Moje izkušnje s samskimi ženskami starimi okrog 30 let
Ne vem, če pomaga, da tole komentiram, smo spet pri prehitrih zaključkih. Se je pa najlaže tako tolažit, da je s tistimi, ki niso sami, nekaj narobe. Lahko samo rečem, da si nisem na hitro našel veze in da jih je bilo pred tem kar nekaj. Lahko sem zate tudi eden od tistih, ki se je vezal na silo. Sem bil tudi med samskimi pred trajnejšo vezo, pa se nisem imel za čudaka- tako sem si pač izbral ravno zato, ker nisem iskal, samo da bi bil kul. Prav, če me pa že poznaš, me pa poznaš.
Ja, to je precej značilno za odvisnike od odnosov. Iz veze v vezo in potem še mislijo, da je to vrlina.
Neproduktivno, saj hodim do žensk, že dolgo. Pa tudi daljšo, nekajletno vezo sem že imel. To kar opisujem tukaj so nedavne izkušnje. Kar ljudje, ki objavljamo teme na forumih v resnici delamo je, da preverjamo, sondiramo izkušnje drugih in samo upamo, da zna nekdo neko vprašanje misliti na malo bolj kompleksni ravni. Ne išče se le preprostih nasvetov.
Refleksne odgovore nazaj, odgovore tipa kakšen je nekdo, čeprav forumaši nimajo pojma in to delajo na podlagi horuk zdetja, pa itak premore čisto vsak “kmet”, ali “kmetica” (Lepolaska je kajpak svetovna prvakinja v tem). Tako, da hvala, nekako sem zmeril na kakšni ravni je vse skupaj tu. V glavnem na sila nizki in neuporabni.
Ja, to je precej značilno za odvisnike od odnosov. Iz veze v vezo in potem še mislijo, da je to vrlina.[/quote]
Hehe, nikakor, da najde pravo pot do zveze a ne? Tebe pač moti vsak, ki je v zvezi. Ali te je pa samo tako zelo prizadelo, ker je napisal, da so samski, ki jih pozna, čudaki. Saj se menda nisi našel med njimi, da si vzel tako osebno?
Ne, da je čudak tisti, ki je samski. Pravim, da so tisti, ki so samski in se trudijo okoli žensk ob tem čudni. Zaradi mene naj bo človek sam, če mu tako paše, pravim samo, da tisti, ki jim kljub prizadevanjem ne uspe, imajo podobne lastnosti.
Tudi ne govorim o enem svinganju, sem poročen z otrokom, službo, firmo, hišo v delu. In imam priložnost opazovati tistih nekaj, ki se trudijo, pa jim ne uspe in opažam podobne prijeme, ki se jih poslužujejo in lastnosti, kis so jim skupne.
Popravke:
Nisem poročen z otrokom, ampak “poročen, z otrokom”
Rasputin, sploh te ne bom citiral, ker se z vsem kar si zapisal popolnoma strinjam, razen s tistim glede izkušenj pri 30tih. Vsak ima v določenem trenutku različne prioritete, težko je sklepati, zakaj je nekdo do te starosti “neizkušen”, vzroki so lahko popolnoma sprejemljivi ali pa tudi ne, ampak pri 30 še vedno ni konec življenja ;-).
Lepolaska, po moje tudi nima stalnega partnerja, ker moške vrednosti na podlagi materialnih karakteristik in želi tvoriti neko umetno razmerje do njih. Tako popolnega partnerja ni, kot ga ona omenja ali so pa zelo redki. Dvomim, da razume pomen zaljubljenosti, ker v tem primeru ti ni težko “požreti” tudi zelo čudnih izpadov partnerja. Naprimer, da fant izgubi službo, bo ona popihala še isti dan.
Boris se pa tudi nonstop zagovarja in nam po vsej verjetnosti olepšuje situacijo. Zgleda, da se sramuje stanja. Preberite prvi post, kasneje pa njegove preostale. Jaz dobim čisto drugačne občutke o njem.
Mene samo nasmejijo (nasmejite’) tisti, ki menite, da je skakanje iz veze v vezo vrlina, to je vse. Nasprotno, to je zgolj rezultat neke osebnostne nemoči. In ja, bolj cenim dolgotrajno samske, kot tiste s številnimi vezami. To neko bezljanje iz veze v vezo je le beg pred samim sabo..
Kateri pa so ti prijemi in lastnosti, ki jih opažaš?
“Vsi vi v zvezah sploh nimate resnih zvez, ste odvisniki in ne znate bit sami tako kot jaz, velik samostojen fantek. Jaz si želim bit sam, to je moja izbira. Zdaj pa preberite mojih 946 postov, kjer bom razalagal da imam travme, ker sem pri 35-ih še vedno devičnik in kako so za to krivi drugi. Predvsem ženske, ki imajo prenizek IQ, da bi razumele kolk sm ful dober.”
:))))))))))))))))))) loooooool
Mene samo nasmejijo (nasmejite’) tisti, ki menite, da je skakanje iz veze v vezo vrlina, to je vse. Nasprotno, to je zgolj rezultat neke osebnostne nemoči. In ja, bolj cenim dolgotrajno samske, kot tiste s številnimi vezami. To neko bezljanje iz veze v vezo je le beg pred samim sabo..[/quote]
saj se strinjam. Vendar pa, clovek lahko bezi pred samim sabo tudi, ko je sam ali pa v zvezi. Noben pa ni zagovarjal tega, da je skakanje vrlina.
Samo iz izkušenj, ki temeljijo na omejenem vzorcu. Prosim ne preveč posploševat.
Predvsem preveč intenzivno, prekmalu. Recimo večerja, rože za prvi zmenek, je preveč. Če je telefonska številka: prehitro in prepogosto vabljenje, klicanje, delanje “uslug”, za katere ženska (ali pa moški) sploh prosi ne. Vse to kaže na manipulacijo, kar pa je med vrsticami enako obupu in oklepanju na človeka, kot da je eden, edini in zadnji.
Neupoštevanje odzivov okolice t.j. ponavljanje enega in istega, čeprav ves svet z izkušnjami in besedami že besno tuli, da bi bilo treba narediti nekaj drugače (nepripravljenost spremeniti se, oz. z drugimi besedami razvajenost). Prerekanje, zakaj bi moralo biti tako in tako, moralo bi pa biti drugače, pritoževanje, zakaj je nasprotni spol, grdi grdi, tako nezainteresiran zame, ki sem tako fajn in pošten.
Izkrivljanje dejstva, da je za resno vezo treba imeti nekaj pod palcem in na krožniku v fantazijo, da je današnji svet materialističen in površinski.
Da še dodam. Lahko gre tudi za smolo. Če se pa to ponavlja 10 let, pa ni več smola.
Samo iz izkušenj, ki temeljijo na omejenem vzorcu. Prosim ne preveč posploševat.
Predvsem preveč intenzivno, prekmalu. Recimo večerja, rože za prvi zmenek, je preveč. Če je telefonska številka: prehitro in prepogosto vabljenje, klicanje, delanje “uslug”, za katere ženska (ali pa moški) sploh prosi ne. Vse to kaže na manipulacijo, kar pa je med vrsticami enako obupu in oklepanju na človeka, kot da je eden, edini in zadnji.
Neupoštevanje odzivov okolice t.j. ponavljanje enega in istega, čeprav ves svet z izkušnjami in besedami že besno tuli, da bi bilo treba narediti nekaj drugače (nepripravljenost spremeniti se, oz. z drugimi besedami razvajenost). Prerekanje, zakaj bi moralo biti tako in tako, moralo bi pa biti drugače, pritoževanje, zakaj je nasprotni spol, grdi grdi, tako nezainteresiran zame, ki sem tako fajn in pošten.
Izkrivljanje dejstva, da je za resno vezo treba imeti nekaj pod palcem in na krožniku v fantazijo, da je današnji svet materialističen in površinski.[/quote]
Hudič je, če je človek trmast in zaradi tega noče opustit oziroma spremenit lastnih prepričanj. Eni včasih preveč zlorabljajo rek oziroma ga ne razumejo najbolje, “kar te ne ubije, te okrepi” in še bolj trmasto vztrajajo pri istem pristopu, čeprav ne deluje že nekaj časa. 🙂
Lahko je tudi sreča. Ampak ne v tem primeru, očitno. 🙂
S tem se pa strinjam. Ampak za 10 let vnaprej lahko že kot “vedeževalka” trdim, da se mi pa konstantno to ne bo ponavljalo. Saj se tudi za nazaj ni.
…na koncu pa še ena kapitalna lastnost, ki res pokoplje: nezmožnost videti in/ali priznati si prej naštete lastnosti.
Bom pripisala še svoj odgovor. Nisem brala vseh 10 strani, mogoče je že kdo povedal kaj podobnega, ampak vseeno. Se že vnaprej opravičujem za par strogih opazk in besed, ampak brez njih ne gre.
Problem si ti in nobena od teh žensk. Danes so pač taki časi, da so takšni pristopi kot si jih izbral ti že v štartu obsojeni na propad. Ženske nočemo nekega luzerja, ki ti še preden sploh ve tvoje ime že prinese rože in zraven še telefonsko!! Grozno! Ženske hočemo moškega, ki nam da jasno vedet, da je samozavesten (ne prepotenten), da ve kaj hoče (njo!) in ga ni strah to pokazat (brez rož!!). Danes ogromno moških dela to napako, da vključi že v samem začetku neko osladnost. In to ga pokoplje. Na začetku popolnoma samozavestno in odločno, po določenem času v zvezi pa je na vrsti kakšna rožica. To, da si “kar čeden” si najbrž ocenil sam. Realno pa ti to pokažejo ženske. Ne glede na to kaj ti bo katera tridesetletnica rekla, je fizična privlačnost še kako pomembna. Tako pač je. Nihče se ne zaljubi v tvoje lepo srce ipd. Prvi vtis je pač izjemno pomemben.
Skratka…preveč filozofiraš s temi tvojimi običaji in ostalimi *** . Ženska rabi samo odločnega moškega, ki ji samozavestno pokaže, da želi samo njo.
Ugibal bi, da je avtor bil nekaj časa v zvezi, sedaj pa je na “prostosti” po daljšem času in se počuti malo izgubljenega v svetu zmenkarij. To je podobno, kot bi človek bil v komi 10 let in bi se potem zbudil in bi se moral navaditi na vse spremembe, ki jih je zamudil. 🙂
Čeprav to zdaj ni pogoj, da je človek v komi (ali zvezi), da se potem pri 30-tih ne znajde. Lahko je tudi kak tak, ki pri 15. letih misli, da že vse ve in ostane na tistem nivoju. Mi je v sosednji temi nekdo dal navdih za to idejo. 🙂
Najboljše bi pa itak bilo, da bi avtor sam povedal, kako je na stvari. S tem bi preprečil marsikatera ugibanja, katera je dobil, čeprav jih ni želel (ker ni imel pravega pristopa k debati).
Z moje strani, zanimivo mi je, da mi tu malce pametujejo ljudje, ki so tudi nekaj desetletij starejši od mene, številni poročeni, itd…. in ki jim je “scena” par desetletij mlajših, sploh pa samskih, seveda že v štartu tuja. Glede čednosti vam pa lahko pošljem slikco, hehe.
Ljudje pa zlepa ne razumejo, da se “klima” spreminja iz generacije v generacijo, da danes morda ni več tako topla, sploh pa ni tako enostavna, kot je bila še pred časom. Spet, jaz sem v tej klimi, ne ljudje, ki so leta, ali celo desetletja starejši od mene. Ali je kaj lahko tudi “narobe” na moji individualni ravni? Seveda, da je lahko. Ampak škoda, da je to edina (v bistvu zelo moralistična in izza tipkovnice praktično popolnoma nevedna) raven, ki jo ljudje premorejo. Na kaki “višji”, splošnejši ravni, pa teh zadev v glavnem ne znajo misliti, niti ne pišejo kaj dosti o svojih izkušnjah. In to je v bistvu tisto kar sem preverjal.
Tvoje pisanje je zaznati kot klic na pomoč. Kako pa češ reagirati, če ti nekdo začne na dolgo in široko razlagati, kako mu ne gre peka kruha, ko tako, da mu svetuješ, kaj naj naredi, da mu bo uspelo?!
A češ jamrati skupaj z njim? Potem bi moral napisati že v štartu, da si v resnici ne želiš speči kruha, ampak da želiš slišati od ostalih, kako tudi njim ne gre od rok. Pa še takrat se nasvetom ne bi izognil. Pa vidiš dejansko smisel v tem in čem točno? Nisi siguren, če pravilno opažaš?
Ampak tukaj ne gre za peko kruha. Sploh pa ne “prosim” za jamranje.
Kar me je v izvornem tekstu v resnici zanimalo je preverjanje temperature (splošne, ne specifične) med spoloma. Torej niti ne toliko razumska (znanstvena) raven, ampak raven občutkov ljudi. In za pogovor na tem nivoju, je edino smiselno, da ljudje kaj napišejo o svojih izkušnjah, tako kot sem že v štartu napisal jaz. Kakršnekoli izkušnje že so, dobre ali slabe. Brez vsakega moralizma, na bilo kateri strani.
A je ljudem to res novo: da je bolj kot izmenjevanje vsakdanjega moralizma, pomembno izmenjevanje izkušenj in zgodb? To je edina raven, ki bi me utegnila zanimati.
Ampak jebiga, zdaj smo itak zabredli nekam v “pi*ku mater” in ljudem to niti po 300 postih še ni jasno.
Ne moreš pisati v 1. os. množine – me ženske. Tudi ženske niso vse iste in ni univerzalnih pristopov v ‘umetnosti snubljenja’, ki jo išče Boris kot sveti gral v strnjenih statističnih podatkih. To si sedaj napisala zelo subjektiven pogled, kakor ti doživljaš moške in kakšna pričakovanja imaš od njih.
Kar je zate osladno, je za neko drugo žensko lahko romantično. Ampak če ji je moški všeč, je ponavadi vsak pristop ‘tapravi’. 🙂 Tako da ista gesta pri dveh različnih moških ima lahko povsem druge rezultate. 😉
Forum je zaprt za komentiranje.