Najdi forum

Mojcal

… knjige, ki ste jih letos prebrali?

moje:
– Šolski zvezek, Agota Kristof
– Zadnja skušnjava, Nikos Kazantzakis
– Bag of Bones, Stephen King

lp, M

Tri najboljše, hmmmm:
– Amelie Nothomb: METAFIZIKA CEVI
– Lance Armstrong: Ne gre samo za kolo
– Deklica z bisernim uhanom (ali nekaj podobnega)
– Parfum- zgodba o morilcu

Tele so mi najbolj ostale v spominu.

pozabila na (Ne)dogovorjena poroka. Ker občudujem Indijo, mi je bila zelo smešna in zanimiva.

Haruki Murakami: Norwegian Wood
Jonathan Franzen: Corrections
Zadie Smith: White Teeth

Tako nekako. Gotovo sem kakšno tudi pozabila.

Maruša, samo v popravek: “Dekle z bisernim uhanom” (ne “deklica”). Imaš dober okus. 🙂 Parfuma pa še nisem prebrala, čeprav sem na tem forumu o njem že marsikaj prebrala. Vendar me zgodba malo odvrača…

Če že pišem sem… Moje najljubše knjige? Sem že včeraj razmišljala in moram priznati, da bi težko izpostavila eno samo, saj v nekem trenutku rabim nekaj in v drugem nekaj drugega. Tako mi zdaj veliko domišljijskega zadovoljstva ob težavnem umskem delu daje 5. Harry Potter, medtem ko mi ga je pred časom dajala knjiga “Potovanje duše”. Res težko izberem izmed (še vedno) letošnjih knjig. Morda se mi kaj utrne, ko preberem še kak vaš predlog.

No Janja, le predlagaj kaj. tista zgodbica Dekle z bisernim uhanom mi je bila super. me veseli, da najdem koga s podobnim okusom (moja mami edina ki bere okoli mene, pa še to je Holt zakon :-S). Imaš mogoče kak spisek prebranih knjig?
Aja, nazadnje sem prebrala zgodbo o Mengeških graščakih: Krvava svatba. Kar v redu. Si biografijo Plečnika že brala? Madonca, toliko jo promoviram, kot da dobim kako provizijo zanjo, hahaha

To so samo 3 knjige, na katere sem najprej pomislil. Sicer pa se bom verjetno takoj po novem letu lotil tistih naslovov, ki so se mi letos izmuznili (zgoraj pa jih navajate 🙂

Geister: Mojster zloženih peruti
Virk: Smeh za leseno pregrado
Viewegh: Čudoviti pasji časi

Vsem skupaj lep zaključek leta!

metafizika cevi (A.Nothomb)
devetsto ( pozabila kdo)
sanje o rdečem oblaku ( Sanja Rozman)
ali pa mogoče tudi ne. Morala bi shranjevati listke od knjižnice, imam slab spomin, verjetno je bilo še marsikaj izvrstnega

DBC Pierre: God Vernon Little
Rose Tremain: Music and Silence
Yann Martel: Life of Pi
Josef Haslinger: Das Vaterspiel

Knjige na seznamu: vse kar bere oja, čeprav me Zadie Smith ni potegnila :-))))

Rowling: Feniksov red
Alain de Botton: Utehe filozofije
Oriana Fallaci: Bes in ponos

jack in amy(ne vem več avtorja)
harry potter
krik v noči m. higgins clarck
še se bova srečala, sidney sheldon
……

Maruša, je dolgo trajalo. Ne, Plečnikove biografije še nisem brala. Ti je bila zelo všeč? Drugače pa spiska prebranih knjig ravno nimam. Ima le spiske knjig, ki si jih želim prebrati, potem pa jih sproti dopolnjujem, črtam, brišem. Kar preberem, pa pač ni več aktualno, da ostane na spisku.

New Report

Close