moj mož ne govori
kaj storiti, 05.12.2024 ob 14:03
Ko med nama pride do konflikta, moj mož ne govori…obnaša se kot da me ni, noče se pogovoriti o problemu…popolnoma se zapre vase in me ignorira.
Je to psihično nasilje?
Še kdo takšen?
Kaj storiti?
Nasilje bi bilo, če bi s tem svojim početjem povzročal škodo. To je odvisno od konteksta.
Je pa res, kar so že nekateri drugi povedali – gre za nezmožnost razreševanja konfliktov. Tu oba potrebujeta pomoč.
Kako pa ti shajaš s tem in kako ti pristopaš k reševanju konfliktov? 🤔
BTDT nepr., 05.12.2024 ob 15:07
crna_vrtnica_neprij, 05.12.2024 ob 15:02
Ja mi je poznano. Včasih sem prosila za pogovor, sedela v tišini in čakala, da pove vsaj kaj, da se razreši. Zadnje leto mi je vseeno. Če mu ni da bi rešil, mu pač ni. Ko ga po treh dneh mine in začne govorit sploh ne opazi več, da nisem ravno ok. Tako se nobena zadeva ne razreši in ko naslednjič poči, je seveda še huje.
Iskreno ne vem.. včasih si mislim, ok – slab dan sem imela, včasih zamerim pa potem počasi odmerim.. vsekakor zadeva ni ok. In slej ko prej bo naletel na dan, ko mi bo vsega tega čez glavo in bom utihnila za zmeraj (in seveda odšla).
Je pa to navada, ki jo je prinesel iz primarne družine. Tašča in tast sta bila sposobna tudi več mesecev biti tiho – ali med sabo ali s svojimi sinovi. Partner se je dolgo trudil, da bi zadevo razčistil sproti, da ne bi bilo tako kot doma, vendar se je par let nazaj odločil, da mu vseeno tak odziv (tišina) ustreza. Pač verjetno ima tudi on vsega skup vrh glave in si misli, da sam tako doseže kaj (oz. odkuha svojo mulo) da itak ne bova šla narazen zaradi tega (v kar pa jaz nisem več prepričana).
@crna_vrtnica_neprij
To se s starostjo žal le še potencira…
Ja, bi verjela da je tako.
Anonimna763, 05.12.2024 ob 17:15
Groza to je psihično nasilje, tiha maša. Vedno sva se vse pogovorila, odkrito, rešila stvari. Ne bi mogla s takim človekom živeti ki ne bi znal odkrito reševati konflikta
Moj tast je bil isti, ampak mož pa ni prevzel od njega te navade. Očitno je toliko zrela oseba, da je uvidel kako je to bolno. Skupaj sva čez 25 let in vse sva rešila odkrito, odprto in vedno sva šla spati prijatelja, se objela in zaspala. Nobenih težkih čustev.
bistvo veze ni sex, ampak sposobnost medsebojnega komuniciranja… če ne je tko, kot da si sam v vezi in govoriš stenam, če druga stran manipulira z tiho mašo/ignoranco. Ne glede na to, kakšno nasilje se vrši nad tabo-je tvoja odgovornost do tebe, da se rešiš nasilneža. Pri fizičnem se vidijo fizične modrice, pri psihičnem pa se modrice zlomljenega srca ne vidijo. Ni vredno, nekateri odidejo zaradi psihičnih nasilnežev celo v samomor..
Na tak način pridejo najboljše skozi. To imajo pogruntano. Tako jim ni treba nič spremeniti. Z molkom dosežejo vse. Na tak način se ne reši nobenega problema.
Tudi moj je malo podoben. Ima pa to dobro lastnost, da ni nikoli jezen name. V začetku, ko sva se poročila, je včasih kuhal mulo, sedaj pa mu niti na kraj pameti ne pade.
Zartrose, 05.12.2024 ob 19:14
bistvo veze ni sex, ampak sposobnost medsebojnega komuniciranja… če ne je tko, kot da si sam v vezi in govoriš stenam, če druga stran manipulira z tiho mašo/ignoranco. Ne glede na to, kakšno nasilje se vrši nad tabo-je tvoja odgovornost do tebe, da se rešiš nasilneža. Pri fizičnem se vidijo fizične modrice, pri psihičnem pa se modrice zlomljenega srca ne vidijo. Ni vredno, nekateri odidejo zaradi psihičnih nasilnežev celo v samomor..
Tu bi te pa malo izzval. Ne pravimo zaman: spolno občevanje. Občevanje oz. komuniciranje poteka na več ravneh. In verbalna komunikacija – sicer različni viri navajajo različno – obsega le nekih 15%. Spolno občevanje uvrščamo v t.i. telesno govorico. In ta je veliko bolj povedna, kakor verbalna. Kaj porečeš na to? 🤔
iDesi 🏍, 05.12.2024 ob 22:12
Tu bi te pa malo izzval. Ne pravimo zaman: spolno občevanje. Občevanje oz. komuniciranje poteka na več ravneh. In verbalna komunikacija – sicer različni viri navajajo različno – obsega le nekih 15%. Spolno občevanje uvrščamo v t.i. telesno govorico. In ta je veliko bolj povedna, kakor verbalna. Kaj porečeš na to? 🤔
Strinjam se. Seks je zelo zgovorna oblika komunikacije. Zdaj bom pa tiho, da slišimo še kakšno mnenje…