Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Modrice po telesu brez razloga

Modrice po telesu brez razloga

Po rokah in nogah imam polno modric. Roke me ne bolijo, na dotik malo ampak mi ni jasno zakaj. Nikamor se nisem butnila to dobro vem. Pred par min sem pa se in to v roko tam kjer prej še nisem imela modrice in čez 5 minut se mi je na rahlo pojavila! Res nevem zakaj ampak udarila se res nisem nikamor ker se š predobro spomnim. Je kaj narobe ker se meni zdi da je. Imam po rokah vse plavo me je že sram kaj si bo kdo kaj mislil. lp

Takoj pojdi h zdravniku, da ti naredijo krvno sliko.
Nočem te strašiti, ampak modrice so lahko tudi eden od znakov za levkemijo. Seveda upam, da pri tebi ne gre za kaj tako hudega. Pojdi h zdravniku, da boš brez skrbi. Vse dobro ti želim!

velikokrat gre za alergijsko reakcijo. levkemija je možna, vendar je veliko večja verjetnost, da gre za alergijsko reakcijo ali za začetek kašne avtoimune bolezni.

Si zaužila v teh dneh kakšno tableto? aspirin, lekadol, nalgesin?

Mam tud jest to. Skoz v modricah, ce ne na nogah, potem na rokah. Imam potrjeno trombocitopenijo brez jasnega vzroka. Dala skoz vse preiskave. Nimajo kaj naredit, dobila sem le tablete z zelezom, ki ima komaj kaj veze s prenizkimi trombociti. Pa kontrole krvi na par mesecev.
Pac se navadis s tem zivet. Ti pa moras najprej izvedet vzrok. Morda si le anemicna, morda tako kot jaz, lahko kaj hujsega. Pejt preverit.

sem jo imela, a le do ločitve … potem je bilo vse ok … torej, stari mi je dobesedno kri pil

Lahko pa je nevtropenija. Hitro k zdravniku, da vam pokomentira krvno sliko!

Lp

Neutropenija je zmanjšanje neutrofilcev,kar nima veze z hematomi.lahko je edino tromocitopenija,pri kateri lahko nastanejo podkozne krvavitve,vendar ponavadi drobno pikčaste.

Med možnimi diagnozami je lahko tudi Von Willebrandova bolezen. Pomeni pa motnjo strjevanja krvi.

Pozdravljeni,
tudi sama imam probleme z modricami. Stara sem 20 let in me je prav sram nosit kratke hlače ali kiklice. Zanima pa me, kako lahko oblažim modrice (ki so nastale brez razloga). Rada bi vam naložila sliko, vendar ne znam,
Lep pozdrav,
Mojca

Morda gre za mongolske modrice, ki pa niso nevarne. Pokaži zdravniku.

http://www.pulsonline.rs/data/images/2016-06-10/84700_13413307-529439237256263-72070489-n_af.jpg?ver=1465572972 moje noge so podobne takšnim modricam, ki jih je več na predelu golenice.

Ne sprašujte na forumu. Opogumite se in spokajte do zdravika po diagnozo. Srečno!

Predlagam takojšen obisk pri zdravniku in odvzem krvi. Možna je idiopatska trombocitopenija. Odvzem krvi bo takoj marsikaj razjasnila in potem bodo padle odločitve za naprej. Srečno!

Pred več kot 10 leti sem bila tudi jaz cela v modricah. Brez kakršnega koli vzroka. Res je izgledalo, da me mož pretepa in na veliko so me spraševali kaj za vraga je z menoj. Trajalo je mesec ali dva in v vseh teh letih se težava ni nikoli več povrnila. Sama še danes ne vem, kaj mi je bilo razen tega, da je res neprijetno. Ni pa trajalo tako dolgo, da bi šla k zdravniku. Tako, da mogoče tudi pri avtorici, če s drugače počuti dobro ni nič resnega. Seveda pa je dobro za vsak primer iti k zdravniku.

Duhovi so te pretepli. Vprašaj se zakaj?

New Report

Close