Mojforum – memberlist in varnostno kopiranje baze

Naredila sem svoj forum na mojforum.si. Forum je zaprt za zunanje, neregistrane uporabnike in uporabnice.
1. Problem: če nekdo pride na osnovno stran foruma, tudi če ni prijavljen ali registriran in klikne na “Seznam članov”, so vidni profili članov. Ker na forumu med seboj nimamo anonimnih nickov, nekaterim članom to ne ustreza. Tudi če v svojem profili odkljukajo, da ne želijo biti vidni /kar velja za vidnost na forumu, prisotnost/, so v tem seznamu vidni vsem in vsakomur. Če v isklanik “najdi.si” vpišeš ime iz vidnega profila, se prikaže celoten profil tega uporabnika.
A se da na kakšen način zapreti seznam članov tudi že pred vstopom v forum? Da je ta seznam viden le registriranim?
2. Problem: forum ne omogoča varnostnega kopiranja baze. A je to problem samo na tem našem slovenskem phpbb, ali tudi drugje?
3. To pa ni problem, ampak me zanima kar tako. Koliko pa stane kakšen programski paket za izdelavo svojega foruma? In kaj kupiti? Razmišljam o svoji domeni, svojem serverju in pač svojem forumu gor.
No pa pojdiva po vrsti, pa upam da ti še kdo kaj pametnejšega napiše.
Naredila sem svoj forum na mojforum.si. Forum je zaprt za zunanje, neregistrane uporabnike in uporabnice.
Ja itaq
1. Problem: če nekdo pride na osnovno stran foruma, tudi če ni prijavljen ali registriran in klikne na “Seznam članov”, so vidni profili članov. Ker na forumu med seboj nimamo anonimnih nickov, nekaterim članom to ne ustreza. Tudi če v svojem profili odkljukajo, da ne želijo biti vidni /kar velja za vidnost na forumu, prisotnost/, so v tem seznamu vidni vsem in vsakomur. Če v isklanik “najdi.si” vpišeš ime iz vidnega profila, se prikaže celoten profil tega uporabnika.
Spremeni html kodo – ali instaliraj mod gor, ki ti to onemogoči – aja nimaš dostopa do source kode – žal
A se da na kakšen način zapreti seznam članov tudi že pred vstopom v forum? Da je ta seznam viden le registriranim?
Spremeni html kodo – ali instaliraj mod gor, ki ti to onemogoči – aja nimaš dostopa do source kode – žal
2. Problem: forum ne omogoča varnostnega kopiranja baze. A je to problem samo na tem našem slovenskem phpbb, ali tudi drugje?
Samo mojforum tega ne omogoča kolikor vem in tudi uporabnikom ne
da na voljo ne tako ne drugače backupa mysql baze, čeprav so njihovi izgovori malce za lase privlečeni :))
3. To pa ni problem, ampak me zanima kar tako. Koliko pa stane kakšen programski paket za izdelavo svojega foruma? In kaj kupiti? Razmišljam o svoji domeni, svojem serverju in pač svojem forumu gor.
– forum – brezplačen, potrebuješ pa npr.:
– Linux, ki ima v sebi: – Apache (spletni strežnik), php, MySQL
ali
Windows machino + apache + php + mysql + forum
cena domene za leto dni je pa od 2.000 sit – pa tja do 6.000 sit (mene drapnejo 5.000 sit na leto – nesramneži grdi :)))
Če imaš doma lahko 24 ur prižgan kompič in kolikor toliko veliko povezavo, potem lahko postaviš forum kar na svojem računalniku.
Vedeti pa moraš: tudi elektrika 24 ur prižganega PCja nekaj košta, pa še ropota in šumi ti ponoči.
Je pa postavitev res enostavna in če te zanima, gremo tule step by step.

Hvala obema. Medtem sem pridobila tudi uraden odgovor mojforumovcev, hi, hi… ki ni rešil ali povedal ničesar več (ali manj).
Ok, enostavno:
nekdo mi že ponuja plac na svojem serverju zastonj. Kupim še domenco. Naštudiram tele Apache, php, sql zadevce in laufam…
Khkm, naj začnemo na začetku, prosim: Apache? PhP? Sql? Imam veliko volje, da se nečesa novega naučim. A kje naj pa začnem?
Grem vtipkat v Google tele termine in upam, da računalnik zdržal. A veš Klemenxx, da so mi USB prlotal?
73’s!
Zlatolaska
Forum je zaprt za komentiranje.