Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek modrica

modrica

Sin se je včeraj popoldan udaril v glavo. takoj sem mu namazala z margarino, vendar se je čez noč pojavila modrica na veki, nad učkom. S čim naj mu namažem, da bo vsaj malo manj vijolično. Jutri gremo na birmo in res ne želim, da bi bilo tako grdo videti. star je 4 leta. hvala

Modrica ne bo izginila, ker jo boš s čimerkoli mazala. To je kri, razlita pod kožo. Dokler se hemoglobin ne razgradi in odstrani, bo pač vijoličasto, zeleno, rumeno in naposled spet normalno. Lahko pa poskusiš prekriti s pudrom.

si napako.Namazala si po nevem katerem nasvetu z margarino.Namazat je treba z maslom.Za vse ki v to ne verjamete probajte!Imam dva mala pobalina in ob vsaki nezgodi z morebitnimi podplutami prakticiram to zadevo.Misija mogoče!Nikoli ne pride do izraza modrica.Vsa čast tistemu ki je to pogruntal!!!

sem že slišala, da je tudi maslo učinkovito, vendar mi vedno namažemo z margarino in še nikoli ni bilo modrice. tudi sedaj je ni na čelu, kamor se je udaril. mi je pa zelo čudno, zakaj ima sedaj modro na učku, ker se tja ni udaril. pa tudi včeraj zvečer je bilo vse o.k., malo rdeče čelo in to je to. danes zjutraj pa takšen revež. bomo jutri poskusili malo prekriti s pudrom. drugače pa sem razmišljala in prišla do zaključka, saj je otrok in tisti, ki imajo otroke, razumejo, tisti, ki pa jih nimajo, naj si pa mislijo, kar hočejo.

Pri padcu na glavo, ko gre za majhnega (kar štiriletnik je) otroka VEDNO, nemudoma šla na pregled zdravniku, nikoli ne veš, otrok ima na glavi kar nekaj let precej mehke kosti in preden se vse skupaj zaraste je precej občutljivo in tvegano, praviš, da ima vijolično in rdeče nad očmi????

Jaz bi šla TAKOJ, zdravniku, kakšna margarina in maslo, ma lepo vas prosim???!!!!!! bi mi mogoče kakšna pametnjakovička svetovala da namažem z Nutello, da bo dišalo, al pa bolje z majonezo? Meni je ta nasvet butast do amena…….

Meni je kozmetičarka svetovala hepan gel. Vendar sem imela modrice po nogah, ne vem, če je v redu v bližini oči ga mazati. Vprašaj v lekarni.

Štirileten otrok se je udaril v glavo in ti svetuješ nek gel? A ste res vse ubrisane al kaj?

Otroka s poškodbo glave je treba obvezno odpeljat k zdravniku, da ga on pogleda!!!!

Ve bi pa marmelade, masla, gele in druge bedarije mazale na glavo???

Da se še enkrat oglasim. Otrok se je butnil v mizo. A zdej ga naj pa k zdravniku peljem? Lepo vas prosim! Lepo sem samo vprašala, če ima mogoče katera kak nasvet. Ampak ne, takoj udrihat! Niti ni čudno, da so potem take vrste pri zdravnikih, če vse takoj letite.

New Report

Close