Naslovnica Forum Starševski čvek Moja nova obsesija! Mož in hči mislita, da sem nora.

Moja nova obsesija! Mož in hči mislita, da sem nora.

Pred nekaj meseci sem zamenjala službo. Podjetje kjer sem zaposlena, ima prostore v veliki poslovni stavbi. Večkrat na dan se sprehodim skozi glavno avlo kjer je tudi bankomat. Ker sem edina kadilka v podjetju, večino časa hodim kadit sama. Vedno se ustavim ob kanti za smeti, ki je ob bankomatu in poberem listke z zneskom stanja, ki jih ljudje ne vzamejo ali pa jih zavržejo. In potem razmišljam kateremu človeku je liste pripadal. Pač, da mi na čiku ni dolgčas. Zdaj je to res že postala moja mala obsesija. Stanja na listkih so različna. Največji minus na računu do sedaj sem našla 10.000 eur, največji plus pa 130.000. Veste kaj ob takih zneskih dela moja domišljija? Divja! Oba zneska sta za Slovenca visoka. Grem v dvigalo. Vstopi urejen, lep moški srednjih let, urejena brada in frizura, moderni čisti čevlji, oblečen po zadnji modi. Pa si mislim, kateri listek bi lahko pripadal njemu? Kako živi? Ima žensko, ki je tudi tako lepa kot on? Ojoj, kaj pa če je gej. Geji so tako lepi in urejeni. Kaj če je ta njegova zunanjost en sam blef? Morda bi mu prisodila rajši minus na računu. Ja, verjetno živi preko svojih zmožnosti. In komu potem pripada 130.000 eur plusa? Ma to v resnici en povprečen človek ne more našparati. Si mislim, sigurno je to ena mlada ženska, ki se je v službi že povzpela dovolj visoko, da dobi tako visok kredit, itak za stanovanje. In tako se grem te moje miselne sanjarije. Velikokrat se zalotim, da se zraven smehljam ali pa od silnega tuhtanja gubam čelo. Mož in hčerka pravita, da sem nora. Da naj rajši rešujem sodoku ali križanke, mene pa ta moja igrica strašno zabava, zaradi nje napenjam možgane in res nikoli mi ni dolgčas.
Kaj pa vi? Imate tudi kakšen zanimiv fetiš, obsesijo, hobi,..?

Ja kok dolg pa lahk razmisljas o endm listku.
A doma tud al sam pac tistih 5min na ciku.
Jz mam obsesijo lezanje
10ur cez dan
Ob 9 se zbudim
In lezim lezim lezim
In komaj cakam ura 7zvecer da mam spet kot en izgovor da grem lezat.

Jaz pa si poskušam zamišljati kakšne spodnje perilo nosi folk. Običajno to počnem na avtobusu. Se mi je že zgodila, da so me vprašali kaj je tako hecno, ker sem se baje prav butasto smeškala. Sem vesela, da nisem edina z čudaškimi navadami.

. . . . .da sem se prav nasmejala ob prebranem. Sicer dvomim, da bi nekdo imel toliko minusa in tudi tista cifra 130.000 € plusa mi je zelo cudno, ampak ok…
Ce je to resnicna zgodba, potem je res zanimivo. Jaz osebno pa ne bi nikoli brskala po smeteh, bljak. Tudi s tal ne bi pobirala raznih listkov. 🙄

Zanimiv hobi! Morda se kdaj ob kavi in cigaretu tudi sama kdaj preizkusim v čem podobnem, Si pa faca, ampak to itak veš, a ne?! 😉

res si hecna! Škoda, ker moraš sama hoditi kadit, ker je s tabo verjetno prav zabavno. Škoda, ker nisi moja sodelavka.

Mi je jasno, da ima človek dan danes 10jurjev minusa na računu, ampak kako za boga svetega pa prideš na pošten način do 130 jurjov plusa mi pa ni jasno. Bi pa rad spoznal tega človeka, da ga vidim kako zgleda. Brezskrbno, zgarano, živčno?

Takole.

ma jaz si kakšnega psipotaskega človeka, ki se izživlja nad drugimi in jih maltretira predstavljam, kako se na WCju nemočno napenja v bolečinah ali pa komaj prinese do Wcja. Tisti nemočni izraz na obrazu, obraz jokajočega otroka, na zunaj pa nek “vzvišen alfa samec”. v “cwsarjevih prostorih” na keramičnem prostoru smo si pa vsi enakovredni, ja….

Takole.
[/quote]

Trenutno simpl: poleg kakšne dediščine ali zadetka na loteriji tudi prodaja kripto valut.


Dobra!!!

V bistvu zanimivo. Ohranjaš možgane aktivne, kar je velik plus, poleg tega se tako lahko naučiš brati ljudi, kar je spet en plus. A vseeno mislim, da če boš s tem pretiravala, ne bo dobro. Domišljija ti bo podivjala, recimo da boš izvedela za rop bližnje zlatarne, ter našla listek z velikim zneskom, pa boš tuhtala, če ni ropar morda med tvoji sodelavci, obsedena boš postala z življenji drugih, pozabila pa na svoje. Poskusi ta hobi obravnavati kot čik pavzo – ko je za to čas, si privošči, ko ta čas mine, pa “izklopi” in zaposli misli z drugimi stvarmi.

Razmišljat koliko ima kdo na bančnem računu ni miselna igra. Miselne igre so tiste kot pravita tvoj mož in hčerka. Verjetno se zgleduješ po serijah kot mentalist in podobno, ampak za nekaj takega moraš imeti znanja iz psihologije in logike. Tvoja je samo še ena razvada, enako kot kajenje. Se mi ne zdi zabavno, oprosti. Ampak vsako t…ima svoje vesele, pravijo. Dokler ni škodljivo za nobenega, ne bo problem. Ljudje so sj tudi sami krivi, da voljaš za njimi, kaj puščajo izpise stanja brez, da bi jih uničili. Oz. zakaj sploh stanje natisnejo, da listek potem takoj zavržejo? Samo, ker je zastonj, čeprav ga ne rabijo. Ne vem, meni je to dosadno. Raje opazujem mimiko ljudi. Ljudje so mi bolj pomembni od brezosebnega stanja na njihovem računu. Na srečo ne kadim in nimam veliko časa za te stvari. Čas raje uporabim drugače.

No na banki imam pa skoz na voljo, ob obisku stranke, “listek” primerjati z osebo. Ampak saj veš, to so številke, ki jih sploh ne gledam tako globoko kot ti.
Sam to bi povedala, da ima veliko ljudi ogromne znesje na računih, pa z denarjem ne naredijo nič in tudi nočejo.
To so večinoma ljudje, ki se bojijo kaj bo jutri.
Evo,takega bojazljivca poveži z velikimi zneski. Z minusi na računih pa frike, ki jim je vseeno za skrbi tega sveta.
Taka je slika z mojega zornega kota.
Drugače pa…nič narobe s tvojo igrico. Jst pa imam tole.. Ko vidim par skupaj, si ju predstavljam v postelji…
Kako “spita” , da ne bi kdo kaj drugega pomislil ha ha ha ha ha


Z možem imava vsak na svojem TRR malo pod 100.000.
Izgledava čisto povprečno, verjetno bi bila presenecena, ko bi naju videla. Pa nihče od naju nima uau plače, jaz imam čisto povprečno, mož nekaj več. Ostaja nama cela, za sprotno porabo imava registrirano dodatno dejavnost, kjef delava vse z računi.


Z možem imava vsak na svojem TRR malo pod 100.000.
Izgledava čisto povprečno, verjetno bi bila presenecena, ko bi naju videla. Pa nihče od naju nima uau plače, jaz imam čisto povprečno, mož nekaj več. Ostaja nama cela, za sprotno porabo imava registrirano dodatno dejavnost, kjef delava vse z računi.
[/quote]

Naprimer ja, ali pa ce ima clovek vecjo placo kot jurja (kar je po tukajšnjih mnenjih neveerjetno; kot da je takih le peščiva, a jih je precej…) – naracunaj, koliko se mu ‘nabere’ v desetletju, brez da bi pretirano stiskal pas, le zapravlja ne …izracunala? 😉

Lool, zakaj pa nekdo ne bi mogel imet na posten nacin +130000 eur?! Kaj pa ce clovek zasluzi par tisoc eur, spara ali pa je prodal se kaksno podedovano nepremicnino? Ne bi rekla, da bi videla 1300000 eur, to je pa potem res ze redkost.

haaa, bi rekel, da je nekaj podobnega tudi pri meni, avtorica. Vsak listek, ki je pozabljen na bankomatu ali na polici pogledam, če jih je več vzamem samo enega, čist preprosto zato, da se v tistem momentu počutim kot zmagovalec ali kot poraženec in ga vržem v smeti, gre se samo za kakšno sekundo in nič več, kot pri sexu, ko ti pride na koncu.
Če ima model manj kot jst, si mislim, jebe ježa, ni mu lahko, sem pač celo življenje v športu in mi zmaga proti njegovem stanju na trr niti ni v tako veselje, če ima model več kot jst, si mislim, ziher je mutibarič, če slučajno pomislim, da je pošten, pač pomislim, da je zdravnik, ker trgovce, ki so se namnožili po razpadu ex juge ne priznavam za poštene ljudi.


Avtorica posta svetujem ti ,ker ti je dolgčas da si omisliš in poiščeš kakšnega občasne fu ka ča da se boš ob njem sprostila in zabavala,lahko se boš odvadila na smrdljive čike .

Jaz ima tudi čudno navado.
Vsako žensko precenim kako se rada fu ka in kako ima urejeno mednožje.
Neznansko me to navdušuje.
Upam da nisem osamljen.

Ob takih komentarjih se zavem kako zelo navadna in povprečna sem. Nima praktično nič na računu, nimam nekih čudnih navad, hodim v običajno službo, minus na računu 300 eur. Včasih sem vam malo posebnim kar malo nevoščljiva.

Najprej je to vse fake, kot drugo pa imaš res preveč časa, da pišeš, razmišljaš o takih stvareh, kaže pa to na OKM. Pejt k psihiatru, da dobiš tablete, da se ti možgani spravijo v red.

Sem na delovnem mestu, kjer imam vpogled v premoženjsko stanje sodelavcev. Ja, kar zgleda na ven, ni nujno pravo. Običajno tisti, ki imajo precej, na ven delujejo povprečno in tudi vozijo povprečne ali le malo boljše avte, tudi sicer so nadpovprecno delovni in ne živijo potratno (npr. en ima preko 350 k e v vrednostnih papirjih, ena preko 2 mio v zemljiščih, ki jim cena raste ipd), seveda so kaj tudi podedovali, a se ne mečejo na ven. So pa drugi, ki bi jim glede na podobo navzven prej pripisala premožnost, pa so praktično v minusu z neto premozenjem (imetje minus krediti).

Na kakem delovnem mestu si, da imaš vpogled v dejansko premoženjsko stanje sodelavcev?

Na kakem delovnem mestu si, da imaš vpogled v dejansko premoženjsko stanje sodelavcev?
[/quote]

Verjetno dela na davčni – FURS, občina, druga JU….

New Report

Close