“moderna” muslimanska moška imena
no, vidim da sem dolžna obrazložiti moje pisanje:
nikoli in nikdar nisem in ne bom imela NIČ PROTI Muslimanom, kvečjemu že dolgo trdim, da so (vsaj tisti, ki jih poznam) dosti boljši, kot vsak Slovenec, pa naj bo ta krščan, ateist ali karkoli drugega!!!!
in iz tega sledi, da nimam prav nič proti muslimanskim imenom!
btw: svojemu otroku ne bi dala ime Taj – pa ne iz razloga, ker je muslimansko (kar sem šele sedaj zvedela), pač pa zato, ker mi enostavno ni všeč. sem za “domače” zveneča imena.
iana, prvo ime, ki mi pride na misel je Samir – ob tem se vedno spomnim mojega DOBREGA PRIJATELJA iz otroštva.
Pozdravljene !
Najprej bi rada nekaj zrazložila, glede na to, da sem muslimanka povrhu pa še arabka, torej sem se učila islama po arabsko brez prevodov in to je zelo pomembno ker prevodi naredijo svoje. Kot prvo muslimansko ime je muslimansko ime, torej izhaja iz časov ko se je islam začel uveljavljati in to so imena ki so navedena tudi v Koraanu. Zato mislim, da rečt, da je neko ime moderno muslimansko je povsem napačen pojem, to so moderna arabska imena, ki jih za vašo vednost uporabljajo tako muslimani kot kristjani v arabsko govorečih krajih.
ime Taj: mislim, da se pravilno izgovori Taž: kar pomeni krona. Ker pa je ta ime preveden v angleščino je verjetno napisano kot Taj.
torej na izbiri je veliko imen: Rami, Omar, Anuar, Samer, Samir, Sinan, Nur, Nabil, Basel, Binan, Tarek, Mazen, Sami, Jaser…
Naj ti iskreno povem, da nisem ampak poplnoma nič histerična. Po tvojem pisanju sodeč si to KVEČEMU ti in ne jaz. Pa še kaj drugega, ne samo histerična, ampak ne bi zdaj o tem…(no vsaj nestrpnost do druge narodnosti, KI JO KAŽEŠ, bom omenila)… ampak nič hudega, tudi taki ljudje obstajajo -se moramo pač sprijaznit (pa še nekaj, nisem namreč muslimanka – v vednost)
lepo sem prosila za predloge za “tako rečena moderna muslimanska imena” – če temu sploh lahko rečemo moderna??
In potem si iz te tvoje lepe prošnje začnjo nekateri delati norca. To res ni lepo in zato sem svoje mnenje o tem povedala, da bi bila pa histerična zaradi tega – to pa ne pride v poštev -NI VREDNO ZGUBLJATI ŽIVCE.
Ni res, kar pišeš da sem na VSAK odgovor “skočila” in se začela kregat. Prosim NE LAŽI!
Odgovorila sem pač tistim, ki so mi namerno “izzivali” in pisali tista hudo stara imena IN SE NA NEK NAČIN NORČEVALI IZ TEH IMEN.
To je ravno tako, kot bi nekdo napisal, da želi predloge za moderno slovensko ime…jaz pa bi se pohecala in bi napisala npr. Frančišek ali Alojzij, namesto Jan, Nik, Žak…Upam, da me razumeš kaj ti želim povedati.
BibaBubaBaji pa sem se dvakrat zelo lepo zahvalila za njene linke na strani, kjer sem to ime tudi našla.
Želim ti malce več strpnosti . Ne obremenjuj se s takimi nepomembneimi zadevami, samo poglej kakšen lep dan je, pa še petek.
no evo, še enkrat si dokazala, da si histerična pa še paranoična za povrh….namreč nisem ti napisala, da pojdi na islamski forum, ker bi bila nestrpna do muslimanov, ampak zato, ker boš tam dobila “moderna” muslimanska imena….tisti, ki so ti pisali starniska imena, niso tega zato, da bi se delali norca, ampak zato, ker jih ne poznajo
…TI KAR SANJAJ NAPREJ…VEŠ DA TI BOM VRJELA…SI PA RES SMEŠNA ČE MISLIŠ DA SEM TAKO NAIVNA….SI PA RES POSEBEN PRIMEREK-UNIKAT
…IN POTEM SVIZEC ZAVIJE ČOKOLADO…KAJNE?
PA LEP SONČEN DAN TI ŽELIM
JA,JA, SEVEDA SO MI PISALE TISTA STARINSKA IMENA -RAVNO ZATO, KER SEM JAZ IZKLJUČNO HOTELA MODERNA…AMPAK SO SE POTRUDILE, DA SO MI NAPISALE STARINSKA IMENA…KAJNE, DA JE TAKO???
NAJ TI RAZLOŽIM NA LAHKEM PRIMERU, NO SAJ ENKRAT SEM TI ŽE, AMPAK OČITNO NISI DOBRO RAZUMELA, PA TI BOM ŠE ENKRAT – NA DRUG NAČIN, MOGOČE BOŠ TOKRAT RAZUMELA…
TO JE RAVNO TAKO, KOT ČE BI TI NAPISLA, DA BI RADA ZVEDELA KOLIKO STANE NAJNOVEŠI MODEL GORENJEVEGA TV, JAZ PA BI TI NAPISALA CENO ZA MODEL (samsung) KI SMO GA KUPILI PRED 10 LETI. KAJ BI SI MISLILA? JA SAJ VEM …MI NI TREBA ODGOVORITI…DA SEM FUL PRIJAZNA A NE, KER SEM SE TAKO POTRUDILA …..
O, KAKŠEN LEP DAN….
SMETIŠKA PROSIM, PROSIM, PROSIM…. NE BLUZI…. IN MI NE GOVORI DA SEM HISTERIČNA!!!! A JE JASNO!!!
PRIZNAM ENKRAT ALI DVAKRAT NA LETO SE MI RES NAREDI DA SEM HISTERIČNA – AMPAK MORA BITI ZADEVA RES, RES HUDA!!!! PA NE ŽELI SI ME “SPOZNATI” V HISTERIČNI OBLIKI – KER TAKRAT BI SE PA PO MOJE IZ TEGA MOJEGA PISANJA KAR KADILO VEN IZ RAČUNALNIKA.
UŽIVAJ V PRIJETENEM VEČERU – NE VEM SICER ČE SE BOŠ LAHKO POMIRILA, KER SE IZ TVOJEGA PISANJA ČUTI VELIKA NAPETOST.
Heheh, ampak, zdaj pa res že napeto deluješ…
Anyway…Moja teta, ki živi v Londonu, je varuška fantku po imenu Amal.
Na žalost ne znam deliti muslimanskih imen na moderna in na tista malo manj moderna, tako da upam, da s predlogom nisem udarila mimo. Se pa v angleškem jeziku to ime prav simpatično sliši.
Z mano ni poplnoma nič narobe. Ampak res poplnoma nič. Če pač tega ne verjameš ti in tebi podobne je to tvoj oz. vaš problem, ne moj.
In kot sem po moje že 1000X napisala -zaradi takih bedarij res ne mislim biti histerična. V življenju namreč obstajajo pomembnejše stvari zaradi katerih se lahko sekiraš in ne zaradi takih neumnosti, ki jih klatite nekatere.
To je resnica verjemi mi. Nimam razloga, niti najmanjšega, da bi lagala.