Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Moj jedilnik

Moj jedilnik

Imam 168 cm in 61kg. V prihodnjem mesecu bi rada izgubila kaksnih 3 do 5 kg. Ali je spodnji jedilnik ok?
Zajtrk- zeleni caj, 2 vmesani jajci z dvema sampinjonoma (ki sta mi ravno ostala, ponavadi jih dam vec), in z eno rumeno papriko
Malica-ena banana
Kosilo- dva puranja zrezka in skleda domace zelenjave z vrta (paradiznik, kumare, paprika). Na koncu se eno jabolko da sem pregnala zeljo po sladkem
Popoldan spet kaksna banana, jabolko
Za vecerjo se kak puranji zrezek in brokolijeva juha (brez krompirja in smetane)

pol afrike bi s etm nafutrala.

Banane zamenjaj s sezonskim sadjem, zdaj ga je na tone. Pa meso 1x na dan je dovolj.

Dve banani na dan sta prevec? Morate vedet da sem kronicni odvisnik od sladkorja, ki sem vcasih za zajtrk pojedla 5 palacink z nutelo, cez dan 2x sladoled, sploh poleti, ce se mi je zvecer zalustalo sem si se kaksen soufle sla spect 🙂 ok, meso omejim in ga za vecerjo ne bo. Lubenica je ok, namesto banane?

Preveč sladkorja imaš na jedilniku. Lubenice so ravno tako polne sladkorja kot banane.

Kako prevec sladkorja? Dve banani in dve jabolki sta prevec sladkorja?

Kaj pa športanje? Fitnes, tek, kolesarjenje….. Ker s tem jedilnikom ne bodo šle kile dol.

Trije puranji zrezki na dan?

Zrezki so majhni, en je velik priblizno tako kot stisnjena pest (moja). Manj pac ne morem pojest, ker bi bilo ze stradanje. Vsak dan grem pes v sluzbo in nazaj (20 min v eno smer), v sluzbi sem veliko na nogah, nekaj casa tudi presedim. Obcasno hodim tec, do 5 km, fitnes niti pod razno, za vikend grem veckrat v hribe.

Lubenica naj ti nadomesti pijačo. Ja je sladka, bo pa mogoče pomagala da ne ješ drugih sladkarij. Sadje je varka. Je zdravo ima pa veliko kalorij zaradi sladkorja. Jej kakšna jabolka, če jih imaš doma. , veliko zelenjave. Če si do sedaj pojedla veliko sladkarij in jih črtaš, pa še športaš bi moralo it dol.

Mene bolj zanima, če kaj športaš?
Imam frendico, ki je tud imela ca 5 kg preveč, vsaj tako je sama trdila, je začela z mano tečt vsak dan, parkrat sva šle skup v fitnes in so šle kg dol brez da bi si delala kakšn posebn jedilnik. Aja, predlagala sm ji, naj zjutri je kot kralj, kosilo kot princ in večerja najpoznej okol 18h kot berač. Nasveta se je držala, se začela gibat in je šlo.

Ups, sm vidla da tečš 😉

Imam frendico, ki je tud imela ca 5 kg preveč, vsaj tako je sama trdila, je začela z mano tečt vsak dan, parkrat sva šle skup v fitnes in so šle kg dol brez da bi si delala kakšn posebn jedilnik. Aja, predlagala sm ji, naj zjutri je kot kralj, kosilo kot princ in večerja najpoznej okol 18h kot berač. Nasveta se je držala, se začela gibat in je šlo.
[/quote]

Ja, južna ti me pa zmeraj nasmeješ;)). Od kje si prepisala tisto o kralju, beraču?…))).
No, saj nekaj je na tem. Za hujšanje se seveda briše kralja;)). Jesti je treba 3-5 obrokov dnevno in to lahkih, količinsko revnih.
Vse , kar je kje napisano, ni primerno za vsako situacijo.

Kronični odvisnik od sladkarij? Si preverila možne vzroke za to tegobo? Zdravo telo namreč ne hlepi po cukru ;).

Pojedla sem res ogromno sladkarij in oh-jev. Ne morete se mislit koliko testenin s smetanovo omako sem si naredila za vecerjo, da je moj kar debelo gledal. Na sreco imam dobro presnovo, saj vec kot cez 61 kg nisem sla. Tako, da mislim, da bo slo, tudi ce pojem dve banani in tri puranje zrezke.

[/quote]

Ja, južna ti me pa zmeraj nasmeješ;)). Od kje si prepisala tisto o kralju, beraču?…))).
No, saj nekaj je na tem. Za hujšanje se seveda briše kralja;)). Jesti je treba 3-5 obrokov dnevno in to lahkih, količinsko revnih.
[/quote]

Sej to je fajn, ane? Smeh je pol zdravja.
Drugač pa lej, to sm večkrat slišala in kar slišm, si tud kr velik zapomnim 😉
Zame to sicer ne velja, ker jaz zjutri ne jem, jem pa potem večkrat po malem in večinima zadnji obrok nekje okol 18h, včasih pa tud ob 21h al pa še kasnej.
Ta frendica pa je še dandans navajena, da je že takoj, ko vstane in to kr obiln zajtrk, potem pa še večkrat čez dan, zato sm ji to svetovala.

Ne vem, najbrz mi je prislo v navado, doma je bilo zmeraj veliko sladkarij, kot osnovnosolka sem veliko brala in zraven pac zmazala se kaksno cokolado. Kasneje v gimnaziji in na faksu, ko sem se ucila je pa tudi bilo fino vedno nekaj sladkega mleti zraven.

Saj ni fora toliko v velikosti zrezkov, kot v tem, da ne mores samo purana natepavat dvakrat dnevno.

Tvoj jedilnik je, oprosti, butast. Ne samo, da take diete ne bos zdrzala, tudi shujsevalna hrana to dejansko ni.

Ce resno mislis, zastavi z nule. Ne s predpostavko tega, kaj rada jes, pa potem samo crtas ven makarone in kruh in je to kao dieta.

[/quote]

Zame to sicer ne velja, ker jaz zjutri ne jem, jem pa potem večkrat po malem in večinima zadnji obrok nekje okol 18h, včasih pa tud ob 21h al pa še kasnej.
Ta frendica pa je še dandans navajena, da je že takoj, ko vstane in to kr obiln zajtrk, potem pa še večkrat čez dan, zato sm ji to svetovala.
[/quote]

Zajtrkuj kot kralj, kosilo jej kot meščan, večerjo kot berač.

[/quote]

Zajtrkuj kot kralj, kosilo jej kot meščan, večerjo kot berač.
[/quote]

Ja no pa naj bo meščan.

Saj ni fora toliko v velikosti zrezkov, kot v tem, da ne mores samo purana natepavat dvakrat dnevno.

Tvoj jedilnik je, oprosti, butast. Ne samo, da take diete ne bos zdrzala, tudi shujsevalna hrana to dejansko ni.

Ce resno mislis, zastavi z nule. Ne s predpostavko tega, kaj rada jes, pa potem samo crtas ven makarone in kruh in je to kao dieta.
[/quote]

Zakaj butast? Meni se ne zdi tako slabo. Daj malo konkretneje pokomentiraj.

[/quote]

Zakaj butast? Meni se ne zdi tako slabo. Daj malo konkretneje pokomentiraj.
[/quote]

Zato, ker ni ne tic, ne mis.

Obstaja vec prehrambenih ideologij, s pomocjo katerih lahko clovek shujsa (oz. naj bi). Od nizkokaloricne prehrane, paleo, vege, clean eating, montignaca,…

Se ne mislim opredeljevat o tem, katera je boljsa, to mora vsak zase ugotovit. Ampak ta konkretni jedilnik ni pa nic od tega. Prevec cukra, nobenih zdravih mascob, nic vlaknin, samo pac zitarice so izkljucene.

Ce bo tako jedla, bo v treh dneh sestradana in bo sla s kilami se gor zaradi posledicne pozresnosti.

Ne mores samo skenslat kruha in makaronov, je treba to nekako nadomestit

Preveč cukra? Iz banan in jabolka?

Kako nič vlaknin, če pa je rekla šampinjoni, paprika, brokoli?

Ma dajte ga srat s tem strašenjem o sadju, sadja lahko mirno poješ toliko ali še več, če ti paše. Je zdravo in koristno, kalorično pa sploh ne toliko, ker ima veliko vode.

Za zajtrk ali kosilo dodaj kakšne polnozrnate žitarice, organizmu so nujno potrebne in niso takšen bavbav, kot ljudje radi strašijo.

Za večerjo pa jaz priporočam samo zelenjavo, lahko tudi v večjih količinah. Surovo (solate), kuhano, juhe, na žaru… Kakorkoli ti pač paše. Lahko pa začneš z zelenjavo in mesom, če ti bo lažje, in potem sčasoma meso opustiš.

Z 90 dnevno locevalno dieto sem v enem mesecu izgubila 8 kg.

New Report

Close