Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Mogoče veste zakaj sindikati ne poskrbijo za delavstvo…

Mogoče veste zakaj sindikati ne poskrbijo za delavstvo…

…, vendar si vodstva sindikatov radi izplačujejo nenormalno visoke plače.

Dej, benaflek, navedi konkretne podatke, da bomo lažje debatirali. Kateri sindikalni voditelji, kakšne plače? O tem je nekaj natolceval že Tomaž Štih, pa je pri natolcevanju tudi ostalo.

Jaz dam Semuliču 7€ na mesec, ti pa 5€ v cerkveno škrapco na teden. Kam gre moj sindikalni denar vem, kam gre tvoj cerkven veš ti.

Torej, kaj bi pravzaprav rad ?

Proti povečanju minimalne in zajamčene plače je vlada, sindikati se zavzemajo za povečanje.

Vse ostalo pa so večkratniki teh dveh osnov.

Tukaj je problem vlada, ki problema nizkih plač ne rešuje, temveč se preganja z vsemi: novinarji, opozicijo, skladi z bahamov in zdaj na koncu še s tajkuni.

Pravzaprav bi mene resnično zanimalo, kam gre tvojih 7€ na mesec (in še mnogo drugih), ki jih nameniš sindikatu. Če ni “vojna tajna” bi lahko povedala. Ker menda veš.

sploh ni nobene tajna (kot je tajna RKC, nihče niti ne ve koliko denarja se zbere).

v brskalnik Vtipkaj, članarina- sindikat, pa si boš lahko ogledal celo morje podatkov, kam gre ta članarina, je preveč, da bi naštevala.

Ja, kva bodo pa pol delal? Dej zbud se! Sindikat hudičev slabo skrbi za delavce.

Tipkam, tipkam, tipkam… berem, berem, berem… same pravniške puhlice in nič konkretnega KAM gre tvojih 7€. Le o tem je govora, da se “delovanje sindikata financira s članarinami”. Če imaš ti kakšen bolj uporaben link, bi bil res vesel. Hvala.

ajd, naj ti bo.

pojdi na stran SVIZ.

3,5€ gre v blagajno sindikalne enote. Iz tega vira pridobim pravico do cenejših kart za smučanje ( 15 € dnevna karta za Krvavec),poleti imamo brezplačne karte za kopanje v bazenu. Vsako leto imamo 1-2 brezplačna izleta. Božiček nam je prinesel vrednostni bon.

3,5€ gre v blagajno republiškega odbora. Ti mi omogočajo cenovno zelo ugodno počitnikovanje v apartmajih na morju. Ob večjih nesrečah lahko član dobi solidarnostno pomoč (4000 € je dobil sodelavec ob zadnjih poplavah). Dobimo brezplačno pravno pomoč ( lani je preprečil prodajo 8 sodelavcev drugemu delodajalcu).

Skratka, naš sindikat trenutno dela dobro. Zaradi povedanega me sploh ne moti, da 3 profesionalci na sedežu sindikata vsak mesec nesejo domov kar zajeten mošnjiček s plačo.

New Report

Close