Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Moji sestri se pri 34 lomijo zobje

Moji sestri se pri 34 lomijo zobje

Moja sestra ima problem z zobmi. Živi pri meni, skrbi za hrano, zdravo je in živi, umiva si 4x na dan zobe in enkrat dnevno ali dvakrat nitka. Ne kadi, ne je sladkarij.

Vendar ima krhke zobe in se ji po koščkih zlomijo, potem začne bolet in na koncu ga mora izpulit.

Zobozdravniki ji ne verjamejo da si umiva zobe, ko jih pa vpraša ali se skriva kakšna bolezen za temi krhkimi zobmi pa ji niti ne odgovorijo.

Krhki zobje so od 6-8, tako zgornji kot spodnji.

Ima kdo podoben problem, kako si naj pomaga. Vem da zelo trpi. Hvala

Odgovor na objavo uporabnika
Moja sestra živi pri meni, 05.06.2025 ob 18:35

Moja sestra ima problem z zobmi. Živi pri meni, skrbi za hrano, zdravo je in živi, umiva si 4x na dan zobe in enkrat dnevno ali dvakrat nitka. Ne kadi, ne je sladkarij.

Vendar ima krhke zobe in se ji po koščkih zlomijo, potem začne bolet in na koncu ga mora izpulit.

Zobozdravniki ji ne verjamejo da si umiva zobe, ko jih pa vpraša ali se skriva kakšna bolezen za temi krhkimi zobmi pa ji niti ne odgovorijo.

Krhki zobje so od 6-8, tako zgornji kot spodnji.

Ima kdo podoben problem, kako si naj pomaga. Vem da zelo trpi. Hvala

Jemlje kalcij v daljšem obdobju.

Zobje, lasje…so genetika…podedovala po prednikih slabo zobovje katero niti zobarji ne rešijo / pač potem z -protezami , mostički, protetiko……/ , važno je vzdrževati, preprečiti kolikor se da …Poznano v familiji, oba starša zanič zobe, en od otrok to podedoval in stalno problemi, ta drug od otrok pa več sreče …

Naj693, 05.06.2025 ob 18:36

Jemlje kalcij v daljšem obdobju.

Mogoče imaš pa prav, mleka ne pije, ker ga ne prenese. Poje 1-2 jogurta na teden, če…

Prej sva jedli sadno kupo – banane in jagode pa se ji je odlomil medtem ko je jedla od bolečine je bila kar rdeča v obraz. Zdaj jo boli, in se ne upa k zobozdravniku ker jo bo spet žalil da ima gnile zobe in da je umazanka. Kar pa ni res, je bolj čistunka sem prepričana da si več umiva zobe kot ta stari zobar.

Kateri kalcij za zobe pa naj jemlje?

poznam ženske, ki so v nosečnosti izgubile zob, kar tak se je majalo in ga je ven potegnila, …enako v menopavzi , poslabšanje zobovja…genetika, hormoni…ker poznam pa tud enega starejšega gospoda , od kolegice fotriča, kateri si zelo redko umiva zobe , ima močne kot konj, nikoli nič…ali pa tale tip , ki živi z naravo -Nara Petrovič- , on si zobe čisti kar z vejicami grmovja…

Pa saj redno umiti zobje se vidijo. Pri rednem čiščenju ni oblog itd…

Tako da ne razumem čisto tele zgodbe.

Pa ščetkanje 4x na dan je tudi pretiravanje. Uničiš lahko sklenino.

Naj riskera in gre samoplačniško pregledat minerale.

To morda lahko vpliva ne samo na zobe ampak tudi kosti.

Za začetek naj čez zobe “klunka” ali žvklja slano vodo. Solni cvet pol male žličke za kavo ( take res male žličke kot jo dobiš v kaficih) in 3 dcl tople vode prekuhane počaka da se malo ohladi mora pa biti topla. Po umivanju zob, naj zvrklja cca 5 minut, da gre čez vse zobe.

Ko pa dobi rezultat mineralov, naj jemlje tisto kar ji manjka.

Se strinjam ,to je genetsko pogojeno. Ker ona si lahko drgne zobe non stop pa teh zobnih deviacij ne bo preprečila. Se bo kar morala sprijazniti, da bo denar šel za zobno protetiko .

Zaradi skrhanega zoba le-tega ne izderejo, naredijo novo krono na štiftu.

ne uničiš si samo sklenine. Zobna pasta je abrazivna. Polirna pasta je to za zobe. Zob pač nima neomejeno materiala in če dan za dnem dol brusiš pretirano, ga enkrat zmanjka, sploh če so še kakšni drugi problemi.

ammm, 05.06.2025 ob 18:48

Pa saj redno umiti zobje se vidijo. Pri rednem čiščenju ni oblog itd…

Tako da ne razumem čisto tele zgodbe.

Pa ščetkanje 4x na dan je tudi pretiravanje. Uničiš lahko sklenino.

Se strinjam, 4 x na dan je zares preveč. Če je s tem obsedena, mogoče uporablja kaj abrazivnega za čiščenje, mogoče sodo ali kaj takega?

Zobe poškodujejo tudi kakšne motnje hranjenja – anoreksija, bulimija, uživanje drog, določeni zdravil…

Moja sestra živi pri meni

tvoja sestra je verjetno vegetarjanka i ne ve da ej vegetarjanstvo, veganstvo izjemno škodljivo. in tu je en doka. vegetarjanstvo je  izjemno necelovita prehrana. zelo osiromašena z nujno potrebnimi sestavinami.   to je lep dokaz. verjetno pa je sestrca tudi drogeraš.  verjetno se drogira dlaj časa in ti pač tega ne veš.  ker pač odlično prikriva.  je pa tako, za družinske čalne nikoli ne pomislimo na drogo. in nam nič ne paše skupi.  ko pa enkrat enačbo damo , -drogo. po lpa se kr naenkrat fse skup zlije in fse naenkrat paše skup. in kr naenkrat fse dobi smisel. njeno obnašanje, problemi, težave, odnosti, čudna prehrana, čudni odnosi.  verjetno je to.  ker drogerašice velikokrat največkrat nimajo samo ene odvisnoti ampak jih je več tako cigarete ,alkohol, droga, in seveda tudi motnja šprehranjevanaj, kar je tudi v osnovi pogojevalo za začetek slabe druzbe in droge.  največkrat vegetrajnastvo ki postane kasneje izgovor  za shiranost in joga kot dodaten izgovor za hujšanje . v resnici pa za fsem stoji droga in ne jestje.

žal.

Ojoj, to je pa čist prehudo. Jaz sem res izgubila par zob v nosečnosti, ampak sem si dala implante, danes pri 49 letih imam zelo lepe  zobe, močne  da lahko ugriznem v kamen. Mal karikiram, ampak a je možno da ima paradontozo?

Anonimno 4678, 05.06.2025 ob 18:53

Se strinjam, 4 x na dan je zares preveč. Če je s tem obsedena, mogoče uporablja kaj abrazivnega za čiščenje, mogoče sodo ali kaj takega?

Zobe poškodujejo tudi kakšne motnje hranjenja – anoreksija, bulimija, uživanje drog, določeni zdravil…

Zjutraj na tešče, potem malo kasneje po zajtrku, po kosilu, po večerji, če grem popoldan kam ven ali po opravkih si pred tem umije zobe.

Paste pa ima zeliščne večinoma od Langelica – papaya, aloe vera

Moja sestra živi pri meni, 05.06.2025 ob 19:05

Zjutraj na tešče, potem malo kasneje po zajtrku, po kosilu, po večerji, če grem popoldan kam ven ali po opravkih si pred tem umije zobe.

Paste pa ima zeliščne večinoma od Langelica – papaya, aloe vera

Čisto preveč si jih drgne, s tem mora prenehati. Priporočam najprej obisk pri zobnem higieniku, tam ji bodo sčistili kamen, pregledali stanje žepkov in jo tudi praktično poučili o čiščenju. Pretirano ali prepogosto čiščenje  povzroči umikanje dlesni, to pa ni hec. Potem bo pa videla naprej, če bo treba še kaj rešiti.

Josipa544, 05.06.2025 ob 18:41

Zobje, lasje…so genetika…podedovala po prednikih slabo zobovje katero niti zobarji ne rešijo / pač potem z -protezami , mostički, protetiko……/ , važno je vzdrževati, preprečiti kolikor se da …Poznano v familiji, oba starša zanič zobe, en od otrok to podedoval in stalno problemi, ta drug od otrok pa več sreče …

Ne.  Ne gre za nobene “krhke” zobe, pogojene z genetiko.

Glede na to, da se problem pojavlja na kočnikih, medtem ko so ličniki in sprednji zobje  (recimo, glede na zgodbo) OK, ne gre za nič drugega kot slabo umivanje zob.  Najpogostejši vzrok krhkosti zob je zobna gniloba, sploh če gre za krhkost kočnikov.  Bolezenska stanja zob pa se kažejo na vseh zobeh in so tudi vidna v obliki madežev na sklenini.  Ampak če bi bili madeži prisotni, bi zobozdravniki to takoj opazili.

To da avtorica trdi, da si umiva zobe, ne pomeni nič.  Večina ljudi, ki si ne zna pravilno umivati zob (ali pa si jih noče), trdi, da si zobe umivajo 3 krat in več na dan.

Žal so taki zanemarjani zobje potrebni zobozdravniške obravnave in tudi pravilne ustne higiene!  Drugače pač ne bo šlo.

mogoče uporablja kaj abrazivnega za čiščenje, mogoče sodo ali kaj takega?

Vsaka zobna pasta je vsaj rahlo abrazivna

ce si umiva sam z zeliscnimi brez flourja ji zato zobje se lomijo. morala bi si npr 2x angelika 2x flour.

nujno jaj gre k dr pa gaa naj vprasa o tem. o pasti brez f

scitnica je tud problem. pa premal vit mineralov.

naj gre samoacnisko ce lahko. pa prevec si jih umiva. pa pozanimaj se o zvrkljanju olja.

nehat si skoz umivat zobe. pri dr se vidi ce jih umiva ali ne. ce pa ji njen dr trzi je pa zato ker se mu ne lubi se z njo ukvarjat. ker je prevec dela

ti zobarji pa itak narocajo 1x na 4mes. vec pa ne razn ce boli in ce se poznas z njim. druzga dr bi rabila

Sama imam zelo lepe zobe, zdrave, pa si jih umivam 2x, zakaj si sestra umiva 4x? To sploh ni dobro . Pa tudi da ji noben ne verjame, tu se nekaj ne ujema

Šnelca in njena OKM….  Good luck, ampak ne bo pomagalo dokler ne boš začela jemati zdravila za svojo plesnivo slamo……

Stara forumašica, 05.06.2025 ob 18:52

Zaradi skrhanega zoba le-tega ne izderejo, naredijo novo krono na štiftu.

Pri zlomljenem zobu ga dogradijo ali pa naredijo zatič in krono.

Ne pulijo!

Fake tema, da smrdi toti do Maribora in vun pri Murski soboti, pa na koncu reklama za zobarja in vsaditev implantov.

Anonimno 8765, 05.06.2025 ob 18:49

Naj riskera in gre samoplačniško pregledat minerale.

To morda lahko vpliva ne samo na zobe ampak tudi kosti.

Za začetek naj čez zobe “klunka” ali žvklja slano vodo. Solni cvet pol male žličke za kavo ( take res male žličke kot jo dobiš v kaficih) in 3 dcl tople vode prekuhane počaka da se malo ohladi mora pa biti topla. Po umivanju zob, naj zvrklja cca 5 minut, da gre čez vse zobe.

Ko pa dobi rezultat mineralov, naj jemlje tisto kar ji manjka.

Zakaj pa mora samoplacnisko pregledat minerale? K zdravniku se gre po napotnico. Zastonj. Matr ste coknjeni.

Vitamin d3+K2, magnezijev glicinat, kvalitetne omega 3 kapsule itd. Guglajte dr. Berga na youtubu!!! Nikakor pa ne kalcij v šumečih tabletah. Dandanes, ko imaš na voljo vse možne informacije, bi se pa res lahko pozanimali, kaj morate jemati. Pa priporočam vam družinsko firmo Kuliš, kjer imajo celostno obravnavo zob. Mislim, da vam ne bo žal.

New Report

Close