Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mojca

Mojca

Primož!
Če bo kaj odziva med ostalimi in če je zanimanje za to, predlagam forum za alternativno medicino, saj teh vprašanj res ne moremo postaviti nikjer drugje – klasičen zdravnik te bo na tako vprašanje vedno “odpravil”, da to ni njegovo področje itd. Je pa ponavadi precej zanimanja za to med ljudmi, zato menim, da bi tak forum res prišel prav, predvsem pa bi lahko bil zelo koristen, saj včasih klasična medicina pač odpove in ljudje tu in tam le najdejo rešitev v alternativi. Zajemalo bi npr. področja kot so bioenergija, akupunktura, meditacija, zdravilna zelišča (tudi prehrana, npr. makrobiotika), razne tehnike, kot so joga, reiki,… morda kakšna ezoterična literatura itd. Dobro bi bilo, če bi lahko našel koga, ki se s tem ukvarja ali se dobro spozna na ta različna področja, ki to zajemajo, lahko pa je tudi prosti forum. Tako da bi naslov lahko bil nekoliko širši – npr. Alternativa in ezoterika ipd.
Lep pozdrav,
Mojca

Jaz sem čisto za. Moje izkušnje kombinacije naše zahodne medicine z alternativno medicino so izredno pozitivne. Po drugi strani pa bi lahko na tak način prišli do mazačev in do tistih, ki jim gre malo bolj zaupati.

Dragi/a “zakaj pa ne”!
Na tvojem mestu ne bi govorila o alternativnih zdraviteljih nasplošno kot o “mazačih”, saj so že kdaj pa kdaj pozdravili tudi stvari, ki jih klasična medicina še zdaleč ni mogla, ampak je dvignila roke nad bolnikom, npr. razne tumorje, dolgotrajne kronične bolezni, itd. Zato mislim, da je to hudo in posplošeno podcenjevanje njihovih sposobnist, a seveda le izbranih, res je namreč, da se med njimi seveda najdejo tudi mazači, a z njimi še ne moremo posploševati na celoto in vso alternativo označiti za mazaško. Nekomu, ki lahko človeku tako “iz glave” pove natančno, kje ima tumor ali kakšno drugo bolezen, brez vsakršnih rentgenov itd., si res ne bi drznila reči mazač, pa čeprav so nam te stvari morda težko razložljive – to je navsezadnje le naš problem (nevednosti). No, saj predpostavljam, da nisi tako mislil/a, a toliko v informacijo, da ne bi prišlo do nesporazumov, saj tukaj ne iščemo mazačev!

Sploh ne mislim na negativno stran pač pa na segment sodelovanja naše zahodne medicine in alternativne, ki je zunaj čisto lepo priznana. Zadnja moja izkušnja je z bioenergetikom Dumančičem v Kr. gori – moč rok je dejansko lahko čudežna. je pa tako, tako kot imamo slabe in dobre klasične zdravnike, tako so tudi v alternativi slabi in dobri, pa še nekaj ugotavljam: tudi v alternativi so specialisti za posamezna področja. Za forum sem za, saj bi na tak način prišli do “seznama” različnih alternativcev.

Sem ZA!

Približno leto nazaj sem dala ta predlog. Takrat ni bilo sprejeto. Bomo vidli tokrat.

Jaz sem tudi ZA!

Tudi sama bi rada kakšen naslov od kakšnega homeopatika! Ga kdo pozna?

Draga soimenjakinja,
pobrskaj po forumih, o homeopatih in homeopatiji smo ogromno govorili…

New Report

Close