Moja hcerka je vceraj dobila negativno oceno!
Dober dan!
Včeraj je moja hčerka 2. letnik gimnazije dobila negativno oceno. To je sicer drugič a prvič letos namereč je bila sedaj fizika problem. Kako naj reagiram pravi, da ima čas da se nauči z lahkoto da je bil samo kiks. Jaz ji to ne verjamem čeprav je imela fiziko lani 4. Kaj ji naj svetujem?Je normalno da je kdaj pa kdaj kaksna negativna?
ja jaz sem po dobrem starem sistemu dobu šamarčino pa nisem smel mrdat iz sobe, dokler nisem popravil. Ja, sam pri nas na gimnaziji je bil na letnik maks 3 odličnjaki, ostalo ni šans de se talalo petke. Dans slišm de ste itak skoz bl kausneni, pa mamice v šolo pa te jajca. Če je bla mat slučajno klicana v šolo, je bila pizdarija. NEma trte mrte, edina obveznost ti je šola, poleti pa delat med počitnicami, pa ene 14 frej ! Pa so nas naučil, dans pa vzameš na šiht tele nahajpane z red bullom sončke, pa še mtke ti diktirajo kolk bo mel bruto.
ok, ja grounded pa dokler ne popravi ! pa še nekaj! noben ama noben mi en bo govoril, da se naravoslovne predmete na gimnazijah ne da s sprotnim učenjem zlo dobr pisati. Ker se nadgrajujeo s snovjo, in to je to. Če nismo to delal je bil cvek, aja no dans ene trojka hahaha.
Kaj bo nam brisal riti ne morem verjet !
marjana522525, 19.11.2024 ob 18:33
Dober dan!
Včeraj je moja hčerka 2. letnik gimnazije dobila negativno oceno. To je sicer drugič a prvič letos namereč je bila sedaj fizika problem. Kako naj reagiram pravi, da ima čas da se nauči z lahkoto da je bil samo kiks. Jaz ji to ne verjamem čeprav je imela fiziko lani 4. Kaj ji naj svetujem?Je normalno da je kdaj pa kdaj kaksna negativna?
Res enko je dobila..zdaj pa mama v jok pa na drevo…..se več jih bo…
Odpoved TV, 19.11.2024 ob 18:56
A ti se še v drugem letniku -zmeraj brigaš za njeno šolo?
Ja kako pa? Od tega, ali bodo šole naredili ali ne, je odvisno, kako dolgo bodo na mojih plečih. Dokler sem jaz financminister, imam pravico do nadzora oziroma vtikanja, kot mulci sami pravijo. Potem se pa čudite, da mladina zaluta, ter ne naredi nič iz sebe, da je alkohol, droga, nasilje, nastavljanje češplje pred kamero in objavljanje fotk na instagramu, namesto da bi šolo delali. Pri meni ne. Ne bodo mi očitali čez xy let, tako kot mnogi očitajo staršem, zakaj jih nisem malo bolj v rit brcnil, ker da nimaho ne izobrazbe, ne pametnega poklica, ter kako so bili naivni in neumni. Šola mora biti pošlihtana in amen. Če je ne bodo sami od sebe, jo bodo pa na moje povelje.
Ja kako pa, 19.11.2024 ob 22:09
Ja kako pa? Od tega, ali bodo šole naredili ali ne, je odvisno, kako dolgo bodo na mojih plečih. Dokler sem jaz financminister, imam pravico do nadzora oziroma vtikanja, kot mulci sami pravijo. Potem se pa čudite, da mladina zaluta, ter ne naredi nič iz sebe, da je alkohol, droga, nasilje, nastavljanje češplje pred kamero in objavljanje fotk na instagramu, namesto da bi šolo delali. Pri meni ne. Ne bodo mi očitali čez xy let, tako kot mnogi očitajo staršem, zakaj jih nisem malo bolj v rit brcnil, ker da nimaho ne izobrazbe, ne pametnega poklica, ter kako so bili naivni in neumni. Šola mora biti pošlihtana in amen. Če je ne bodo sami od sebe, jo bodo pa na moje povelje.
se strinjam ja, dokler je pri nas doma, ima za jest, za oblečt, z nami potuje, valjda je njegova šola tudi moja stvar. Če se misli pa zajebavat, pa hvala lepa in nasvidenje, oziroma, delat..a vi pa vaše srednješolce kar pustite na milost in nemilost prepuščene samim sebi. Se se zgodi, seveda, tu in tam kakšna slaba ocena, ampak če se pa poavi trend, potem je pa treba ukrepat, a ne?
oh ja, in?? Sin je na gimnaziji, sošolci, ki so tja prišli, so vsi bili vsi odličnjaki v OŠ, večina je imela same petice zaključene. Prvi test pri matematiki, polovica šusev. Potem je šlo na boljše počasi. Pa še zdaj, v tretjem, je na testih vedno par enk, enkrat več, drugič manj. Tudi drugje, da ne govorim o fiziki, biologiji..Pa so to sami brihtni učenci, niso bili navajeni niti štirk in OŠ, kaj šele trojk ali manj..
Tako da, normalno je, da dobiš na gimnaziji tu in tam kakšne šus na leto.
čep, 20.11.2024 ob 09:24
se strinjam ja, dokler je pri nas doma, ima za jest, za oblečt, z nami potuje, valjda je njegova šola tudi moja stvar. Če se misli pa zajebavat, pa hvala lepa in nasvidenje, oziroma, delat..a vi pa vaše srednješolce kar pustite na milost in nemilost prepuščene samim sebi. Se se zgodi, seveda, tu in tam kakšna slaba ocena, ampak če se pa poavi trend, potem je pa treba ukrepat, a ne?
Jaz popolnoma verjamem, da nad otroki dvignejo roke, ko končajo OŠ in to se mi zdi nezaslišano. Takrat se ravno začne najtežje obdobje, ko otrok rabi zelo dosleden nadzor in vodenje. To seveda ne pomeni jih imeti zaprte doma v kleti, vendar pa nujno spremljati, kaj se z njimi dogaja. Prav v najstništvu najbolj zadiši ideja po svobodi in zabavi in se šola zelo rada zanemari. Ampak če bereš kdaj kake odgovore ljudi, ko jih vprašajo, koliko so bili stari, ko so imeli otroke, me je groza, da predvsem mamice odgovarjajo, kako je bilo super roditi že pri 20ih, ker so potem čimprej “frej in spet svobodne” in so še dovolj mlade, da “uživajo” naprej. Zame to pomeni, da imajo otroke zato, da obkljukajo nujno zlo na seznamu življenjskih dosežkov, ki jih okolica pričakuje od njih, ter komaj čakajo, da se jih rešijo. Zato pa z vstopom v srednjo šolo opustijo zanimanje za njihovo šolanje, otroci bluzijo cele noči zunaj po zabavah, jim dovolijo spati pri fantih in puncah, saj si tako zagotovijo prost vikend zase, ker bodo tisti vikend na grbi drugim staršem….. skratka, nehajo se ukvarjati z njimi pod pretvezo, da jim puščajo odraščati, razmišljati s svojo glavo, jim pustiti sprejemati lastne odločitve, se učiti na lastnih napakah in se uriti v samostojnosti, ki so jim jo tako imenitno privzgojile do takrat.