Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Moja najstnica si je našla odraslega moškega

Moja najstnica si je našla odraslega moškega

Moja zlata, pridna 16-letnica ima novega fanta. Res se ji vidi, da je zaljubljena. Prav cveti. Po svetu hodi plesoča in z zasanjanim pogledom. Tukaj pa se problem začne. Grem lepo od začetka.
Pred dnevi sediva s hčerko v dnevni sobi, v enem takem res sproščenem vzdušju. Moža in sina ni bilo doma, zato sva imeli priliko, da se podruživa in v miru pogovoriva. Zaupala mi je da ima fanta. Prvega fanta. Joj, kar čutila sem to njeno zaljubljenost. Malo sva obnovili najine pogovore o spolnost, predvsem o zaščiti in o tem, da je ona tista, ki odloča kdaj se bo zgodila, pa da naj ne hiti. Pa mi začne nekaj mencati in gledati v tla, se izmikati. Takrat mi je postalo jasno, da je moja deklica že izgubila nedolžnost. Nisem vedela kako naj odreagiram, zato sem jo začela spraševati o fantu. Pa mi pravi, da bi ga za konec tedna povabila z nami na vikend, da se spoznamo. Se mi je zdelo, da bi bilo bolje, za prvič samo kratko druženje, toliko da bi se spoznali. Morda piknik na domačem dvorišču. Pa mi pravi, da saj če bi prišel na vikend, bi se itak sam pripeljal. Ok! Zastrižem z ušesi. Koliko pa je ta tvoj fant star, vprašam. Ona meni mrtvo hladno, 24. Po moje sem zamenjala vse možne barve na obrazu, z ušes se mi je nevarno kadilo, nekajkrat sem globoko vdihnila. Tisti trenutek bi ob sebi res potrebovala mojega umirjenega in preudarnega moža. Pravi, da hodi že v službo in da ima v hiši staršev svoje stanovanje. Enostavno ne morem prežvečiti dejstva, da deklica, ki še ni niti na pragu odraslosti hodi z odraslim moškim.
V svet spolnosti bi se morala podati z vrstnikom, s katerim bi šla skupaj čez vse zadrege in tiste prvič dotike in poljube, s katerim bi skupaj spoznavala telo en drugega. To je tista prava prva zaljubljenost. Fant pri 24 je to dal skozi že neštetokrat. Vse tisto prvič, je zanj le še bledi spomin. Enostavno mi v hčerini starosti 8 let razlike s fantom zdi popolnoma neprimerno. Se mi zdi, da ji bo pokazal in jo naučil preveč. Njemu je morda trenutno iziv imeti tako mlado punco, a dolgoročno to se taka veza ne more obnesti. Ona je na sredi srednje šole, ima hudo ambiciozne cilje za prihodnost. On je sigurno ne bo čakal.
Zmedena sem, pa jezna in razočarana nad lahkomiselnostjo moje pikice. Od skrbi se mi že meša. Najraje bi ga prijavila na policijo. Mož pravi, da se je bo itak kmalu naveličal, če zaradi drugega ne, ker ne bo hodila k njemu spat, pa z njim na dopust, pa ponoči tudi ne bo pohajkovala. Prijateljice imajo okoli mojih skrbi zelo različna mnenja. Se vam zdi veza med 16 letnim dekletom in 24 letnim moškim, primerna? Naslednji vikend pride fant na obisk. Kako naj sploh reagiram? Kako naj se obnašam?

 

no rečmo da je res kar praviš…

ne sekiraj se mlada je še naj se zdivja… 24 letnik… 24 letnik. kaj je to kaj takega… mlada je še naj iskusi
sej ko bo odrasla bo pa dvignila standarde in iskala ter zahtevala samo najboljše.
brez skrbi no sej jo bo že oženil nek lep, sposoben, premožen, uspešen, dobrega porekla moški ki nebo imel nič proti da je začela pri “samo” 16 letih… ne pozabit dodat polovičke k številki… naj reče da je bila 16 pa pol.. nebo slišat prizadeto ampak starejše… samo polovičko dodaj pa nebo imel nič proti

Mi vam Istinu šaljemo, ali većini vam je Istina odvratna.

OK, bi bilo zaskrbljujoče če bi napisala , da je star 35, 40 let, kajti to je  nekako smatrano kot “odrasel” moški. Ne pa 24-letnik; to je mlad fantz ravno dozolerimi možgai, saj človeški možgani razvojno zorijo nekje do teh let….

nova
Uredništvo priporoča

Da sem jaz 24 letni mulc s 16 letnico mi na kraj pameti ne pade da bi jo pustil ker ne bi smela k meni pa z mano na dopust.

Ves koliko prostih vecerov imas in lahko bluzis s kolegi in kresnes vse zivo doma pa te caka mehka zatrapana 16 letnica ki ti nosi peechko vsaj 1x tedensko.

 

Amerika.

U ti mater

Čemu ste taki prodani hlapci Amerike če pa Amerika ponavadi ne predstavlja tisto kar vam je “kul”?

Ti bom povedu kaj je tvoja Amerika. V takem primeru bi te vrgli v zapor kjer bi te dol dajali stari kriminalci z aidsom in hepatitisom. Potem bi te pa dali v kartoteko spolnih prestopnikov zaradi katere bi te ludje preganjali kot pedofila in še službe nebi dobil. In bi pristal na cesti kjer bi se zaradi izkušenj iz zapora prodajal na cesti.

To je tvoja Amerika.

Amerika zaradi katere se ponižujete in klečite na kolenih pred njo medtem ko ščije po vas z vsemi debilnimi filmi in blesavo muziko.

Ojoj no…

sem res mislila da ima 40- letnika..16 in 24 let…nič posebnega, si pa res norica….

Kakorkoli, avtorica, kaj ti pa preostane drugega kot to, da sprejmeš sceno takšna kot je, jebi ga. Vživi se v njeno kožo, ko bi bila v njenem telesu s pametjo ženske, ki je že dala slepo zaljubljenost za sabo in imel ta filing, kako lahko tipa drži za jajca, tako jo pripravi na verjetno prekinitev veze, ko bo ona imela 24 let, da ne zanemari zaradi tipa prijateljic, ker bo pol imela samo vas. Tip jo je razdevičil očitno na nivoju, kar niti ni tako slabo, bo pač znala uživat življenje tako kot je prav, žensko/moška kombinacija.

Forum se vrača v normalo. Tudi zgodbice so se že začele.

znanec je napičil pri 26 letih  tako 16 letnico, dve leti kasnje je rodila prvič, niti na maturanca ni  mogla iti ker je bila visoko noseča, danes sta poročena in imata že blizu 10 otrok. Vsak čas bo starejša zacela skakljati okoli po jurčkih..

Se mi ne zdi nič posebnega. Pri 16 letih je dekle že kar ženska. Kaj vse smo mi počeli pri 16-ih uhhh.

Naj uživa, bo trajalo dokler do, naj le pazi da ne zanosi. Verjetno že ima izbranega ginekologa – kontracepcija obvezno in redni pregledi za PAP (na 3 leta).

Pomiri se…vse bo v redu 🙂

Bodi vesela, da ti je povedala. To, da ima  pri 24ih službo je v današnjih casih redkost, saj ponavadi vsi študirajo do 35 leta.

Pusti jo naj uživa, ni ne prvi ne zadnji.

življenje ni idealno in ponavadi ne poteka tako, kot smo si zamislili

spoznajte tipa. velika verjetnost je, da je zrelostno čisto na ravni vaše najstnice

Prvo, glede spolnosti.

Tebi se zdi fino, da se dva nevedneza spravita k spolnosti. No, meni osebno je bilo pa krasno, da sem imela prvega fanta tudi tako starejsega, ki me je naucil vsega in mi pokazal, kako zenska lahko uziva. Ne bi zamenjala za enega nevedneza, ki bi ga morala jaz uciti!

 

Druga stvar, moj bratranec je pri svojih 24ih spoznal 16 letnico, njena starsa sta itak znorela, drugace urejena druzina, punca odlicnjakinja, vzorna v vseh pogledih, skregali so se na polno in po komaj nekaj tednih poznanstva, je punca pobegnila od doma. Pri bratrancu doma so jo sprejeli, jo solali do konca, zdaj sta skupaj ze vec kot 30 let in imata dva odrasla otroka.

 

Sicer pa, danes so 24 letniki se na pol otroci in zelo dalec od odraslega moskega!

To je normalno, da mora biti tip nekaj let starejši. Bolj zoprno je, da 16letnika nadleguje 24letnica.

Ta razlika ni tako huda, da bi se bilo vredno sekirat.

Pred več kot 40 leti sem kot 16 letnica spoznala sedanjega moža. Od mene je bil starejši 6 let. Danes sva babica in dedek 4 vnukom in lahko rečem, da imava srečen zakon.

So tudi meni branili z vsemi sredstvi. Če ne bilo toliko nasprotovanja bi se ga sigurno naveličala, tako pa sem iz same trme in uporništva še bolj silila za njim.

Ja Marija pomagej. Če prav razumem (ne znam čisto razbrati, kaj te pravzaprav moti, samo številka 8 ali dejansko kaj konkretnega), te moti, da se veza dolgoročno ne bo obnesla. Torej bi pričakovala od deklice, da si izbere v prvo takega, da bo z njim za vedno. Naj ti povem, da je to preprosto slabo. Ker ne bo izkusila ostalih moških, ne bo izkusila, kako kvalitetne moške lahko dobi. In bi končala z nekom zelo suboptimalnim.

Malo za šalo, malo zares, matematičen pogled na to poda vedno zanimiva Hannah Fry okrog 7. minute:

Seveda pa ti tudi kmečka pamet pove, da ko si nabereš več izkušenj, bolje presojaš. Tako da je tvoj strah oabsolutno odveč. Najbrž se (na srečo) ne bo z njim poročila, bo pa z njim dobila nekaj izkušenj.

Pa saj razlika v letih ni tako grozna. Sama sem spoznala toliko starejšega fanta pri 18ih. Sicer se mi zdi, da je pri 16ih in 18ih kar nekaj razlike pri odraslosti, vse tja do 20ih potem se vse to malo umiri. Ampak fantje so itak malo za puncami in če je še malo otročji je to to. 🙂

Kranjec, torej predlagaš ,da avtoričina hčerka postane vaška cipa in vse obdela,ha,ha….

 

Kaj avtorica bi rada, da jo tudi hčerin partner obdela  in je ljubosumna?

Predlogi z več izkušenj ,pa se mi zdijo, da eni hočete,da njena hčerka vsakemu da in si nabira izkušnje.

Buhaha…………..

Nej jo žge kot kozo, mogoče bo tut tebe obdelal avtorica hahaha

Kaj je z vami komentatorji, to ni normalno da tip pri 24 letih osvaja 16 letnice. Sem priblizno v teh letih in mi na kraj pameti ne pade osvajati punce pod 20. To je popolnoma nevravnoveseno razmerje. Poznam par takih tipov, ki pri 20+ osvajajo srednješolke in vam lahko povem da obstaja zelo dober razlog za to, ker jih njihove vrstnice niti pogledajo ne, srednjesolke pa so naivne in jih je enostavno manipulirati.

Ne to ni normlano. Laiki ti kometirajo in teh res ne poslusat. No upam, da bos prebrala ta komentar. Punca je stara 16 let – je otrok. Fant je star 24 – odrasla oseba. Ze zakonsko je tukaj sporno, pa pustimo sedaj to. Razvoj mozganov : otrok pri 16 letih ni sposoben razumno in racionalno razmisljati (s čimer ni nic narobe, saj je to normalen proces, ki ga da vsak skozi, a zato so tukaj starsi oz. Odgovorne osebe.) lahko, da bo naredila kakšno stvar, katero bo obzalovala.

Torej kot prvo, upam da se ti razlozili, zakaj vam to ne ustreza, ne samo da ste to zapisali na foromi, ampak da ste tudi hceri povedali.

16 in 24 ja 8 let ni nic.. Kadar sta obe osebi odrasli,kajti tukaj je deklica v casu razvoja mozganov in je dovzetna za vsako stvar, ki ji bo rekel.

Postavite pravila in ji razlozite stvari. Pa tudi fantu povejte ta pravila. JA VSO PRAVICO imate, da se ” vmasate”, ker ste ODGOVORNA oseba, kajti tukaj govorimo o otroku.

Vse srecno in upam da se dobro izpelje.

Ostali na formu pa pomialite.. Ko ste bli 24..kaj ste meli v glavi.. Pa kaj ste meli v glavi ko ste bli 16.morda se res ne spomnite, a razlika je ogromna.

 

Časi se spreminjajo.

Včasih je bil pri teh letih višek romantike, ko si v petek zvečer, mično vrstnico peljal s svojim navitim Tomosom v mesto na pijačo. Med hitrimi zasuki desnega zapestja je motor veselo žvižgal, mladenka pa se je zadaj, na pol v strahu, navihano hihitala in te objemala okrog pasu. Če je bila sreča, sta se potem v poznejših urah pripeljala tudi nazaj domov, v nasprotnem primeru pa si moral proti domu osramočen porivati svojo pokvarjeno ropotuljo, namesto, da bi mlado damico zapeljal domov.

Ampak smo se vseeno imeli fajn… 🙂

Japonsko zastavo sta že naredila…zdaj jo bo redno žgal, naj uživata dokler traja… Nikjer ne piše, da bosta zdaj večno skupaj. Sigurno bo hotela še kakšnega gobana preizkusit. Če se boš vmešavala bo itak samo še slabše.

New Report

Close