Naslovnica Forum Starševski čvek Moja žena ne hodi v službo

Moja žena ne hodi v službo

Pogovor med psihologom in možem.

P: Kakšno službo opravljate, gospod?

M: Delam kot referent na banki.

P: Pa vaša žena?

M: Ona ne dela. Je gospodinja.

P: Kdo zjutraj pripravi zajtrk?

M: Moja žena, ker ne hodi v službo.

P: Kdaj pa se vaša žena prebudi?

M: Zelo zgodaj, saj mora vse zorganizirati. Kosilo za otroke, jim pripraviti za obleči, pripravi vse potrebno za šolo. Zjutraj še previje in nahrani dojenčka in pripravi malice.

P: Kako gredo v šolo vaši otroci?

M: Moja žena jih pelje, saj ne hodi v službo in ima čas.

P: Kaj počne v času, ko so otroci v šoli?

M: Uredi vse potebne stvari, gre v trgovino, plača račune, pazi na dojenčka, doji, previje pleničke. K ogre dojenček spat, pripravi kosilo, opera oblačila, počisti po hiši. Saj veste, ne hodi v službo in pač počne vse to.

P: Kaj počnete zvečer, ko se vrnete iz službe gospod?

M: Počivam, normalno. Po celodnevni službi sem utrujen.

P: Kaj pa vaša žena počne zvečer?

M: Pripravi večerjo, uredi in za spanje pripravi otroke. Otrokom pomaga pri domači nalogi. Ponoči doji dojenčka, mu zamenja pleničke, saj veste, njej zjutraj ni treba vstati za službo, zato pač počne vse to.

… to je dnevna rutina mnogih žensk po svetu. Začne se že zgodaj zjutraj in nadaljuje vse do večera, včasih pa tudi ponoči. In vse to nekateri poimenujejo “ker ji ni potrebno delati”?!

Res je, za to, da si gospodinja in mama ne potrebuješ doktorata. Biti gospodinja in mama je najpomembnejša vloga v družinskem življenju. Spoštujte svoje žene, mamice, babice, tete, sestre, hčerke… Vse kar žrtvujejo za vas je enostavno neprecenljivo!

Gospodinje in mamice delajo 24 ur na dan. So žene, mame, hčerke, budlike, kuharice, čistilke, varuške, zdravnice, psihologinje, nimajo počitnic, ne morejo si privoščiti bolniške ali dopusta. Delajo cel dan in celo noč. In veste kaj, za vse to ne dobijo niti eura!

In ne pozabite… ženska je kot sol…. Njene prisotnosti ne znamo ceniti, njena odsotnost pa pusti vse brez okusa.

Vse to je res. A dejstvo je, da se ceni samo denar. In brez denarja ne bi mogla kupiti niti pleničk, niti plačati stanovanja, niti položnic. Skratka totalno necenjeno delo, zato je gospodinj čedalje manj in manj (razen v islamu, ker jim je itak prepovedano delati in se izobraževati in mora mož zanje skrbeti), zato je tudi otrok čedalje manj in manj. Pa tudi moški nočejo plačevati, da bi bila ženska gospodinja, ker gledajo samo še nase in tako mora ženska poleg tega, da je gospodinja opravljati še vse ostale stvari.

Jaz bi na tem mestu takoj zamenjal z ženo, pa naj mi ona prinaša denar k hiši..

Sploh tole boldano je res ja….kakšna patetika.

Za islam ni res, da se ne smejo izobrazevati.
V koranu je izobrazevanje zensk celo zapovedano, a to mnogi verniki mirno spregledajo. Islam ima vec locin. In tudi znotraj istih locin so lahko razlike ocitne: nekje so zenske zelo dobro tretirane in njihovi mozje so ljubeci. Nekje pa uboge reve trpece in zlorabljene. Vidna je tudi ocitna razlika med nerazvitim podezeljem in urbanim okoljem.

Drugace pa, ja, gospodinje so necenjene in garajo, kot si napisala. Zato bravo, slovenski moski, ste v samem svetovnem vrhu pri delu doma. V povprecju, seveda.

Jah… Če ženska ne hodi v službo, torej domov ne prinaša plače, je na nek način njeno delo kljub vsemu plačano. Od kod pa streha nad glavo, hrana itd.?

Dejstvo je, da pri nas status gospodinje ni tako urejen, da bi si recimo jaz upala ostati doma,
(tudi, če bi mi bilo kaj do tega). Če je prišla k možu v bajto, ta pa si recimo po 25 letih omisli
“mlajši model”, potem ona po vseh letih gre lepo s kuferčkom cunj in 200 evrov preživnine
na cesto.
Amerika, to ja. Tam možje krvavo lulajo, če to naredijo.
Pri nas si pa res b*dala, če ostaneš doma, ker garancije nimaš.

Če si si izbral sposobno in izobraženo ženo, ki dela v Leku ali Krki , potem ne bo problema.Upam pa, da se z leti ne boš začel pogovarjati z ogledalom v kopalnici, kajti doma so socialni stili omejeni.

Kaj ni ena izmed osnovnih dolznosti moskega zenski omogociti, da ob njem razvije svoj potencial? Pa naj bo gospodinja, cistilka, direktorica ali umetnica, sportnica, terapevtka, duhovnica…

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Tako misliš ti in 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} slovenskih moških.Ostali so iz leta 1923.

Ne v Slovenistanu. :)))

Poznam zelo od blizu tak par. Ona gospodinja že cca 10 let, on dela.

Gre za nadvlado (finančno, osebno), pa ne na očem vseh, tam je vse kul.

Jaz ne bi sprejela tega za nič na svetu.

Potem pride pa kriza, videno na lastne oči, in tako imenovano “razvijanje potencialov” pade v vodo.

Oglasite se čez 10 let, tisti ki tako mislite, pa rečemo še kakšno.

Sploh tole boldano je res ja….kakšna patetika.[/quote]

Res je, tako cmeravo sluzavo patetiko pa težko prebavljam.
In, kot je rekla Yo: niso v sužnjelastništvu, kot je ganjena avtorica želela prikazati.


To je pa res hud potencial. Upam da ga dobro razvijate pri vas.

Kakšen sužnje lastniški odnos neki. Navadna neumnost. Bajta je lih tok moja k njegova. Njegova plača je lih tolk moja kot je njegov moj prihodek. Pa sem gospodinja. Delam kolikor jaz hočem. Včasih bolj včasih manj. Delat pa človek mora pa karkoli že. Je pa res da doma nima on kaj po moji kuhni hodit s piskri, niti nima kaj s krpo po bajti opletat. To delam jaz. Pri nas so pravila zelo jasna. Ne mešam se v tvoj posel ti pa ne v mojega.

Meni se to zdi poštena delitev dela. On dela v službi, doma počiva, ona pa dela doma, medtem ko je on v službi.

Ampak tista, ko hodi v službo, pa poleg službe opravi tudi vse zgoraj našteto.

zakaj pa nebi ženske delale pa bi bili moški gospodinje?.. Želele ste enakopravnost, tu jo imate..

Samo da se ne boš po enem mesecu premislil…

Želim da vam tako uspeva še naprej. velikokrat se zalomi, ko človek najmanj pričakuje.

Želim da vam tako uspeva še naprej. velikokrat se zalomi, ko človek najmanj pričakuje.[/quote]
Hvala. Tudi jaz.


In kaj naj zdaj? Zganjamo patetiko, ker si je ena tepka izbrala tepca in tako oba furata tak lajf? Jima že ustreza, a ne? Ker normalen pa bi vztrajal v suznjelastnistvu? Noben!


To je pa res hud potencial. Upam da ga dobro razvijate pri vas.[/quote]

Cemu bi pa clovek zivel, kakor da sluzi zivljenju po svojih sposobnostih? Zivljenje je kakor (otroska) igra… ves cas osvajanje novih vescin in utrjevanje osvojenih, vmes pa potolcena kolena, komolci…. Sila preprosta rec, ko se je clovek loti z ljubeznijo, komplicirana u bozjo mater, ko ljubeznen izostane. 🙂

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «


In kaj naj zdaj? Zganjamo patetiko, ker si je ena tepka izbrala tepca in tako oba furata tak lajf? Jima že ustreza, a ne? Ker normalen pa bi vztrajal v suznjelastnistvu? Noben![/quote]
Če sem bila kdaj v sužnjelastništvu, je bolo to dokler sem hodila v službo. Ne mi rečt, da vi pa že ne… Odkar sem doma, sem gospa, ki razpolaga s časom in dobrinami po svoje. Kar pomeni, da lahko kakšen dan prelenarim, kakšen dan pa pregaram, kaj preberem, telovadim… V službi sem bila 13 let. Zamenjala 3 službe. Bile so spodobne. So pa moj čas in energijo povsem izrabljali drugi po svoje. Nikoli nisem mogla v polnosti biti jaz. Zdaj sem. Mož zelo ceni moje delo doma. Dom porihtan, otroci porihtani, vrt porihtan… kar pa ni, pa še on poprime. Domov ne pride počivat ampak živet. Ve, da sem od celega dneva tudi jaz utrujena. In mu je logično, da oddela kar je ostalo, svojo polovico…
Sem pa res poročena z odraslim moškim, kakršni so redkost.
To, da tiste, ki so v službi, doma naredijo enako, je pa samo pobožna želja. Rade bi, pa zmanjka časa.

Ženska svoj potencial razvije ob sposobnih šefih, sodelavcih in ob veliki odgovornosti in zahtevnosti samega dela…ni mi jasno kje bi se tule našla gospodinja…
Z zlaganjem artiklov na police, z rezanjem salamc in tipkanjem po blagajni človk stagnira celo delovno dobo…a je to življenski potencial? Raje se fentam kot da bi na tak način preživel več kot polovico lajfa,,,