Moj otrok, moja pravila
Imam sina starega 6 let in mamo, ki verjame, da je edina prava vzgoja tista, ki je njo naredila, kot pravi, “človeka z glavo na pravem mestu”. Ko ji rečem, da otroka ne tepem, me gleda kot da sem mu odvzel edino življenjsko vodilo. Ko ji razlagam, da ne jeva mesa vsak dan, pravi, da to ne bo otrok, ampak senca. In potem, vsak dan, komentar tu, opazka tam. Včasih res diham, štejem do deset, ampak ali je prav, da moram biti jaz tista, ki vedno požira? Ne živimo skupaj, ampak čutim njen glas v svojih ušesih bolj pogosto kot lasten notranji mir. Zadnjič sem se zlomil in ji rekel, naj si prebere kaj novega o vzgoji, in tri dni ni govorila z mano. Pa ne zato, ker bi razumela, ampak ker je bila užaljena. Včasih imam občutek, da se moram braniti, še preden odprem usta.
Ja, a vidiš, kaj je njena vzgoja naredila tebi?
Ker si sicer po značaju dober in pameten, si se nekako rešil njenega kretenskega vzorca, apustil ti je posledice.
Ampak, ne daj se, skrbi za otroka, kot si do sedaj, ona pa naj se požre, ko vidi, da si neprimerljivo boljši od nje, kot starš.
Prav delaš, pozabi pokvarjeno čarovnico,ki te je tepla, ker se je to njej zdelo prav. In samo zato.
OMG, 06.05.2025 ob 23:02
Enkrat pišeš kot moški, drugič kot ženska…Si torej mama ali oče? Trikrat sem šla brat , pa še zdaj ne vem…In kaj te briga, kaj govori tvoja mama? Ona je vzgajala svojega otroka – TI- boš pa svojega. MAma je svoje delo opravila, zdaj naj gre pa na vrt ali pa naj speče en dober štrudl.
Joj, tekst je razumljiv in lepo napisan, zato lahko sklepaš, da se je ženska zmotila. Ti se nikoli ne zatipkaš?
Zadnjič videla babico, ki je šla z vnučkom v trgovino. Poleg hrane je kupila še nek cheap shit plastičen traktor..plača, mu da v roke in ker ni stal mirno, ko je pakirala v vrečke mu je navila uhec. Super. Jebeš tako varstvo in “zlato” babico, ki povzroča bolečino. Sem ji povedala. Je povesila glavo. Če ne bi bi ji pa še jaz mal ušesa navila prasici zlorabni. Saj se lahko znašamo nad šibkejšimi a ne ?
Hopsasa
“A vidis kaj je njena vzgoja naredila tebi?” Valda ne mislite, da so nam nasi starsi naredili travme, ki jih moramo predelat, vasa vzgoja pa vasim otrok ne bo naredila travm in pustila posledic, ker ste popolni?? Saj se hecas a ne?
Postavi se ji po robu in ji pobej, da je to tvoj otrok, ona je pa babica. Seveda bo mulo kuhala. Nihce je se ni postavil na svoje mesto. Kmalu bo ugotovila, da se mora prilagodit ce bo hotla vidt vnuka. Vztrajaj in ne pusti se komandirat
Pa ji nehaj že razlagati. Kot si opazil z njeno vzgojo, vsak dan jesti meso več kot očitno ne pripelje do odločnosti in postavljanja meja. Kaj se pa bojiš? Da če ji boš rekel, da ti pol otroka ne bo merkala? Poskušaj pol svoj sesek najprejbod nje prerezati, če v bistvu tebe še zmer posredno komandira.
VzgajanaMama, 06.05.2025 ob 21:46
Imam sina starega 6 let in mamo, ki verjame, da je edina prava vzgoja tista, ki je njo naredila, kot pravi, “človeka z glavo na pravem mestu”. Ko ji rečem, da otroka ne tepem, me gleda kot da sem mu odvzel edino življenjsko vodilo. Ko ji razlagam, da ne jeva mesa vsak dan, pravi, da to ne bo otrok, ampak senca. In potem, vsak dan, komentar tu, opazka tam. Včasih res diham, štejem do deset, ampak ali je prav, da moram biti jaz tista, ki vedno požira? Ne živimo skupaj, ampak čutim njen glas v svojih ušesih bolj pogosto kot lasten notranji mir. Zadnjič sem se zlomil in ji rekel, naj si prebere kaj novega o vzgoji, in tri dni ni govorila z mano. Pa ne zato, ker bi razumela, ampak ker je bila užaljena. Včasih imam občutek, da se moram braniti, še preden odprem usta.
Pri nas smo babici izločili iz vzgojnega sistema na začetku. Ko se je nos do tal vrnil na svoje mesto, sta se lahko približali otrokom.
Otroci so uspešni in zadovoljni.
Oh, 07.05.2025 ob 07:45
Zadnjič videla babico, ki je šla z vnučkom v trgovino. Poleg hrane je kupila še nek cheap shit plastičen traktor..plača, mu da v roke in ker ni stal mirno, ko je pakirala v vrečke mu je navila uhec. Super. Jebeš tako varstvo in “zlato” babico, ki povzroča bolečino. Sem ji povedala. Je povesila glavo. Če ne bi bi ji pa še jaz mal ušesa navila prasici zlorabni. Saj se lahko znašamo nad šibkejšimi a ne ?
Je povedal že Anton Martin Slomšek, da šiba Novo mašo poje…
Nič ni narobe, če je babica vnuku kupila cheap shit plastičen traktor .Kje pa piše, da mu mora kupiti traktor za dvesto evrov.Taki plastični traktorji so čisto dobri za v mivko. Če pa babice ni poslušal, je bil pa tudi kaznovan.Ona je bila v tistem času OSEBNO odgovorna zanj! In otrok jo mora upoštevati.Če je ne bo, bo tudi po cesti skakal po svoje! Bo vsaj navajen na red in disciplino! Dosti slabše je tisto: Mihec, prosim te, bodi priden! Mihec, že 10x sem ti rekla, da ne delaj tega…Mihec, ne prijemaj tega, prosim te…In seveda Mihec dela vse tisto, česar ne bi smel….Babica pa je nemočna…Je to zate bolje???
Pa kaj z mamo debatiraš vzgoji in hrani? Mene to kot babico niti malo ne zanima. Povem ko imam čas, grem po otroke, povejo pravila, večino se jih držim, če ne, pač ne. Jemo kar jaz kuham, ko so otroci tu. Nimajo pripomb, jaz pa tudi ne, jaz sem svoje opravila kar se vzgoje tiče! Sem pa totalni nasprotnik fizične kazni ali psihičnega nasilja, to bi pa komentirala, če bi opazila.