Moja knjiga
Rada bi dobila nekaj podatkov in mogoče mi bo kdo znal pomagati.
Gremo k stvari:
Imam dobre ideje in že dolgo sem razmišljala, da bi tudi jaz napisala knjigo. In sem jo res, ampak pisala sem jo zase, za svojo dušo, nimam visokih ciljev: da bi knjigo tudi izdala in, da bi bila uspešna. Rada bi z njo za rojstni dan presenetila prijateljico, ker je zgodba povezana tudi z njo in bi zanjo res bila presenečenje. Rada bi jo dala natisniti in vezati, kot so pač prave knjige, ampak samo v treh izvodih. Zanima me, na koga naj se z mojo željo obrnem in približno koliko bi to stalo?
Upam, da mi boste znali pomagati. Hvala.
Lep pozdrav 🙂
Mislim, da ni varijante, da bi ti knjigo stiskali v tiskarni, ker bo cena tako astronomska, da te bo vrglo na rit.
Če si napisala knjigo jo imaš (domnevam) nekje na računalniku. Sprintaj si jo na boljši – bolj kvaliteten papri in odnesi v vezavo v kakšno fotokopirnico, kjer imajo špiralo ali pa kjer vežejo diplomske naloge (to ti je itak že napisala Asru). Pri tej varijanti, bo cena bistveno manjša in z lahkim srcem jo boš podarila še komu, za katerega misliš, da si jo zasluži oz. bi bila zanj primerna.
Ko boš izvedla željeno zadevo sporoči kako ti je uspelo in kako si prišla do izvoda po minimalni ceni.
Vip ti je prav priporočil. Če ti 3 izvodi zadostujejo, potem si jo natisni sama in daj vezat kot diplomsko (če želiš bolj fino (=trajno) vezavo. To sem v veselje prijateljici storila pred časom tudi sama. Za uradno izdajo se ti manj kot 100 izvodov ne izplača, ti jih tudi verjetno ne bi nihče napravil. Upoštevati moraš obvezni izvod, (mislim da) 16 izvodov za NUK ter kar nekaj poti (CIP) in dobro predpripravo predloge v primernem formatu… Pred kratkim smo pri društvu izdali zbornik, 106 str., v 200 izvodih. Okvirna cena, če bi bili brez sponzorjev in donatorjev, bi znašala nekje 150 tisočakov, minimalno.
Moja “knjiga” ni bila ravno obsežna – 40 str. (in torej sploh ni knjiga), zato se jo zvezala sama. V Avstriji sem kupila vse potrebno (vse imajo tudi pri nas): poseben utor, kamor povlečeš liste, trak za finejši izgled, izdelala sem posebno naslovnico iz debelejšega papirja – z okvirčkom, uporabila močan trak za vezave, za dodatke (vogalčki + hrbet) – zadeva je hudo amaterska, a sem imela z njo veliko veselja, tudi dela, prijateljica je bila pa kar presenečena. Verjetno bi bila cenejša vezava v kopirnici (kot samostojno delo) – spiralno (mislim, da ti to naredijo v vsaki večji kopirnici, lani je stalo 500 SIT (UKM), letos še nisem potrebovala). Če hočeš vezavo kot diplomsko, in si iz LJ, ti priporočim Jožeta Kobala, Na bregu ? (mislim da št. 12) – mogoče sicer ne drži več, a ko sem vezala diplomsko, so bili daleč najcenejši in tudi dobro založeni z različnimi vrstami usnja in platna, pa tudi delo je bilo profesionalno opravljeno. Nimam pojma, kakšna je trenutno cena, odvisno je od št. izvodov, pokliči in se dogovori; lahko pa ti povem za primerjavo, da sem takrat (pred 7 leti) za 4 izvode plačala samo po 950 SIT, v knjigoveznici v MB pa so zahtevali 3.500 SIT – razlika je enormna, zato se splača poklicat na različne konce. Če te še kaj zanima, se mi oglasi na e-mail.