Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Moj jedilnik

Moj jedilnik

Bravo, čestitam! A si imela veliko viška, da je šlo toliko dol v enem mesecu?

Z 90 dnevno v 30 dneh? To se pa logično ne izide. Bučke.

[/quote]

Izgubiti sem morala 10kg. Iz 70 na 60:)

[/quote]

Zakajpa ne? 90dnevna se pač reče dieti, kjer ne kombiniriaš OH in bejakovin, za zajtrk je vedno sadje itd. Če reeš 90 dnevna, se točno ve, katera dieta. In seveda jo lahko imaš le 30 dni. Ali pa 3, če prehitro obupaš :)))))

[/quote]

Izgubiti sem morala 10kg. Iz 70 na 60:)
[/quote]

thx, fino je to prebrat.

[/quote]

Verjames, da mi je cisto vseeno kaj se tebi izide in kaj ne. Meni se je izslo pa ce si ti nevoscljivka ali ne:)

Premalo kvalitetnih sestavljenih oz. kompleksnih OH – npr. polnovredna žita …

Premalo kvalitetnih rastlinskih beljakovin – npr. stročnice.

Premalo vlaknin.

Preveč mesa in živalskih beljakovin.

Atkins (izumitelj paleo) je umrl zaradi … ? Poguglaj.

Premalo pestro hrano imaš.

Pri 23. letih sem imela tle nekje mere in če sem hotela imet manj kg, sem jedla nekako takole:
– zajtrk: kako sadje ali jogurt, pa bela kava
– kosilo: ena mini porcija, kar so jedli ostali (npr. šefla juhe, pa 2 domača slivova cmoka ali npr. v nedeljo: šefla goveje juhe, za 3 žlice praženega krompirja, za dlan govedine in solata)
– večerja: največkrat skodelica mleka
Pila sem samo vodo, sladoleda nisem jedla, alkohola nisem pila…

20 let kasneje imam precej več kg, jem vse, kar mi paše, vseeno pa gledam na količino.
Pijem pa še vedno pretežno vodo.

hmm … tako nekako ja. LE da je vseeno, kdaj je obrok. Jem tudi – skoraj – pred spanjem. Količinsko pa nekako tako kot si navedla.

Moja sestrična je bila tud kr mal preveč debela. Sm jo vidla po kakšnih 2 letih in je kr orng shujšala. Jo vprašam kako ji je to ratal in je rekla, da je vse tako kot je prej jedla, se ničemur ni odrekla razn sladicam in sladkim pa gaziranim pijačam, da pije sam vodo in nič druzga. Aja, pa mal več je začela hodt na sprehode.

Vam se zaupam danasnjega, da vidim kaj boste skritizirali:
– zajtrk: polnozrnata zemlja, avokadov namaz, paradiznik
– malica: banana
– kosilo: spinacne testenine s tuno in paradiznikom, solata s papriko, cebulo, paradiznikom, kumarami
– malica: orescki, jabolko
– vecerja: zelenjavna juha (grah, korencek, brokoli, cvetaca)

Okrog 9 bom sla tect za kaksne pol ure.

in koliko je to manj od tvojega običajnega jedilnika? Če je manj, bo uspešno, če ne oač ne.

Avtorica, nimaš preveč sladkorja. Jedilnik je v redu. Ne boš lačna, telo bo dobilo dovolj hranljivih snovi in ne boš imela želje po sladkem. Od sladkega sadja se ne boš zredila.

Žitarice niso tako nujno potrebne. Esencialne sladkorje sladkorje dobi v nepredelanem sadju in zelenjavi, pa semenih.

Tole pisem res cisto dobronamerno. Mirno prezri, ce te zivciram.

Polnozrnat kruh je brezveze kupovat. Ce se ze trudis, vzemi raje pirinega, ovsenega ali kaj podobnega.

Hvala vsem za nasvete!

Tole pisem res cisto dobronamerno. Mirno prezri, ce te zivciram.

Polnozrnat kruh je brezveze kupovat. Ce se ze trudis, vzemi raje pirinega, ovsenega ali kaj podobnega.
[/quote]
Pa se utemeljitev prosim?

Vprasaj starejse sorodnike kaj in koliko so jedli pred 60, 70 leti. In koliko so prepesacili vsak dan. Zacuda so imeli takrat v povprecju precej manj kilaze brez locevalnih diet, paleo, vegan, niso gledali na OHaje. sadja se niso bali kot vrag kriza in ceprav niso hodili na fitnes.

Zdaj je drugačen način življenja in posledice so tu. Če sediš 8-10 ur v službi, nimaš časa pešačiti še nekaj ur.

Zakaj butast? Meni se ne zdi tako slabo. Daj malo konkretneje pokomentiraj.
[/quote]

Zato, ker ni ne tic, ne mis.

Obstaja vec prehrambenih ideologij, s pomocjo katerih lahko clovek shujsa (oz. naj bi). Od nizkokaloricne prehrane, paleo, vege, clean eating, montignaca,…

Se ne mislim opredeljevat o tem, katera je boljsa, to mora vsak zase ugotovit. Ampak ta konkretni jedilnik ni pa nic od tega. Prevec cukra, nobenih zdravih mascob, nic vlaknin, samo pac zitarice so izkljucene.

Ce bo tako jedla, bo v treh dneh sestradana in bo sla s kilami se gor zaradi posledicne pozresnosti.

Ne mores samo skenslat kruha in makaronov, je treba to nekako nadomestit
[/quote]

Joj, Leleee, kaj pa kvasiš? OK, puran 2x dnevno mogoče res ni najboljša izbira, sicer pa je jedilnik popolnoma v redu. Avtorica je posebej beljakovine in posebej ogljikove hidrate, kar je najboljša možna izbira. Cukra nima nobenega, tisti, ki je v sadju, pa je koristen.

Jedilnik je cisto ok, ce tako jes en dan. Te ne bo pobralo od tega. Ampak dieta mora bit zastavljena kot stil prehranjevanja, ki je dolgorocno vzdrzen. Vse ostalo ima bumerang efekt.

Zato to, da “ne jes cukra” sploh ni odlocilnega pomena.

Se glede PZ kruha: glede na to, koliko drazje ga v stacunah prodajajo kot belega, pozitivni ucinki tega ne upravicujejo. Se sploh zato, ker imajo t.i. polnozrnate zemlje se vedno znaten delez bele moke. Ce doma peces, je drugo.

Zdaj je drugačen način življenja in posledice so tu. Če sediš 8-10 ur v službi, nimaš časa pešačiti še nekaj ur.
[/quote]

Meni je jasno, da je moja mama v tistih letih delala 10 ur 6 dni na teden, oce pa 8 ur, prav tako 6 dni na teden. V cem je razlika?

Sicer se ti vidi, da si novodoben otrok. Niso pesacili se nekaj ur, ampak so sli v sluzbo pes ali s kolesom in po opravkih pes, danes imajo pa vsi avto privezan na rit, vkljucno z mano. V tem je razlika, ne v stevilu ur na delu.

Nisem novodoben otrok, mogoče sem starejša od tebe, zato vem, kako se je način življenja spremenil. No, zakaj se pa ti voziš z avtomobilom? Zakaj ne pešačiš v službo, v trgovino? Ti jaz povem – ker nimaš časa! Življenje je zdaj postalo hitrejše in nikoli več ne bo tako, kot je bilo včasih, zato se je treba ozirati naprej. Tudi ti ne moreš živeti na star način, zato tega ne pričakuj od drugih.

Prevec domnevas. V sluzbo se vozim z avtom, ker nimam javnega prevoza. 20km v eno smer s kolesom je pa za moje uniceno koleno le malo prevec.

In zivljenski tempo je tak, kot si ga naredis.

New Report

Close