moda z edinci
Ja prav, a ti kdo brani, da jih imaš pet, šest, sedem in kar mini avtobus namesto enoprostorca? Ostali pa jih bomo imeli toliko, kolikor smo jih sposobni dostojno preživeti in vzgojiti. Seveda pa imamo otroke, družine, avte, kanarček in paličnjake zato, ker so nam všeč in ne zato, da bi bili všeč tebi.
ZA VELIKE DRUŽINE, 31.01.2023 ob 12:41
Zakaj je po novem “moderno” imeti otroka edinca in ga oblačiti v firme? Zakaj ni več v modi imeti 4,5 otrok in voziti enoprostorca? Meni so veliko bolj všeč take družine.
To, koliko otrok ima nekdo, je osebna odločitev in nima nobene veze z modo. Ima pa do neke mere veze s tem, da imajo mladi manj pomoči babic in dedkov kot generacije poprej: babice in dedki so namreč še v službi, ko imajo mladi otroke, tako da so mladi za vse sami, tempo življenja pa naporen.
Firme pa nimajo nobene veze, danes se nosi vse, največ pa navadne enobarvne trenirke vse od osnovne do srednje šole.
Nebi rekla, da je to moda…
Poznam največ družin z 2 otrokoma tisti z 3 smo pa nekako izenačeni z tistimi, ker je 1 ali 4 (skupaj)…
Kolk jih maš pa ti? Mogoče si pa ljubosumna ker edinci imajo tvoji pa ne.
Jst poznam samo eno tako družino že starša oba edinca imata edinca od nekdaj jima je bil pomeben denar, oblačila so morala biti firma avto višjega cenovnega razreda elektronika ni da ni (najnovejši telefon računalnik…) marsikatera stvar tudi na obroke in kredit, tamali ima vse kar se spomni poganjalec, kolesa, drsalke rolarji vse novo bognedaj kaj iz lidla, hoferja vse je treba firmo, da o oblačilih nebi zgubljala besed… Že pri 2 ,3 letih ni znal deliti in danes pri 9 letih je še slabše, vedno hoče biti v centru pozornosti (sej ni čudnega vedno je imel vso pozornost zase pri starših, babicah…) na morju medtem ko je skakalo okoli 10 otrok je bil on zgubljen in iskal pozornost pri starših….
Edinec, 31.01.2023 ob 15:44
Potem pa imej tako družino. Kdo ti brani? Meni pa grejo najbolj na živce takšne, ki imate 5 otrok pa vseh 5 popolnoma nevzgojenih. Žrete pa makarone. Potem bolje, da je edinec v firmah, žre meso in ima mamo in očeta samo zase. Ali ne?
vaš bo z žretjem mesa postal pravi empat, duhovno razvit človek. Aja ne
. Toliko o vzgoji.
1234, 31.01.2023 ob 13:31
Nebi rekla, da je to moda…
Poznam največ družin z 2 otrokoma tisti z 3 smo pa nekako izenačeni z tistimi, ker je 1 ali 4 (skupaj)…
Kolk jih maš pa ti? Mogoče si pa ljubosumna ker edinci imajo tvoji pa ne.
Jst poznam samo eno tako družino že starša oba edinca imata edinca od nekdaj jima je bil pomeben denar, oblačila so morala biti firma avto višjega cenovnega razreda elektronika ni da ni (najnovejši telefon računalnik…) marsikatera stvar tudi na obroke in kredit, tamali ima vse kar se spomni poganjalec, kolesa, drsalke rolarji vse novo bognedaj kaj iz lidla, hoferja vse je treba firmo, da o oblačilih nebi zgubljala besed… Že pri 2 ,3 letih ni znal deliti in danes pri 9 letih je še slabše, vedno hoče biti v centru pozornosti (sej ni čudnega vedno je imel vso pozornost zase pri starših, babicah…) na morju medtem ko je skakalo okoli 10 otrok je bil on zgubljen in iskal pozornost pri starših….
Takšne poznaš ti.
Moj edinec je dobil nagrado za najbolj vzgojenega otroka v karieri ene 70 let stare učiteljice. Pa je edinec, imel ni da ni, same firme, nič na kredit pa sem vsako leto kot njegova mama bila samo pohvaljena kako je lepo vzgojen. V 9 letih nikoli niso klicali v šolo zaradi težav. Odličen 9 let, čeprav je imel vse. Vse je odvisno od staršev in vzgoje.
Prask, 31.01.2023 ob 15:47
vaš bo z žretjem mesa postal pravi empat, duhovno razvit človek. Aja ne
. Toliko o vzgoji.
Evo kako hitro se najdejo faušenisti. JBG kdo zna pač zna.
Ali je bolje imet 5 otrok, nevzgojenih, lačnih …ne da se mi spuščat na tvoj nizki intelekt, ker itak ne bi razumela, kaj je lepo vzgojen otrok.
Edinec, 31.01.2023 ob 15:51
Evo kako hitro se najdejo faušenisti. JBG kdo zna pač zna.
Ali je bolje imet 5 otrok, nevzgojenih, lačnih …ne da se mi spuščat na tvoj nizki intelekt, ker itak ne bi razumela, kaj je lepo vzgojen otrok.
zate:prask
star je 20, študira v tujini in že popolnoma samostojen (služba, študij).
temu se reče vzgoja.
Edinec, 31.01.2023 ob 15:48
Takšne poznaš ti.
Moj edinec je dobil nagrado za najbolj vzgojenega otroka v karieri ene 70 let stare učiteljice. Pa je edinec, imel ni da ni, same firme, nič na kredit pa sem vsako leto kot njegova mama bila samo pohvaljena kako je lepo vzgojen. V 9 letih nikoli niso klicali v šolo zaradi težav. Odličen 9 let, čeprav je imel vse. Vse je odvisno od staršev in vzgoje.
Nisem rekla, da so vsi taki tadva z tem fantom sta mal ekstremen primer ampak je pa dejstvo, da edinec hočeš ali nočeš dobi več pozornosti staršev.
Našedva sta brcala žogo z drugimi otroci on je stal zraven mamice naj gre z njim brcat žogo…naš srednji je 3 mesece mlajši od njega in ko je naš samostojno šel pod tuš pa spat recimo je šla z njim mamica, našga sem lahko poslala v app kaj iskat recimo za sestrco medtem ko je zanj mogla it mamica, lani na morju pri 8 letih je celo večino časa za spat hotel imeti oba starša zraven dokler ni zaspal pa take…. Kar se pa oblačil tiče če otrok pleza na drevo in natakne (običajno nove hlače) je isti drek al so iz pepcota, hm, zare ali od adidasa ali nike na vseh bo luknja in jih lahko vržeš samo stran že videno ko je skočil iz drevesa in se je z hlačami zataknil da o luknji ne govorimo
Imava edinko in bo tako tudi ostalo.
Obleke za vsak dan ji kupujem v trgovinah NKD, H&M, C&A, Kik, Pepco, Lidl, Hofer, Mana in podobno.
Za posebne priložnosti ima nekaj unikat kosov slovenskih ustvarjalk.
Za v vrtec, na igrala, na kolo, v gozd, na vrt, v peskovnik in podobno je oblečena udobno, funkcionalno, enostavno in je pri igri sproščena. Zadnja skrb mi je, kje bo kakšna luknja ali flek.
Nama z možem je idealno imeti enega otroka. Finance niso problem, prostor ni problem, čas ni problem in v končni fazi tudi varstvo, če kdaj rabiva ni prevelik zalogaj za babice in dedke. Je razlika čuvat enega ali pa 3…
Najina punčka je povprečno družabna, v vrtcu ima družbo in tudi sicer hitro naveže stike, ko smo kje na igrišču ali igralih. Deli igrače, se igra, prilagaja… Doma pa ji pašeta mir in svoboda. Nikoli ji ne stojiva za ritjo in se čisto ok zamoti tudi sama. Veliko ji pomeni, da se lahko umakne od direndaja in nihče ne dreza vanjo.