Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek moj jedilnik

moj jedilnik

Sem noseča in ker mie je slabo moram nujno vsaki dve uri nekaj pojest. Mislite, da je moj jedilnik ok ali pojem preveč:

– zajtrk ob 6: navadni jogurt in pol kosa kruha
– malica ob 9: jabolko
– ob 12: kos kruha in sir ali navadni jogurt
– ob 14: jabolko ali banana
– doma ob 17- včeraj malo makaronov in golaža ter zelene solate
– ob 19- govejo juho, saj mi po njej ni slabo in pomarančo

Moram jesti vsaki dve uri, ker drugače mi je še bolj slabo kot ponavadi. ne prenesem pa nobene sladkarije. Vmes pa kakšen prepečenec še pojem. Bojim se da se prekmalu zredim zarati vse te hrane.
Če imate kakšen dober jedilnik za nosečnico se priporočam.

Meni osebno se tole našteto ne zdi vseskupaj nič, sorry. Skratka, bi rekla, da premalo.
In če boš že zdaj razmišljala o “zrediti se prehitro”, boš do konca nosečnosti vsa napsihirana. Jej, kar ti pač paše, vsaj dokler trajajo slabosti, potem pa po pameti in zavedaj se, da s tem, ko boš v višji nosečnosti jedla premalo, boš škodila najprej zelo sebi, potem pa tudi otroku (v začetku nosečnosti niti ni tako zelo pomembno).

jaz osebno nisem pri nobeni nosečnosti niti za malo spremenila načina prehranjevanja, niti vsebine, pa sem vsakič se zredila za 22 kg. Ok, priznam, prvič sem tako paniko zagnala,m ko sem po 2 mesecih kazala +10 kg, da sem se lotila “hujšanja”, pa vseeno kg niso šli dol oziroma se niso ustavili v naraščanju. Potem sem odnehala. Sem pa bila pred zanositvijo malo presuha in bi znalo to biti razlog. Po porodu par mesecev teža ni šla dol nič (razen kar sem pač porodila in izlulala), po 5 mesecih v parih tednih popolnoma vse.

Hrane gotovo ni preveč. Pogrešam pa več zelenjave. Jej kvalitetno hrano z veliko vitamini in minerali.

Po moje je tole kar v redu.
Jej pač čim več sadja in zelenjave in zdrave hrane – saj veš…

To je vse lepo in prav, samo meni pa sploh ni bilo slabo, jedla sem kar normalno, samo kaj, ko je meni smrdelo vse kuhano, zdravo…
Jaz sem jedla večina hitro hrano, McDonalds mi je bil zakon, pa ga drugače ne maram.
Kar se tiče juh, čorb, kaj prav kuhanega, tega pa nisem smela niti zavohat, kaj šele da bi jedla.

Ja mene je prav skrbelo kako bo, samo ni šans da bi zdravo jedla. Sadja itak ne jem, ga nikoli nisem in tudi ne med nosečnostjo. Edino zelenjavo obožujem: vse po vrsti, pa je med nosečnostjo tudi nisem dosti pojedla.

Pasalo mi je skratka vse kar je nezdravo: ocvrto, na hitro…

No sladkega tudi ne jem, niti nisem med nosečnostjo. Zredila se nisem dosti, bila sem suhcana, razen trebuha. Pa po nosečnosti sem bila že tretji mesec lažja za 5 kg kot pred nosečnostjo – absolutno presuha.

Tako da vidiš, čisto odvisno od ženske. Od tega kaj ji sploh paše, do tega koliko je nagnjena k debelosti.
No, otrok je zdav kot dren, rodil se je z normalno težo in normalno velikostjo: dokler ni šel v vrtec ni imel niti vročine, pa je zrastel na hamburgerjih 🙂

Meni se vse skupaj zdi zelo malo. Zdaj ne razmišljaj o postavi, shujšala boš po porodu brez problema, če boš jedla tako kot si sedaj napisala

Nisi dobro prebrala. Slabo ji je, zato tako je.

Meni se zdi o.k, mogoče (če ti gre dol) kakšen košček mesa, kakšno zelenjavo. Ti je po vsem slabo?

jst sam prazno hrano vidim na t ojmu jedilniku…
dej kej konkretnega gor…
jogurt.. to je prazna hrana, vsaj za mene…

Do konca nosečnosti ti predlagam, da dodaš še kaj. Morda pusto belo meso, ribe, lahko tudi v solati. Pa kaksno stročnico. Suho sadje, čežano, kompot….

V bistvu me ni strah kilogramov, samo sem zelo zelo napihnjena, šele v 7 tednu in imam že čisto izbočen trebuh. Sem mislila, da zaradi neprave hrane.

Obožujem zelejavo, zelene solate imamo letos doma že na vrtu, dobila sem kislo zelje pri stari mami, kjer imajo kmetijo, obožujem paradižnik, kumare……, ampak mi je slabo po vsem tem kar jem. Včasih tako, da komaj zdržim v službi.

Pa še skos nekaj grickam in se mi zdi da bodo v službi že kaj posumili prekmalu. Saj sem rekla, da ne povem do konca 3. meseca.

Drugače imam seda 169 cm in 56 kilogramov. Za tako postavo pa se kar trudim. Sem tudi dokaj aktiva, sedaj pa nič ne morem ker mi je slabo.

Mi pa paše goveja župa z rezanci in goveje meso. Če zavoham kaj ocvrtega oz. pohanega ne morem vase spraviti nič ker mi že smrdi.

Se mi je zdelo, da si na začetku. Zelo verjetno bo že čez nekaj tednov boljše. Do takrat pa testiraj. Predvsem pa pazi, da dobiš dovolj tekočine. Vse ostalo bo dete dobilo iz tvojih zalog.

Glej ne obremenjuj se ali poješ preveč. Vsaj med nosečnostjo si privošči 🙂

Moji koščeni sodelavki je nosečnost zelo lepo pristajala, ker je postala lepo polna.

Nisi dobro prebrala. Slabo ji je, zato tako je.

Meni se zdi o.k, mogoče (če ti gre dol) kakšen košček mesa, kakšno zelenjavo. Ti je po vsem slabo?[/quote]

Njo skrbi, da se bo zredila, zato je tako malo. Preberi še enkrat.

Napihnjenost je normalna za prvih par mesecev in ja, gre za napihnjenost zaradi hormonov, ne pa zaradi debelosti ali velikosti plodu (ki je v bistvu še ni). Do 3 meseca bo napihnjenost izginila. Je hecno, meni je smrdelo in mi povzročalo slabost čisto vse razen goveje juhe (ki pa je sicer niti nimam preveč rada). Drugače pa, ješ premalo.

Jaz sem tudi mislila v službi čakat 3 mesece, pa sem potem nekaj bila na bolniški (min. karvavitve), nato so mi pa v službi še hlače na riti počile (od same napihnjenosti), tako da sem potem kar povedala.

Ni me strah, da se bom zredila, ampak da se bom že na začetku zredila preveč.
Vsaka nosečnica se zredi in so prav luštne.

Poskusila pa sem vso hrano in mi včina hrane povzroča slabost.
Mogoče takoj ko jem ne, mi kaj celo diši. Po nekaj minutah pa mi je že slabo, čeprav hrana ni v velikih količinah.

Je pa mogoče res to, da bi pojedla veliko več zelenjave im mesa če bi mi pasalo (že 14 dni nisem jedla salame, enkrat sem edimo pojedla pašteto brez kruha).

Prek kratkim sem sicer žal spontano splavila in se sedaj komaj sestavljam, vendar sem imela praktično identične težave. Ker pa je bila to moja tretja nosečnost, se s tem nisem več obremenjevala, saj zadevo že dobro poznam. Vsakič sem prve tri mesece pošteno bruhala, celo tako močno, da sem morala v bolnišnico na infuzijo za en teden. Jedla sem pač le tisto kar mi je pasalo, pa verjemi ni bilo nič narobe z otrokoma. Dobro, sedaj v tretje je bilo izgleda nekaj fejst narobe, vendar ne zaradi hrane. Jej tisto, kar ti ne povzroča slabosti, pametno prehranjevanje boš vključila po treh mesecih, sploh pa otrok tako počrpa pri mami kar rabi! Kar pa se tiče kg je pa tako, da je zelo malo takih ki ostanejo močne po porodu. Če vključiš “vozičkanje” z dolgimi sprehodi (vsaj 2 uri v kosu), dojenje, po kakšnih dveh mesecih pa tudi malce bolj pazljivo ješ (tu mislim predvsem zdravo hrano brez sladkarij), boš kmalu brez vseh pridobljenih ali pa celo še kakšnega manj.
Uživaj v nosečnosti, kljub drobnim težavam, predvsem pa se ne sekiraj zaradi teže, kajti vse se da potemzrihtat. Meni je žal preostala le še slikica iz UZ.

med, maslo, marmelada?

Moj jedilnik v nosečnosti je zgledal približno takole: zjutraj 2 piškota ali kruh z marmelado ali jogurt za kosilo nr krožnik testenin, meso,ribe in sloata ter proti večeru kakšno sadje. Enostavno mi je bilo stalno slabo in nisem imela apetita, še to kar sem pojedla, sem se silila. Zredila sem se niti 4 kile, vendar pa je bila hči izredno drobna, celo nosečnost so me strašili in zato ti prioročam, da se ne obremenjuješ s kilažo, ter da ravnaš tako, da bo najbolje za otroka, pa četudi to pomeni, da se malo posiliš.

New Report

Close