Moja velika želja je, da bi živela ob morju
Živim za trenutke, ko grem na enodnevni izlet na morje.
Dalljši dopust ob morju si žal ne morem privoščiti.
Morje me pomirja, sprošča in zdravi.
Tako lepo se je sprehajati ob morju, gledati modrino in ladje.
Uživati v vonju borovcev, dišavnic in začimbnic (sivka, rožmarin, smilj, lovor).
Poslušati zvoke valovanja morja, galebov in škržatov.
Zaplavati v morski vodi, kjer telo postane lahkotno in razgibano.
Blagor vsem tistim, ki živite ob morju.
Moja velika želja je, da bi tudi jaz nekoč živela ob morju … upam da se mi uresniči.
torej, 10.11.2024 ob 11:17
Zakaj si govoriš,da ne moreš? Če delaš, si poišči delo nekje ob ali zelo blizu morja. Če imaš družino, pojdite vsi tja, šole so povsod.
Grozno trapasto se mi bere,ko nekdo napiše,da nečesa ne more, a ni niti poskusil.
Samo sanjati je malo brezveze.
Poglejte si malo pogoje bivanja ob morju, da vam padejo rožnata očala.
Živimo na tem koncu od vedno. Moji starši, starši od staršev in predniki so vsi od tu. Če je bilo včasih ok, zdaj ni več. Šole? Ja, do konca osnovne. Srednje šole nimaš izbire. Fakultete še manj. Nič ne rečem, da niso ok, le izbire ni. Službe zasedene, slabše plačane kot v notranjosti, stroški enormni, stanovanjski problem nerešljiv za mlade, gneča, parkiranje obup, med vikendi ni za it iz hiše, poleti se itak tu ne kopamo.
Lolll, 10.11.2024 ob 11:11
Mah tisti, ki živijo ob morju so že naveličani vsega tega, kar ti opisuješ.
Tega se ne naveličaš nikoli. Ko se zjutraj zbudiš in seže pogled daleč na obzorje, je nezamenljivo. Življenje ob morju bi zamenjal samo še za življenje v hribih kjer prav tako seže pogled do obzorja in lahko dihaš s polnimi pljuči. Naravnost idealno pa je, da si na hribu ob morju 😁
Anonimno 1953, 10.11.2024 ob 11:10
Pozanimaj se, če je Jelinčič samski. Mogoče se bi vidva ujela. Meni po videzu ni napačen, hiša bolj ob morju kot njegova skoraj ne obstaja, ne vem… naredi prvi korak.
Gre vsak dan mimo njegove hiše (po sprehajalni poti) in mu pomaha?
Če mu bo simpatična, jo mogoče povabi na sadni čaj s pogledom na morje.
Itak pa je Zmago zgovoren, simpatičen in duhovit možakar … 😉
Se mi zdi, da je slovenska obala z zaledjem polna, premajhna, tik ob morju pa je nemogoče dobiti stanovanja. Jaz osebno trume turistov ne bi mogla prenesti. Vonj morja in borovcev sicer tudi meni pašeta, živet pa ne bi mogla tam, to so velike spremembe iz enega podnebnega območja v drugo. Eno je izlet, drugo pa je življenje tam.
Avtorica upam, da ti uspe ne glede na ovire.
Anonimen15748292, 10.11.2024 ob 11:16
Morje prinaša tudi dolgotrajno meglo spomladi, ko je povsod drugje sonce, pa strupeno mrzlo burjo, neznosno gužvo poleti, ko se vsak petek popoldne kolone iz cele Slovenije zvalijo proti morju in še marsikaj.
Pozabljaš, da je v Ljubljani veliko več megle, kot na morju, če jo sploh je kaj. Tisti tvoj ‘ledeni’ mraz pa se ne more primerjati z mrazom drugje. Primorci ste malo razvajeni glede vremena.
Za eno leto najameš hišo ali flet in se potem odločiš, če ti paše.
Za samsko ali par pred upokojitvijo je to odlična odločitev, za mlade družine pa ne.
Pula in zaledje Pule ima zelo prijazno klimo. Nekaj stopinj C višje zimske T, nobenih neviht in orkanov kot v severni Istri in dokaj dobra infrastruktura.
So pa cene nepremičnin ubijalske.
Imaš pa vse značilnosti morja brez izrazite burje in navala turistov v Brkinih, Kraškem robu in severni Istri.
prvi korak, 10.11.2024 ob 12:40
Gre vsak dan mimo njegove hiše (po sprehajalni poti) in mu pomaha?
Če mu bo simpatična, jo mogoče povabi na sadni čaj s pogledom na morje.
Itak pa je Zmago zgovoren, simpatičen in duhovit možakar … 😉
.omg..a sta stare mamce al kaj, da bi bil ta oduren tip – po izgledu, še bolj po nazoru, všeč?, tipson razen tega, da ima nekaj pod palcem, v ničemer ne prepriča…
..morje, ja, nam.je večim blizu…ko bo del.rutina tekom let drugačna, resna opcija za življenje..
realnost335, 10.11.2024 ob 12:52
Vonj morja in borovcev? Na naši obali bolj težko. Borovcev v naseljih skorajda ni, poleg tega dišijo samo poleti, ko je vroče. Vonj morja pa je na žalost bolj vonj po nafti in fekalijah.
Nehaj sanjati. Eno je dopust na morju poleti, drugo pa bivanje pozimi. Kot je že nekdo napisal – burja in vlaga.
Vlage je na Obali najmanj, ker jo burja razpiha. Za vsakimi starimi zidovi se itak najde, če ne ogrevaš.
najem hiše ob morju, 10.11.2024 ob 13:42
Za eno leto najameš hišo ali flet in se potem odločiš, če ti paše.
Za samsko ali par pred upokojitvijo je to odlična odločitev, za mlade družine pa ne.
Pula in zaledje Pule ima zelo prijazno klimo. Nekaj stopinj C višje zimske T, nobenih neviht in orkanov kot v severni Istri in dokaj dobra infrastruktura.
So pa cene nepremičnin ubijalske.
Imaš pa vse značilnosti morja brez izrazite burje in navala turistov v Brkinih, Kraškem robu in severni Istri.
Brkini, Kraški rob in S Istra – a imajo pogled na morje? Koliko km je od Krasa do morja?