Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style moje zdravljenje mozoljev

moje zdravljenje mozoljev

Zdravo.

Sem se že nakajkrat oglasila na tem forumu, sedaj pa vam bom opisala mojo težavo in kako jo odpravljam sedaj.

Stara sem 28 let in že od pubertete imam zelo mastno kožo, zlasti na T predelu.
Vedno sem imela kakšen mozolj, tu in tam tudi več, zadnje čase pa so se mi začeli množično pojavljati na spodnjem delu brade, tik ob kosti, kjer se brada konča in se že pričenja vrat. Ti mozolji so zelo boleči, gnojni in se kar množijo, tako da izgledam kot bi imela rdečo brado (tisto ta pravo). Držijo se eden drugega, tako da ko sem poskusila stisniti tiste bele bunkice, je še v sosednjih nekaj ven priteklo. Ogabno, vem, vendar se mi to dejansko dogaja.

Pred tednom dni sem bila pri dermatologu, ki je mimogrede tudi svinjsko drag, saj sem za 5 minutni pogovor in recept (samoplačniški) odštela 7.500 sit.

Predpisal mi je antibiotik Clinofug 50, ki ga jemljem sedaj in svetoval uživanjem KT Diane 35, ki sem jih tudi pred 3 dnevi začela jemati, ko sem dobila menstruacijo.

Moram priznati, da sem že po tednu dni zaznala izboljšanje in sedaj imam precej bolj suho kožo, saj sem se prej po 2 urah ponovno začela svetiti kot naoljena.

Ne uporabljam nobene kreme, saj mi je dermatolog to odsvetoval, samo umivam se z Eucerin gelom in nato tonikom za obraz, nato pa problematične dele namažam s Klimicinom, ki mi ga je prav tako predpisal dermatolog.

Zanima me, če je še katera imela podobne mozolje in težave in podobno zdravljenje. Zdi se mi, da že učinkuje, saj mi je zelo posušil mozolje (ne še vse).

Prosim za mnenje in komentarje.

Hvala.
Mimika

Tudi jaz sem imela probleme z gnojnimi bulami in so mi pomagale samo Diane 35, ki pa sem jih zaradi stranskih učinkov ( pridobitev teže-10 kg,slabost) prenehala jemati pred pol leta in se mi je koža spet poslabšala. Mogoče bom še jaz začela uporabljati Klinofug, ker druge rešitva ne vidim!
L.P,Sara

Stara sem 26 let in vem kako zoprno je imet mastnokožo, pa še boleče akne. Tudi jaz sem se zdravila z vsem mogočim. Kar se tičie clinofug mi ni pomagal, pa tudi razne druge kreme proti mozoljem, od klimicina do skinorena. Jemala sem tudi tabletke Diane 35, ki zelo izboljšajo videz kože, je manj mastna, tudi lasišče se manj masti in po pol leta tudi akne nehajo nastajati. Je pa res, da tabletke držijo le dokler jih ješ nato pa nič več. Jaz sem jih enkrat prenehala in po 3 mesecij je bilo stanje isto kot prej. Nato sem jih ponovno začela jemati, pa jih ginekoliško nisem več prenašala. Sedaj jih 4 mesece ne jem več, koža pa je dokaj v redu, ni mastna preveč tu i tam so pa mozoljčki, k se jih da obvladati in me ne motijo preveč.
Meni pa je dermatologinja svetovala, da tudi na tako mastno kožo kot sem jo imela jaz (dobesedno se mi je cedilo olje iz obraza) ona ne bi nanašala mila. To sem tudi storila, prenehala sem uporabljati mila, sedaj si obraz perem le z mlačno do vročo vodo in nato zdrgnem s čisto brisačo. Kupila sem si kvalitetno kremo za mastno kožo, izdelke za mozolje sem vrgla v koš in je res občutno bokjše, koža je lepša.
lea

Lea, katero kremo pa uporabljaš za mastno kožo?

Punce, ne me strašit. Tudi jaz sem zaradi stranskih učinkov pred 2 mescema prekinila z Diane 35. Zaenkrat kar zgleda O.K. Res me je strah, da bi se mi
ponovilo. Imam pa S mat kremo od Vichyja in puder brez olja od Marberta.
Joj, joj…Res je blo grozno s tako faco hodit naokrog. Bila sem totalno na tleh in
dolgo je trajalo.

Jap, pri meni tudi blo nekaj podobno. Prvo mi je dermatolog predpisal Clinofug (nekaj mesecev, mogoce pol leta). Poleg tega sem dobila za lokalno zdravljenje Klimicin in en svinjsko drag gel od Murada. Ko sem prenehala s Clinofugom, sem dobila Diane 35 za eno leto. Od takrat se mi je koza toliko popravila, da rabim samo se lokalno, imela pa sem tudi pri kozmeticarki ene tretmaje s sadnimi kislinami.
Ja, je res, za dermatologa gre kar dosti kesa, samo mi ni zal.

Zdravo
Jaz sem tudi bla pri dermatologinji pred tem pa sem uporabila miljon takih in drugačnih krem,pa je bilo še slabše…brez veze te kreme,uglavnem dermatologinja mi je tudi predpisala antibiotik ki pa ga nisem jedla ker ne maram tablet,krema klimicin pa mi je pomagala na nek način,pa vendar ne tako kot bi mogla.Nato sem se odločila da grem h kozmetičarki na kislino ki ti jo da na obraz 1x na teden in stiskanje na 14 dni…3 mesece in veliko denarja in časa sem posvetila temu da se znebim mozoljov in veste kaj…minilo je leto in spet imam mozolje!Po Diane je tudi bolje ampak so zelo težke tablete in jih moje telo ni sprejelo in jih ne jem!!

Čim manj obremenjevanja z mozolji,misli o njih in izginili bodo sami od sebe to pa je edino in pravo zdravilo.

Meni osebno Clinofug tablete zelo pomagajo, res pa traja vsaj kake tri tedne, preden se učinek res vidi. Ponavadi naredim tretman vsako jesen oz. zimo (50 tabletk), ko se mi stanje poslabša. Problem je v tem, ker sem stara 30 let in menda vsaj kako leto po jemanju teh tablet naj ne bi zanosil (ker naj bi se sestavine nabirale v maščobnem tkivu v telesu), tako, da si ves čas s tem ne bom mogla pomagati – čeprav menda tudi nosečnost in otrok bistvno spremenita zadevo in se koža že zaradi tega izboljša.
Pred par leti sem poskusila tudi z Diane in mi žal niso pomagale…..
Še vedno pa ugotavljam, da je glavna stvar, ki škodi moji koži, prehrana – v mojem konkretnem primeru čokolada, premalo tekočine. Zdi se mi, da se je koža izboljšala tudi pri doslednem pitju zeliščnih čajev za nečisto kožo istočasno uživanja zeliščnega napitka KRT – dobi se v Matikovi prodajalni na Slovenski cesti (pti Bavarcu) v Lj.

New Report

Close