Moji božanski lasje
Imam božansko lepe, dolge lase. Pri 52 niti ene gube, tako pravijo drugi, ne jaz, sem preveč samokritična za kaj takega. Ker je fer deliti lepotne skrivnosti, ki jih mnogi mastno zaračunavajo, preberite, kje je magija lepote.
V najbolj preprostih stvareh. Nobene kemije, strogo prepovedano! Samo radico barve na podlagi kane. Nobenih gelov, pen, balzamov ali mask!
šampon, na koncu prelijte lase z mešanico piva, malo vode, 3 kapljice olja, malo jabolčnega kisa. Ne sprati, samo posušiti lase. Na koncu dam samo malo laka. Za obraz- zvečer gel aloe vera, zjutraj ognjičeva krema. Se skrijejo vse kreme anitage!
Samponi in balzami bolj naravni, pac kar si denarnicalahko privosci.
Piva si ne predstavljam na laseh, brez da ga sperem.
Uporabljam olivno olje pred pranjem, si lepo zvecer namazem lase in naslednji dan operem. Na mokre lase nanesem malo lanenega olja, avokadovega, arganovega, pac kar imam doma, nobenih utrjevalcev, nobene pene in laka, lasje so pa res lepi.
Glede kremic za kozo, se najveckrat uporabim navadno Niveo iz kovinske skatlice, ce je koza cez dan obremenjena s soncem, vetrom ali mrazom, pa ognjiceva krema ali kaksno olje. Umivam se z navadnim trdim milom.
Edino za telo se nisem nasla prave kreme, do zdaj je bilo vse super, zdaj pred meno se mi pa koza ful susi, tako da sprobavam neka olja, ki (se) niso obrodila zelenih rezultatov.
Važno je kaj damo vase + geni veliko naredijo. Drugače je pa res super za kožo in lase – manj je več glede izdelkov in kemije. Od kar se ne barvam, si umivam samo lasišče 2x tedensko, mi lasje rastejo in rastejo, brez lomljenja, cepljenja, tako da ni potrebe po striženju. Glede kože sem še premlada, ampak enako nimam namena zapravljat za razne čudežne kreme.
Samponi in balzami bolj naravni, pac kar si denarnicalahko privosci.
Piva si ne predstavljam na laseh, brez da ga sperem.
Uporabljam olivno olje pred pranjem, si lepo zvecer namazem lase in naslednji dan operem. Na mokre lase nanesem malo lanenega olja, avokadovega, arganovega, pac kar imam doma, nobenih utrjevalcev, nobene pene in laka, lasje so pa res lepi.
Glede kremic za kozo, se najveckrat uporabim navadno Niveo iz kovinske skatlice, ce je koza cez dan obremenjena s soncem, vetrom ali mrazom, pa ognjiceva krema ali kaksno olje. Umivam se z navadnim trdim milom.
Edino za telo se nisem nasla prave kreme, do zdaj je bilo vse super, zdaj pred meno se mi pa koza ful susi, tako da sprobavam neka olja, ki (se) niso obrodila zelenih rezultatov.
[/quote]
tudi to sem delala, olje pred pranjem las. Meni jih je preveč zmastilo. 3 kapljice olja je za moje lase dovolj. Pivo pa je hvaljeno že dolgo, je tudi utrjevalec. Iz enega članka:
To naredimo enostavno tako, da po umivanju las z blagim šamponom, lase poplaknemo s toplim, a ne vročim pivom. Vmasiramo ga v lase in pustimo, da se vpije ter da se lasje posušijo. Piva ni treba spirati, saj izgubi značilen vonj. Pivo bo lase okrepilo, lepo se bodo lesketali, poleg tega pa bomo z njim dosegli tudi učinek utrjevalca za lase.
če daš pivo, ga speri, ali pa moraš dat res malo. Odlični nasveti za nego las so tudi tule:
Seveda, da je najbolj pomembno, kaj damo vase. Nobena zunanja stvar ne mora pomagati tako, kot zdrava prehrana in kakšna pomoč od prehranskih dodatkov. Jaz si poleg zdravstveno predpisane diete pomagam tudi z vitaminom d, vitaminom c, kolagenom cemio, vitaminom e, vitaminom k in občasno z omega 3. Brez potrebe po neskončno dolgih rutinah za nego obraza, las ali nohtov. Seveda ne škodi tudi malo sončka 😉