Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Moj dojenček dobiva štrleča ušesa

Moj dojenček dobiva štrleča ušesa

Stara je 9 mesecev in ima štrleča ušesa.

Ob rojstvu ni imela štrlečih, zdaj pa so kar precej. Problem je v tem da si jih med spanjem vedno sproti zaviha ko premakne glavo. Če to opaziva ji ušesa popraviva, vendar tega vso noč ne moreva početi.

Ima kdo kakšno idejo kako naj ji pomagava, da si ne bo vihala ušes in s tem še bolj krepila klempavost? .

Klempavost?

Tvoj otrok je klempav, ker ima štrleča ušesa? Ja, bože a ne, kaj pa zdaj ko ne bo popoln?

Jao, dejte no nehat s takimi.

…da prijateljica od ene monovke za to uporablja sekundno lepilo?

Če ima kdo kakšen uporaben nasvet bom vesela. Ja, srečna sem da je moj otroček zdrav, srečna do neba, ampak zakaj bi moral imeti štrleča ušesa, če obstaja način da se to prepreči.
Če ga kdo ve, bom vesela če mi ga pove…

da jih eni lepijo s mikroporom. Drugače se pa da to popravit pol, ko bo večja, če jo bo motilo. Lahko pa ima dolge lase. Kaj pa reče zdravnik?

Mah bedna tema, ampak če že, kaj pa če ji daš preprosto kapico na glavo. Vem da je vroče ampak mogoče ena rešitev bi to bila.

…trakec…

ušes nima štrlečih, ker se ji spodvihajo, ko premakne glavo, pač pa ima tendenco imeti štrleča ušesa. Če bi bilo res, kar govoriš, bi vsem dojenčkom ušesa štrlela, pa jim ne. Res se pa ne vidi, ko je dojenček še majhen, prihaja do izraza potem. Torej nobeno lepljenje in ostalo ne bo pomagalo, samo operacija pozneje.

Žal nimaš kaj storiti. Tudi moja ima eno uho bolj štrleče, ampak se tolažim, da ima itak dolge lase. Da ne bi res poskušala s kakšnim lepilom ali selotejpom. 🙂

Nekoč smo mogli vsem dojenčkom in čez dan in čez noč dajat kapice gor pravzaradi tega.Pa so ušesa bila kot treba.Pri tem tazadnjem,ki je rojen deset let kasneje pa so odsvetovali kapo in ima isto ušesa kot tvoja mala kajti vedno,ko spi si obrne uho naprej poporavim nazaj pa je isto.Ne moreš nič razen,če res začneš kapo dajat gor tako tanko.

Ha ha ha, cela generacija ljudi brez štrlečih ušes? Sori, samo tole je pa res naivnost brez primere (da ne uporabim krepkejšega izraza).
Nepravilnosti pri uhljih se da deloma popraviti prvi mesec ali dva, ko je hrustanec res še čisto mehak, pa še to ne štrljenja, ampak recimo, če je uheljček čudno zvihan. Tako da se zdaj lahko na trepalnice postavljaš, pa bo hči imela štrleča ušesa.
Za tolažbo: mogoče se bo pa sčasoma pojavila še kaka hujša lepotna napaka, pa te ušesa sploh ne bodo več motila.

Ne se skirat, saj jih ima tud Jerca Legan pa je vseeno dobila Cvikla 🙂

Hehehe Jercaaa :))))))))))))

Prav gotovo je kriva neuporaba kape, ja. Svašta.

Veš, včasih so ljudjem spuščali kri ….

Najbolje, da ima stalno naušnike, da ne boš videla klempavih ušes.

Džis, ene pa ste ene kokoši.

Moj partner je imel taka ušesa dolgo nekje do 20-ga leta baje potem pa ga je res motilo in je šel na en poseg so mu nekak odzadaj odrezali in nategnili zanaj kožo pa zašili in od takrat je v redu.Tak,da če nekoga res tole strašno moti se da odpravit z posegom.

Žal se zdaj ne da nič storiti, do otrokovega tretjega meseca ko so učesa še čisto mehka se nosi trakec za lase in to res pomaga ampak po tretjem mesecu pa ušesa že ojačajo so bolj trda in že imajo svoj položaj tako da se takrat žal ne da nič storiti. Baje je pa do 18. leta starosti ta operacija ušes brezplačna tako da če jo bo to zelo motilo se potem lahko odloči sama za operacijo. Bolje to kot da je celo življenje nesrečna zaradi ušes in nosi dolge lase in trpi ker si ne more zvezati las v čop ali imeti kakšno frizuro da se ušesa vidijo.

Jaz si pa mojega sinka sploh ne predstavljam, če mu ne bi ušeska malo štrlela :))) Je prav lušten tak kot je.

ma kje si ti vidla, da njemu štrlijo ušesa???

Jaz sem pa dejansko enkrat brala eno študijo, kjer so potrdili, da je ena metoda lepljenja ušesk pri otrocih dejansko bila uspešna pri zmanjševanju štrlenja ušes… Tako da se tista fora z mikroporom ali pa s kapico niti ne zdi tako neumna, če dobro premisliš… Vsekakor boljše kot OP.

Po drugi strani pa se vprašaš, kako bo kasneje vplivalo na otroka, če bodo že starši preokupirani z njegovimi štrlečimi ušesi. Moj otrok mora bit popoln… brez šrtlečih ušes, najlepši, najpametnejši, oh in sploh. Potem pa ratamo neki naduteži ali pa zafrustiranci, a ne?!

Sicer so to ze res stari posti, pa vendar, zenske grozne ste, res katastrofa kako se obnasate. Spravljate se na mamico ki zeli zgolj nasvet in jo imate za neumno, ceprav ste same s svojimi zanicevalnimi sporocili dosti vecje koze.

Berem komentarje in se čudim kako ste lahko zlobne da ne uporabim slabše besede, ker bi si jo zaslužile, za takšne ženske. Vprašala vas je za nasvet če imate napišite če nimate se ugriznite za prste, si boste naredile uslugo pa se mogoče naučile česa.

Takšnim kot ste vi bi bilo treba zalepiti prste in usta pa bi bil svet oz Slo lepša.

Odgovor na objavo uporabnika
Klempo:, 21.08.2009 ob 21:20

Če ima kdo kakšen uporaben nasvet bom vesela. Ja, srečna sem da je moj otroček zdrav, srečna do neba, ampak zakaj bi moral imeti štrleča ušesa, če obstaja način da se to prepreči.
Če ga kdo ve, bom vesela če mi ga pove…

PRav imas da ti ni vsen

Itak vidis kako so troc vzgojeni da zbadajo.

Tanko kapico ki se zaveze pod brado. Sej zdej ni vroce ona se bo pa tud pocutila bolj varno.

Ce pa bo imela klempave usi. Pa racuni da ji das za 18let denar da ji uhe popravijo.

Odgovor na objavo uporabnika
Imam sina vago22, 10.01.2023 ob 13:53

PRav imas da ti ni vsen

Itak vidis kako so troc vzgojeni da zbadajo.

Tanko kapico ki se zaveze pod brado. Sej zdej ni vroce ona se bo pa tud pocutila bolj varno.

Ce pa bo imela klempave usi. Pa racuni da ji das za 18let denar da ji uhe popravijo.

MA idite u kurac s starimi posti

bo pač sla na operacijo…

New Report

Close