Modetalente
Mislim, da gre za prevaro, raje ne kupujte.
Tudi meni so padle v oči lepe stvari po nenavadno nizki ceni in sem šla malo preverjat in gre za kitajsko firmo, izdelke pošljejo s Kitajske (če jih sploh dobite), dolgo potujejo in jih je zelo težko vrniti ali zamenjati. Ljudje se pritožujejo, da je to, kar so prejeli, popolnoma drugačno od tega na slikah in da je izredno slabih materialov, kakovosti (sintetika namesto bombaža, čisto tanko, velikosti čisto drugačne ipd.). Imajo velike težave s komunikacijo, ker dobivajo samo atomatsko generirane odgovore ipd. Na spletni strani niti nimajo impresuma.
Za artikel, ki je mene zanimal, sem potem s pomočjo iskanja slik (Search Google for Image) našla izvorno stran, kjer neka priznana firma (Sundance Catalog) isti plašček prodaja za 10-krat višjo ceno. Očitno kradejo slike privlačnih artiklov od vsepovsod, potem je pa vprašanje, kaj dobite, če sploh.
Pazite se tudi takih strani z ocenami, kot je spodnja, ker je očitno, da so pozitivne ocene lažne (vidi se po tem, da so vse na isto vižo in zelo splošne, veliko je najvišjih ocen – realne so samo tiste najnižje, tiste si preberite): https://www.sitejabber.com/reviews/modetalente.com
Tu je malce bolj realno: https://www.trustpilot.com/review/modetalente.com
Jao to je čisti nateg! Jaz sem plačala 2 krasna puloverčka, potem pa nisem dobila niti potrdila na email. Kontaktirala sem jih po mailu, dvakrat vljudno, tretjič sem jim zagorzila s policijo – ta service@modetalente.com je edini kontakt, ki ne reagira na nič – ni telefona, ni referenc, nič!!! in mi sploh ne odgovorijo. Ob nakupu na mail nisem dobila nobenega potrdila o nakupu ali številke nakupa, na mojem računu se ni nič shranilo, le da so mi takoj vnovčili vsoto na moji kartici – sem takoj dobila sms na telefon. Tako da me je strah zdaj še za zlorabo kartice, jo grem jutri zablokirat. Pa tako sem pametna, ko druge svarim pred spletnimi prevarami!
Kam naj jih javim, da so goljufi? Kdo ve?
Zdravo,
Tudi jaz bi jih najraje prijavila, pa tudi ne vem kam… Meni so se sicer javili, vendar čakam na eno zadevo že tudi dva meseca (eno sem pa dobila po desetih poslanih majlih). Če bi v osnovi vedela, da so zadeve kitajske, bi si jih raje sama naročila direktno od tam. Mica S je bila pametna, da je tako preverila… Očitno tudi Nemci niso več kar so bili…
Mislite, da je mogoča prijava na kakšno varovanje potrošnikov?
Če berete nemško:
https://verbraucherschutz.de/modetalente-com-antwortet-nicht/
https://www.scamdoc.com/view/12408
Tukaj je seznam sumljivi trgovin (malo nižje na strani).
https://scam.snrk.de/tag/china-shop
Zdravo,
Jaz sem kontaktirala potrošniški center in žal niso bili v pomoč. Dejansko na strani vse deluje, kakor da je nemška… Hoteli so dokaze, da bi lahko posredovali, teh pa žal nimam… Žal mi je samo, ker nas je že tu kar nekaj, ki nismo preverili strani pred naročilom… Hotela sem ukrepati, da se ne bi to pripetilo še drugim, vendar se očitno ne da doseči ničesar…
Ojej, tudi jaz sem očitno nasedla, že sedem mesecev ni naročenih izdelkov, pa tudi vračila denarja. No, ja, priznam, en manjši znesek so po dveh mesecih celo vrnili (na kartični račun, s katerega je bilo v celoti vse plačano)……..Potem so mi pred tremi tedni celo poslali e-mail, naj sporočim, kaj naj mi vrnejo denar, češ, da imajo neke težave in bo trajalo in da naj jim napišem spet številko kartice PayPall, pa seveda tega nisem storila, napisala pa sem TRR, naj vrnejo torej kar na naveden račun. Zdaj me skrbi, če bi lahko morda tudi to zlorabili. Sem jim zagrozila tudi z Interpolom, ampak vprašanje, če to kaj zaleže. Upam, da nisem kaj zafrknila. Sicer ne vem, kaj še lahko naredim. Očitno je žal res vse nateg. Iz Kitajske seveda.
MODETALENTE je čisti nateg. Vse v nemščini, tako da imaš občutek, da kupuješ pri nemški spletni trgovini. Izdelki na fotografijah noro lepi. Cene kar visoke.
Potem pa nastopi razočaranje. Od plačanih 6 izdelkov sem dobila 3 – material poliester, kot za zavese, oblike kot vreče krompirja, izdelava kot da bi šival 5-letnik. Še za v maškare ne. Namesto enega, najdražjega artikla (bila naj bi čudovita jeans tunika z volančki) sem prejela moško srajco. Dveh artiklov nisem nikoli prejela. Še to, kar sem dobila, sem dobila po dveh mesecih. Ko že vse plačaš in čez nekaj časa sprašuješ, kdaj mislijo dobaviti, te obvestijo, da nimajo na zalogi in da bo treba počakati.
Ob pritožbi nisem dosegla nič. Delali so se začudene. Na ZPS-ju ne morejo pomagati, ker podjetje ni iz EU. So mi povedali, da Kitajci snamejo fotografije z ameriških spletnih trgovin, jih objavijo kot svoje in šivajo kar nekaj. Kar sem kasneje prebrala na spletu, ti mogoče uspe vračilo denarja samo preko Pay-Pala – da oni urgirajo namesto tebe. Je pa menda ta spletna trgovina po svetu pod različnimi imeni. Razočaranih kupcev z različnimi zgodbami je ogromno.
Zato NIKAR NE KUPUJTE NA MODETALENTE!
Modetalente spet na veliko oglasuje. Tudi mene so n… Narocila sem dve jopici, ne poceni, zato sem mislila, da je vse v redu. Poslali so mi eno jopico, ki je samo za v smeti, druge nisem nikoli prejela. Placala sem preko Pay Pala in si potem na dolgo dopisovala z njimi, a nicesar dosegla, denarja nisem dobila nazaj nikoli. Na koncu so od mene celo zahtevali , da nasa policija ali inspekcija potrdi, da je to res. Zato-NE ZAUPAJ PAY PALU. Zgleda, da je tudi ta ze kitajski.