po tem sranju kar slabo, bognedaj, da ima to kdo v avtu.
To svetujem tudi jaz.Ker osvežilci v resnici nič ne osvežijo, zrak bo še vedno slab, samo dodatne kemikalije bodo za na povrh. Poskusiš morda lahko še dnevno sveže narezane citruse ali pa kar v vsak kot posodico/krožnik s sodo bikarbono (pa ne šparat), pa kava tud krasno veže nase slabe vonjave, Redno menjaj.
Eterična olja znajo biti preagresivna, četudi so naravna.
Od kisa je meni slabo za umret in ga za čiščenje ne uporabljam. Če že kislino, potem citronko, učinek je isti.
Drugače pa tudi svetujem zračenje, pač imaš vrata kopalnice vedno odprta. Pri nas so vrata zaprta samo, ko kdo uporablja kopalnico, drugače so vsi prostori vedno odprti, da vsaj zrak znotraj njih kroži, če že ne zračimo na polno (recimo pozimi pač manjkrat odpiraš okna).
Glede požiranja vonjav se pa super obnesejo mini svečke iz Hoferja in to tiste, ki so proti cigaretnemu vonju. Ko kaj poham ali cvrem, jih vedno prižgem in kar požrejo vonj cvrtja.
Od kisa je meni slabo za umret in ga za čiščenje ne uporabljam. Če že kislino, potem citronko, učinek je isti.
Drugače pa tudi svetujem zračenje, pač imaš vrata kopalnice vedno odprta. Pri nas so vrata zaprta samo, ko kdo uporablja kopalnico, drugače so vsi prostori vedno odprti, da vsaj zrak znotraj njih kroži, če že ne zračimo na polno (recimo pozimi pač manjkrat odpiraš okna).
Glede požiranja vonjav se pa super obnesejo mini svečke iz Hoferja in to tiste, ki so proti cigaretnemu vonju. Ko kaj poham ali cvrem, jih vedno prižgem in kar požrejo vonj cvrtja.[/quote]
Citronsko kislino jaz uporabljam za hujše primere – kje pa jo kupiš v večji pakungi? Jaz sem jo nazadnje kar v Mercatorju, pa me zanima, ali jo imajo kje po ugodnejši ceni.
Meni je alkoholni kis zakon Z njim pomivam tudi okna, ogledala, TV (imam še klasičnega) in se občutno pozneje začne nabirat prah gor.