Modra Mercator Pika kartica
Sem zdajle na istem. Obstaja družinska varianta. Ti imaš plačilno, mož je pooblaščen in jo ravno tako dobi. Pike so skupne, plačaš kljub temu lahko z denarjem in se ti pike nabirajo. Če bi pa s kartico plačevala oba (vska s svojo), se trga, oz. dobiš potem položnico samo ti, ki si lastnica kartice.
Modra kartica pa ni prenosljiva, oz. jo ima lahko samo ena oseba.
Moja modra pika kartica, se mi je zlomila, dala sem zahtevek, za novo . Prepisala sem tudi gor moje stevilke, modre pike katrice, ki sem jo uporabljala. Na njej je ze nanbranih, kar nekaj pik, iz vasih Mercator trgovin. Zanima me samo, če ob ozdaji , nove modre pike kartice z isto stevilko, se bojo, že pridobljene pike naložile na novo izdano kartico z mojo isto številko!
Hvala vam za odgovor!
Lep pozdrav, Sabina Cvelbar.
Tole pa ni res. Tudi če plačaš s katerokoli kartico, dobiš pike na modro kartico
Enako pa velja tudi za zeleno kartico, s katero pa imate lahko tudi družinsko kartico – to pa z modro kartico ni možno.
Sploh ne razumem, zakaj želite imeti modro kartico, saj ima zelena Pika kartica vse funkcije modre, samo še dodatno možnost plačila z njo.
Modra je le za tiste, ki nimajo rednih dohodkov…
Če torej ne želite nikoli plačevati s Pika kartico, si vseeno pridobite zeleno kartico in dodatne družinske kartice. Tako se pike seštevajo ob vseh nakupih, tudi ob plačilu z gotovino in vsemi drugimi karticami, tudi Maestro (kot gotovina iz računa).
https://www.mercator.si/pika/pika-kartice/